Analize și opinii Politică

Un vot distanță – Scrisoare pentru români

Nu credeam să ajung doar un străin în ţara mea, condus de unguri, ţigani şi analfabeţi. Sunt dezamăgit cel mai mult de tinerii care au ochii închişi, mă gândeam că ei, adică noi suntem cei mai greu de influenţat. La cei mai în vârstă, credeam că e mai uşor, cu un litru de ulei şi 2 felii de pâine, să-şi vândă votul…sau buletinul. Care e diferenţa dintre un om, posesor de act de identitate şi un câine cu tăbliţă la gât? În seara asta am aflat că niciuna, pentru destul de multe persoane. Şi dacă ar fi votul obligatoriu, câinii nu ar fi afectaţi…Dacă taci înseamnă evoluţie acum? În ’89 un dictator a fost dat jos prin vărsare de sânge, acum când votu-i democraţie, votul e libertate, iar sistemele politice numai prin vot pot fi schimbate, totul era la un vot distanţă! 75% din puşcăriaşi s-au dus să voteze. Cei în libertate s-au închis în case…Nu poţi sta pasiv la tot ce se întâmplă, nu poţi ignora 9 milioane de oameni care vin să-şi exercite dreptul lor!! Să vină premierul maghiar să-mi zică mie ce să votez? În România? Să zică Preşedintele ţării “Nu mergeţi la vot”? Este primul din istoria lumii care face aşa ceva! Să nu laşi lumea să-şi exercite dreptul! Oare de ce? Că ştia că vor fi mult mai mulţi pentru demitere? Dacă era aşa curajos şi un om puternic, cum pretinde, de ce nu şi-a îndemnat toţi simpatizanţii să meargă să voteze ”NU”? În 2009 a fost ales cu 5 milioane de voturi. Acum peste 8 milioane au cerut demisia. Oare mai poate fi Preşedintele României? Cum mai poţi tu, Traiane, să apari în faţa noastră? Cu ce drept? Oricum nu ne poţi tu vorbi nouă, “Să ajungi în liceu, să ştii dicţionare /De-abia după aia poate ne poţi vorbi frăţioare…”

Nu a zis nimeni că X sau Y e mai bun, nu susţin niciun partid, ci doar schimbarea! Azi nu s-a votat USL, PDL, PNL, UDMR, PPDD sau oricare alt partid. Puteai să votezi dacă îl mai vrei pe Popeye Marinaru’ sau nu, iar în toamnă votai pe cine vroiai tu pentru Preşedenţie. Nu mai vorbiţi de lovituri de stat, de Europa, de comunişti…Până una, alta, Basescu e un pui de comunist şi securist cu acte în regulă! În NATO am intrat când era PSD-ul la putere, de 8 ani de când ne chinuim să intrăm şi n-o facem, în spaţiul Schengen, cu PDL-ul la putere. Pe Europa o doare fix în… cot de noi, au găsit ţări fraiere, ca noi, Grecia, de unde pot stoarce de toate, normal că le convine să ne îndatoreze cât mai mult!

Într-o Românie plină de analfabeţi, indolenţi şi nesimţiţi, în care oameni de valoare găseşti din ce în ce mai greu, într-o ţară în care Jandarmeria apară HOŢIA, „animale cu două picioare merg pe Pământ, Sângele se face apă, rude-şi schimbă faţa, Eşti rănit de oameni pentru care ţi-ai da viaţa”. Sunt dezamăgit crunt de tinerii cu ceva pregătire, care au fost convinşi să nu meargă la vot. Băsescu şi-a bătut joc de cei care au îndurat gerul la -15 grade, în ianuarie, să-şi strige amărăciunea şi de cei peste 8 milioane care i-au spus să plece! A spus că şcoală românească produce tâmpiţi, ne-a spus să plecăm din ţară, ne-a jignit cu atâta nepăsare şi nesimţire, cu toţii am fost afectaţi de tăierile de salarii şi pensii, de creşterile impozitelor, chiar dacă mulţi nu conştientizaţi asta, iar voi l-aţi aprobat prin absenţa voastră! Eu nu am fost să-l votez pe Ponta sau pe Antonescu, ci să-l dau jos pe Băsescu!

Dacă mai era nevoie, m-am convins încă o dată că românii nu sunt capabili de lucruri mari, să-şi schimbe istoria, să-şi ia soarta în propriile mâini, mai ales când are ocazia şi aşteaptă să cadă totul din cer. Probabil că număr pe degetele de la o mână momentele astea. Mi-aş dori că toţi cei 8 milioane care au votat, să iasă în stradă şi să-l trimită pe mare pe Băsescu&co. Sunt curios ce va zice Europa acum, de un Preşedinte împotriva caruia votează jumătate de popor, aproape.

