Analize și opinii

500 de roboți vor fi angajați în supermarketurile din SUA

Ahold Delhaize, proprietarul magazinelor Mega Image, este pe cale de a scrie istorie în retailul alimentar global: la începutul acestui an, compania va aduce 500 de roboți în supermarketurile sale Stop&Shop, Giant Food și Giant Martin’s din Statele Unite.



Testele pe utilizarea inteligenței artificiale în magazine au început încă din 2017, însă proiectul va fi implementat la scară largă în prima jumătate a acestui an.

Roboții Marty, care se vor a fi niște personaje simpatice pentru clienții magazinelor, au sarcina de a identifica problemele legate de expunerea mărfurilor (scurgeri de lichide sau vărsarea unor produse sub formă de pudră cauzate de ambalaje deteriorate sau de răsturnarea unor recipiente pentru vracuri etc) și de a alerta personalul magazinelor atunci când se impun măsuri corective. Practic, utilizarea inteligenței artificiale permite retailerului să-și crească eficiența operațională, iar angajații din magazine vor avea astfel mai mult timp pentru interacțiunea cu clienții.

Proiectul a fost dezvoltat de Ahold Delhaize în parteneriat cu firma Badger Technologies.

În prezent, lanțurile Giant Food, Giant Martin’s și Stop & Shop din Statele Unite numără în total aproximativ 750 de magazine. Giant Food a fost primul supermarket deschis în Washington, în 1936.

Sursa: Magazinul Progresiv

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu