Analize și opinii

2019 – un moment crucial. Alegerea nostră vs. interese lor

Anul 2016 a fost începutul. Alegerea lui Trump în Statele Unite a clătinat status quo-ul și a ridicat vălul de pe fața multora. Statele Unite a dat din nou tonul și lumea s-a trezit din cântecul de sirenă al globalismului mondial.



Acum, la aproape trei ani de la începutul luptei împotriva globalismului organizat ca terorism de stat, lumea s-a schimbat radical. Trump a dat tonul revenirii la normalitate, dar lupta continuă.

Ideologia de sorginte marxistă care a ajuns la apogeu cu Soroș, Merkel, Obama și Junker se află acum în declin, dar ca orice fanatic, preferă să moară decât să se retragă.

Ungaria, România, Polonia și acum Franța

Acțiunile de protest pe filiera Soroș – Antifa au crescut simțitor începând cu anul 2015. Atunci când Orban a desfințat Universitatea Central Europeană (creată de Soroș) au izbucnit proteste la Budapesta. După victoria PSD în alegerile locale și cea de la parlamentarele din 2016 au izbucnit proteste și la București. S-a alăturat apoi Polonia cu mișcările de stradă violente din Varșovia, la câteva săptămâni după ce fusese pus un guvern ales democratic.

În aceste zile asistăm la războiul francezo-francez din centru Parisului. Acolo, Macron a fost ales după ce partidele tradiționale au fost ucise încet, dar sigur, de către mass-media, iar actualul președinte a fost prezentat ca un salvator pe cal alb al Europei, nu doar al Franței.

Cand Macron nu a mai corespuns, au început protestele. Violențele din Parisul sfârșitului de an 2018 aduc aminte de mișcările din mai ’68.  Avem deja patru morți, peste 250 de răniți si peste 400 de arestați. Marile metropole franceze s-au transformat în teatre de luptă, iar administrația Macron pare la capătul puterilor.

PPE își marchează finalul cu sânge și baricade

După înfrângerea globaliștilor în SUA, Europa a rămas ultima redută. PPE, formațiune care controlează de facto toată Uniunea Europeană, se află în impas. În 2019 sunt alegeri parlamentare și se preferigurează o înfrângere pentru populari. Astfel, se crează noi fronturi, crize la fiecare pas, totul pentru ca în 2019 europenii să aleagă rațional, să aleagă răul cel mai mic și PPE să fie încă patru ani la butoane.

Fiecare guvern care nu face parte din PPE sau a contestat politica popularilor are probleme, e corupt și se confruntă cu proteste.

În anul 2019, avem șansa aproape istorică de a fi de partea bună a istoriei europene. Atunci va trebui să alegem între noi și ei, între tradiție și revoluție, între democrație și marionete ghidate spre funcții-cheie de o putere obscură. În 2019, noi vom conta.

Autor: Alexandru David