Extern Politică

Soros INCITĂ la război împotriva Rusiei: Europa să se înarmeze!

george sorosOmul de afaceri american de origine ungară ,George Soros, a declarat recent pentru revista franceză Paris Match că Europa ar trebui să se pregătească pentru un iminent război.

Astfel, întrebat de publicația franceză dacă este de părere că un război este posibil, George Soros răspunde:

“Da. Doar că atât responsabilii cât și cetățenii europeni nu par să conștientizeze acest pericol. Europa trebuie să se trezească, urgent. Să se înarmeze. Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să acționeze ca și cum ar fi plasate indirect în situație de război. Deoarece Rusia reprezintă de pe acum modelul unei societăți post-democratice care zguduie valorile fondatoare ale Europei, mizând pe naționalism. Este negarea libertății. Țarism versus democrație. Renașterea „Sfintei Rusia”. Europa nu are de ales : este nevoită să se unească cu adevărat și să ajute Ucraina să se apere, din moment ce aceasta vrea să integreze Europa. De facto, atacul Rusiei împotriva Ucrainei este o agresiune împotriva Europei, care are datoria morală să militeze pentru independența Ucrainei. Europenii mai ales trebuie să ia aminte la „Noua Ucraină”, unde angajamentul civic și politic este probabil mult mai mare decât oriunde în altă parte a Europei. Ucrainienii au dovedit că se puteau sacrifica pentru țara lor. Asta ar putea ajuta Europeni să regăsească spiritul care a ghidat crearea Uniunii. Salvând Ucraina, Uniunea Europeană s-ar salva pe ea însăși”, a declarat George Soros.

UE s-ar putea destrama daca nu confrunta Rusia

Soros a avertizat ca UE s-ar putea rupe daca organizatia cu 28 de state membre nu poate sa cada de acord asupra unui raspuns comun puternic impotriva continuarii agresiunii militare ruse in Ucraina, scrie Value Walk.

George Soros, despre o intelegere Obama-Putin pe marginea Ucrainei

Soros tocmai s-a intors dintr-o vizita in Ucraina si a vorbit in fata unei audiente la Dusseldorf, Germania, la un dineu sponsorizat de publicatia financiara Handelsblatt.

“Cred ca adevarata intrebare este daca UE se va rupe din cauza Rusiei. UE este amenintata deRusia. Aici e Rusia, care nu e o tara atractiva. UE este rupta si nu functioneaza”, le-a spus Soros celor 400 de persoane adunate sa-l asculte.

“Trezeste-te, Europa. Acum exista o alternativa la Uniunea Europeana, un mod diferit de a conduce un stat prin forta. Ma refer la Rusia lui Putin. Motivul pentru care el avanseaza este esecul UE”, a continuat Soros.

Nu este pentru prima data cand Soros isi expune opiniile cu privire la soarta Ucrainei si Europei. In urma cu mai putin de o luna, miliardarul prevedea ca presedintii american si rus se vor intelege in cele din urma cu privire la Ucraina, intrucat Putin va folosi ca parghie ajutorul Rusiei in ceea ce priveste lupta internationala impotriva gruparii teroriste Statul Islamic.

Intr-un articol propriu publicat de New York Review in editia online, sub titlul “Europa, desteapta-te”, Soros scria ca insasi existenta Europei este amenintata de Rusia si nici liderii nici cetatenii nu sunt constienti de aceasta provocare.

Soros scrie ca e “usor sa vezi ce urmeaza”. “Putin va astepta rezultatele alegerilor din 26 octombrie din Ucraina si apoi ii va oferi presedintelui ucrainean Petro Porosenko gazele naturale si beneficiile pe care i le-a tot promis, cu conditia sa numeasca un premier care sa-i convina Kremlinului”, adica nu cineva dintre cei care au participat la rasturnarea fostului presedinte Viktor Ianukovici.

“Eu consider foarte putin probabil ca Porosenko sa accepte o asemenea oferta”, intrucat ar pierde imediat sustinerea activistilor miscarii pro-europene EuroMaidan. (sursa)

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu este de origine “ungara”
    Este khazar nascut in tara maghiarilor (papistasi vorbiyori de maghiara).

  • SĂ SE DUCĂ LA LUPTĂ ÎN LINIA ÎNTÂI ,EL ŞI CU CAZARII LUI !TOATE RĂZBOAIELE AU FOST FĂCUTE DE EI INSTIGÂND NAŢIILE UNELE ÎMPOTRIVA CELORLALTE PENTRU A AVEA DE CÂŞTIGAT TOT EI ,CAZARII !AU MURIT MILIOANE DE OAMENI ,IAR EI S-AU ÎMBOGĂŢIT !

  • Aceasta javra khasara implicata in tot felul de actiuni impotriva umanitatii,trebuie exterminata.

  • De cand si de cine,acest harhar este autorizat sa instige tarile UE la razboi impotriva Rusiei,pentru apararea Ukrainei,tara din afara UE,care detine abuziv,teritorii romanesti prin impunerea Pactului Molotov-Ribentrop,denuntat dar ne respectat de Ukraina ? Soros trebuie exterminat ca instigator la crime impotriva umanitatii.!