Analize și opinii

Se desfiinţează România?

Mulţi politicieni privesc România ca pe o simplă SRL (debite, credite, active, pasive), care poate să falimenteze sau să fie falimentată.

Totul se discută în cifre  – nu există oameni, nu există suferinţe, există doar interese. Şi când vin serile cu spectacole gratuite la mai toate televiziunile, îmi dau seama cu tristeţe că găinile din bătătura (a se interpreta curtea) copilăriei mele făceau mai puţin zgomot în relaţiile cu raţele, gâştele şi curcile decât politicienii de toate culorile care-şi scot rufele la vederea poporului, care nu mai înţelege nimic.

Aici nu mai e vorba de lipsă de respect. Este de multe ori vorba de nesimţire şi lipsă de educaţie. Ciuma din perioada lui Caragea Vodă a făcut mai puţin rău decât invazia oportuniştilor din ultimii 20 de ani. Nu există stânga, centru, dreapta în politica românească. Există doar un grup de interese care şi-a vopsit faţada în mai multe culori: în stânga, în centrul şi în dreapta „gardului“. Acest grup a propus poporului să se aşeze în faţa gardului. Şi ştiţi cum e treaba cu poarta nouă. De vreo 20 de ani ne uităm ca… la poarta nouă.

Ce-or spune, acolo unde sunt, Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Carol I, când văd ce faună le continuă opera? Stop Cadru…amintiri. Bunicul meu a făcut Războiul Balcanic (pe la 1913) şi Primul Război Mondial. A venit acasă la 1918, trecut de tinereţe, şi s-a însurat. Avea corpul plin de alice şi aşa a trăit toată viaţa. Spunea că România e viaţa lui şi ar putea să mănânce câte un cartof, zilnic, timp de un an, dacă ŢARA ar cere asta. Erau în el trăire, suferinţă şi speranţă. Mi-a transmis speranţa. Ar fi prea simplu să credem că se pregăteşte desfiinţarea STĂRII DE SPIRIT numită ROMÂNIA. Mai curând, punerea în scenă ţine de lăcomia şi prostia multora dintre cei care decid. Este momentul când românii trebuie să treacă la acţiune pentru a salva ţara. Este mai mult decât o contabilitate simplă. Nu gestionăm cifre, ci suferinţe şi speranţe. România este a tuturor cetăţenilor săi şi  trebuie apărată de toţi. În 20 de ani, au fost educaţi destui oameni cărora le este, adeseori, lene să respire. Au fost alimentaţi cu iluzii şi pomeni sociale în preajma alegerilor, de toate partidele politice. Fiecare guvernare a mai depus câte un strat de incompetenţă în instituţiile statului, iar acum încearcă să ne convingă că ar fi bine să stăm în fund şi să împărţim sărăcia. Unde e îndemnul partidelor la acţiune, la coeziune, la efort susţinut? Lipsa de reacţie poate pregăti un viitor dezastru. Când vorbim de România, trebuie să ne plecăm în faţa trecutului, să judecăm cu severitate prezentul, plin de inepţi şi inepţii, şi să pregătim viitorul. Copiii noştri trebuie să suporte greşelile lor, nu greşelile noastre.

Paul Marinescu, Prof.univ. dr. Univ. din Bucureşti

sursa: capital.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sistemul capitalist românesc, le-a dat de lucru oamenilor din popor, suficient de mult ca să nu se mai gândească şi la altceva.Ia pus să alerge după cîştig pentru aşi plăti facturile, taxele şi impozitele. Poporul român în majoritatea fiinţei lui, este un popor care nu are preocupări de ceilalţi semeni ai lui. Este un popor turmă, care dacă nu are “baci” umblă capiu, precum oaia. Nu ai să vezi unire între români, decât doar dacă trebuie să fie la ceva contra. Istoria ne demonstreză acest fapt. Dacă nu existau acele capete luminate nu avea loc unirea Moldovei cu Ţara Românească, nici acum în 2012. A trebuit să aducem rege străin de mentalitatea acestui popor, că altfel se băteau românii între ei, care să fie rege. În esenţa lui, poporul român nu a existat ca un popor unit niciodată în istoria lui. Chiar şi în prezent, luptele dintre politicienii români, nu se duc la rang de idei sau propuneri, ci doar la atacuri personale şi la “ba pe’a mătii”. Şi dacă poporul vede la televizor că există o bătălie între capii partidelor, prin logică, cei din teritoriu se vor comporta la fel. Adică vor exista bătălii între găştile din oraşele ţării, nu care să ducă la propăşirea localităţii lor, cât pentru a ajunge la conducerea urbei pentru a se îmbogăţi, ori aşa din fudulie. Iar cetăţenii, precum viţelul la poartă nouă, stau şi chibiţează sau înjură. Dacă asta se cheamă naţiune, atunci mă pot considera şi eu protopop.

  • Francmasoneria a distrus romania neinformata , mintita si manipulata ca o turma de vite, nu exista interesele romanilor, doar a lor, si dupa ei potopu, asa fac de mii de ani, stie destula lume