Dacă ignori atâţia oameni, pentru mine e clar că ai probleme psihice grave! Dacă într-adevăr, acest individ va rămâne în funcţie, concluzia E CĂ TRĂIM BINE, iar cei care nu aţi votat, să nu aveţi curajul să va plângeţi soarta dacă ceva nu vă va conveni in următorii 2 ani! Aţi putut să schimbaţi ceva şi nu aţi făcut nimic în sensul ăsta, nu puteţi avea compasiunea nimănui! Vă meritaţi soarta pentru că aţi lăsat pe alţii să vă decidă viitorul vostru! Ne refuzăm până şi dreptul de a vota , apoi ne plângem de milă!

A fost ziua Imnului Naţional, „Deşteaptă-te ROMANE!”…o parte au rămas în mediocritate, din păcate. Pentru mine, România are doar 9 milioane de locuitori, cei care au votat, indiferent cu ce, “DA” sau “NU”. Toţi care au fost absenţi motivaţi sunt doar cei din CIMITIRUL EROII REVOLUŢIEI!

Cu amărăciune si dezamăgire Andrei B.
sursa: ochidepisica99.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • E usor sa citezi din context: “Nu mergeţi la vot!” – Basescu a explicat clar ca acest gest e sinonim cu a nu valida o lovitura de stat, neconstitutionala. De a nu deveni partas si girant al manevrelor politice marca Ponta. Dar ura multora intuneca ratiunea.

    De asemenea, oamenii care nu au votat, au ales. Stiu ca e greu sa pricepi cum lipsa unei actiuni e in sine o actiune, dar crede-ma pe cuvant. Oamenii care nu au mers la vot, in fapt au ales, tacit, sa nu valideze uzurparea.

    E o problema de semantica pe care vrei sa o transformi intr-una de fond. Majoritatea a decis: tara nu-l doreste pe Antonescu ca presedinte. Indiferent ca Basescu a castigat “la mustata” – majoritatea decide si asta e democratia. Nu va place, mergeti in China sau Coreea de Nord.

  • Sunt f dezamagita de rezultatul acestui referendum. Speram sa scapam de aceasta ciuma. Insa nu am reusit, desi am fot foarte aproape. De ce? Pentru ca multi dintre noi sunt EGOISTI! Si o spun cu parere de rau, ca pana si propriul meu frate de la care ma asteptam la mai mult, care face a 2-a facultate acum si lucreaza contabil, nu a mers la vot! Cand l-am intrebat de ce a replicat tampenia aia de o aud peste tot: “Pai si cine sa vina in loc?” Nu mi-a venit sa cred ca un om inteligent este totusi atat de prost, atat de orb. Dar apoi mi-am dat seama ca nu acesta este motivul pentru care nu a mers la vot. Ci din EGOISM si COMODITATE! Egoism pentru ca el o duce bine financiar! Si nu o zic cu invidie. Nu! Pentru ca si eu o duc bine, nu ma plang! Vacantele le fac numai in strainate, din care vara trecuta am fost in Mallorca (nu am vrut sa ma laud ci numai am punctat ca nu il invidiez in vreun fel). Insa eu, spre deosebire de el, sunt dezgustata de acest presedinte pentru ca: i-a taiat tatalui meu pensia (fiind pensioar militar- oricum a dat statul in judecata si a castigat si mai mult inapoi, dar ideea este ca a vut tupeul nesimtit sa se lege de niste venituri cuvenite dupa multi ani de munca), le-a taiat batranilor din pensie, le-a diminuat salariile bugetarilor (si aici ma refer la oameni de isprava care ar trebui sa aiba venituri decente- si nu le aveau nici inainte de a le fi taiate salariile- profesori, politisti, medici!) ne-a inchis spitalele si saracii oameni din provincie mor in fata usilor inchise, o multime de oameni au ramas fara un loc de munca! vrea sa divida tara si sa le dea ungurilor 3 judete! (TOTAL INACCEPTABIL!).

    Care este diferenta intre mine si fratele meu? NU de inteligenta, nu de varsta (amandoi suntem pana in 30 ani), nu de venituri. Diferenta este ca mie nu-mi pasa numai de mine. Diferenta este ca eu am EMPATIE, si de aceea sunt umana, pe cand el a devenit un om pentru care nu mai contreaza nimeni in jur (apropo socrii lui sunt asistenti medicali- nici macar pt ei nu s-a dus!)

