Analize și opinii Cultură și Familie

„Moș Teacă” tehnocratul! Șeful controlului la Finanțe are studii de drept la fără frecvență, făcute din Congo și Afganistan

Încă o „minune” a tehnocrației se petrece la Ministerul Finanțelor. Dintre toți tinerii cu studii serioase în domeniul finanțelor sau al dreptului financiar – fiscal, ministrul Anca Dragu a aprobat numirea în funcția de șef al corpului de control a unui militar pensionar – Ovidiu Cătălin Matei. 


Acesta are experiență, potrivit propriului CV, în probleme de comunicații, securitatea informațiilor/securitatea computerelor și coordonarea activității de transport terestru a trupelor. Studiile care să-i permită ocuparea, legală, a postului de șef corp control le-a făcut însă la fără frecvență!
La apelul bocancilor?
Finante-Ovidiu-Matei

Finanțelor
În perioada în care a făcut Dreptul (1999 – 2004), Ovidiu Matei a fost plecat din țară – un an în Congo (martie 2001 – martie 2002) și șase luni în Afganistan

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a aprobat luna trecută numirea în funcția de șef al corpului de control a lui Ovidiu Cătălin Matei, un locotenent-colonel inginer în rezervă, care și-a făcut veacul, după pensionarea din 2008, la Ministerul Economiei și la cel al Finanțelor pensionar. În vârstă de 53 de ani, actualul șef al corpului de control al Finanțelor a avut, altfel, o carieră de succes în armată, dar care nu a avut aproape nimic de a face cu domeniul finanțelor. Absolvent al Facultății de Electronică a Academiei Tehnice Militare (1983-1988) potrivit CV-ului postat pe Internet), Matei a fost ofițer inginer și s-a ocupat, până în 2008, de telecomunicații și de logistică.

Postul de director al Corpului de control al ministrului Finanțelor, nu-l putea ocupa însă, decât o persoană cu studii universitare, de economie sau de drept, de lungă durată.

Potrivit CV-ului, Ovidiu-Cătălin Matei îndeplinește această condiție, deoarece a făcut, la fără frecvență, Facultatea de Științe Juridice „Lucian Blaga” din Sibiu între 1999-2004. În aceeași perioadă în care făcea facultatea de Drept, Ovidiu Matei a fost plecat din țară – un an în Congo (martie 2001 – martie 2002) și șase luni în Afganistan (vezi foto).

 Ce spune Ovidiu Matei

Cetățeanul.net l-a contacta pe Ovidiu-Cătălin Matei pentru a ne prezenta un punct de vedere. La un sfert de oră după ce a confirmat o întâlnire cu noi, Ovidiu Matei ne-a sunat pentru a contramanda întâlnirea și ne-a cerut să-i trimitem întrebări în scris, prin biroul de presă al Ministerului de Finanțe. La insistențele noastre, a confirmat că a făcut Dreptul la fără frecvență, dar a refuzat să ne explice cum a putut învăță și să-și dea examenele pe când se afla în străinătate.

Indiferent dacă o eventuală comisie va constata că pensionarul Ovidiu Cătălin Matei și-a făcut responsabil, chiar și din Congo, studiile la drept, ba chiar că este un bun specialist, rămân semnele de întrebare al capacității tehnocraților de la Finanțe de a identifica tinerii specialiști capabili să reformeze, cu adevărat, sistemul financiar fiscal din România.

Ce spuneți, doamnă ministru Anca Dragu?

sursa: cetateanul.net