Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Unde erau europenii când…?

europarlamentari-Traian Băsescu uzurpa rolul guvernului şi anunţa tăieri ale salariilor bugetarilor?

-Traian Băsescu îşi abandona rolul constituţional de mediator în societate şi se manifesta ca reprezentant al PDL împotriva celorlalte forţe politice?

-Traian Băsescu declara că nu va numi un prim-ministru USL chiar dacă această forţă politică va avea majoritate parlamentară provocând astfel tensiuni în întreaga societate?

-Traian Băsescu a ignorat voinţa majorităţii parlamentare care l-a propus ca premier pe Klaus Iohanis?

-Traian Băsescu cerea Procurorului General să urgenteze revolutiei şi mineriadelor încălcînd astfel principiul separaţiei puterilor în stat?

-Traian Băsescu ataca extrem de dur Parlamentul subminând astfel o instituţie a statului de drept?

-Traian Băsescu a elaborat un proiect de revizuire a Constituţiei pe care l-a trimis Guvernului încălcând astfel Constituţia care dă acest drept de iniţiere Guvenului şi nu preşedintelui?

-Traian Băsescu avea delaraţii extem de violente la adresa Parlamentului,institiţiilor justiţiei,altor instituţii ale statului de drept?

-Traian Băsescu făcea aluzii, în declaraţiile sale publice, că are cunoştinţă de stadiul unor dosare aflate în anchetă,o poziţie vădit anticostituţională?

-Traian Băsescu amâna acreditarea ambasadorului Olandei,cu de la sine putere ,tensionând relaţiile cu o ţară europeană şi adoptând o poziţie care încalca politica oficială a statului român?

-Traian Băsescu încuraja Guvernul,în mod public,să-şi asume raspunderea pentru legile justiţiei concomitent cu un atac furibund asupra Parlamentului?

-Traian Băsescu ataca,jignea şi învrăjbea categorii sociale (profesori,medici,funcţionari) în cadrul unei reforme haotice şi aplicate fără a fi explicată suficient populaţiei?

-Traian Băsescu a anunţat măsurile de austeritate fără ca Guvernul,după cum s-a văzut din reacţiile miniştrilor,să aibă cunoştinţă de acestea?

-Traian Băsescu este acuzat chiar de Curtea Constutuţională că s-a subtituit în atribuţiile constituţionale ale Guvernului?

-Traian Băsescu este acuzat chiar de Curtea Constituţională că a abandonat rolul de mediator în stat şI societate?

sursa: jurnalul.ro