    Draga fratioare, imi pare rau daca citesti acest mesaj, nu am vrut sa-ti spun in fata si sa te supar, insa ESTI un egoist si ma tem pentru binestarea ta in viata pentru ca roata se invarte intr-un mod ciudat atunci cand iti pasa numai si numai de tine.

  • Este incredibil ce citesc in acest articol. Lumea a inebunit de tot este submediocra si mai presus de toate nu GANDESTE. Nici @Andrei B. si nici @Raphaelly nu vor sa inteleaga ca pe planeta asta mai exista si alte fiinte umane ca si ei. Daca pt Andrei cine nu a votat este mort; pentru Rafaeli este o mare dezamagire ca noi toti ceilalti nu vedem situatia si nu facem ce vrea dansa. Eu vara nu dorm cum mai zice si melodia gandindu-ma ca exista oameni care nu accepta idea ca fiecare dintre noi este unic si independent in gandire. O intrebare de bun simt pentru cei doi DEZAMAGITI: Ce scumpilor si-au cumparat PLANETA mamele voastre si noi nu am auzit? Fiecare este responsabil pentru ce face si zice sau cel putin ar trebui sa fie. Cand oamenii vor realiza ca lumea este perfecta asa cum este si se vor revolutiona/schimba pe iei insisi atunci de abia se va asterne pacea.
    P.S. SA GANDITI BINE!!!

  • Incredibil dar adevarat . Lumea devine mai egoista si mai perversa de la o zi la alta.nu mai te poti astepta la niic bun nici macar de lancei cu scoala.osul si scaunul conteaza , nu mai exista onoare si sacrificiu .multi isi mananca bucurosi bucatica de paine cu coada ntre picioare gata oricand sa si plece capul in fata prostiei .
    Te si intrebi daca a mai ramas ceva din vitejia si virtutea romanului din cartile de istorie.traim ca sa mancam atat.
    Rusine fratilor.!!

  • Atâta timp cât mă cheamă la vot un om care merge la serviciu 1,3 % din timpul de muncă, însă își primește salariul integral și atâta timp cât accept că opțiunile unui vot sunt, democratic, ”pro”, ”contra” sau ”abținere”, dați-mi voie să pot hotărî singur …
    Restul e propagandă ieftină…
    Vă doresc numai bine!

  • Si cand te gandesti ca a taiat salariile si pensiile dupa ce a sifonat banii din BNR, absolut toti banii, impreuna cu Isarescu si Boc, se stie clar chestia asta. Au lasat vistieria goala, tot ce s-a muncit si adunat, plus banii din privatizarile de dinainte de 2004, s-au dus in alte buzunare. Un idot, inconstient, imoral, fara Dumnezeu, incult si alcoolic. Numai cand ii vad fata imi vine sa-mi acopar ochii cu mainile. Si chestia e ca ne va decima, pe toti romanii adevarati, are armate indreptate impotriva noastra : ungurii, tziganii si acum rusii-moldoveni. Doamne, scapa-ne !

  • MAI FRATE GADALEAN ..SI ..ALTORA..SUNT DE ACORD CA AI TREI OPTIUNI ..DAR VINA SI LE DA ..SI ASTA NUMAI PRIN VOT SE POATE .INTELEGI? ADICA VOTUL ..VERBAL SAU GANDIT ..NU MERGE..TREB SA VII SI SA BAGI HARTIA AIA ..DACA SE VA FACE CEVA ..PE MAIL .. ELECTRONIC ..MENTALO-TRONIC..SA NU MAI MEARGA COMODU` LA URNA ..OK DAR PANA ATUNCI ASTA E ..SI DACA NU VREI SA VII ..CA E GREU SAU MAI STIU EU CE ..CA VARA NU DORMI..DA DOAMNE IARTA-MA O DECLARATIE CA NU MAI VREI SA VOTEZI ..SA TE STERGA DIN LISTA ( ADICA CETATEAN FARA DREPT DE VOT ..VOIT)..CA NU AI NEVOIE SA ITI SPUI PAREREA ..O ACCEPTI PE A CELORLALTI ..BUNA, REA CUM E SI DA-O DRACU` DE DEMOCRATIE ..SI… DACA NU VREI SA O DAI ATUNCI E ALTA TREABA ..SI SA FII SI TU RESPONSABIL CA NE CONDUC UNGURII , RROMII. SI ALTE NATII CARE MAI VIN PE AICI ..PEREREA TA O RESPECT DAR SA NU IMI AFECTEZE DREPTURILE MELE ..CHIAR SI PRIN FAPTUL CA NU VREI SA TI-O DAI
    ..CRED CA ASA E CINSTIT..