Analize și opinii Politică

Sfidare la adresa românilor! Iohannis își face campanie pe banii lor!

iohannis-fard-620x350Klaus Iohannis își dorește cu disperare al doilea mandat. Nu-l poate obţine şi o ştie. Şi-a dezamăgit alegătorii prin atitudinea antiromânească, iar acum încearcă să se reinventeze ca lider, după modelul lui Traian Băsescu. Așa au apărut vizitele intempestive la Guvern, băile de mulțime la ceas de seară și…. referendumul. Fix rețeta Băsescu, nimic nou, nimic original. Doar că Traian Băsescu a fost abil și a adus în dezbatere reducerea numărului de parlamentari. Iohannis ne ia de fraieri și ne cheamă la urne că să ne întrebe ceva de genul „vreți să vină vara?”.

Da, domnule președinte, toți românii cred că lupta împotriva corupției trebuie să continue. Dumneavoastră sunteți cel care o duceți în derizoriu, pentru că o transformați într-o armă politică. Dumneavoastră sunteți cel care a tăcut mâlc atunci când Guvernul Cioloș a modificat 151 de articole din Codurile penale prin Ordonanță de Urgență.

Noi, românii, ne dorim o justiție independentă și considerăm că lupta împotriva corupției trebuie să țină strict de aplicarea legii. Nu vrem judecători amenințați de procurori și de ofițeri SRI, nu vrem denunțători scoși din pălărie sau dosare făcute la comandă.

Vrem ca judecătorii să judece în baza probelor, nu la ordinele procurorilor. Vrem ca procurorii să fie scoși din magistratură și mai vrem ca și judecătorii, și procurorii să plătească pentru erorile pe care le fac. Dar cel mai tare, domnule președinte, ne dorim să vă plătiți campania electorală din buzunarul propriu. Mai vindeți o casă, mai dă doamna Carmen niște meditații. Doar să nu luați 70 de milioane de euro din buget ca să vă pregătiți rampa de lansare pentru prezidențialele din 2019. Ar fi jenant, chiar și pentru dumneavoastră. Cum jenant ar fi și dacă românii ar răspunde „NU!”. Ce veți face atunci, veți desființa instituțiile statului? Sfatul nostru, domnule președinte, veniți cu o strategie mai bună.

Dănuț Pop – Președinte Partidul Ecologist Român

sursa: justitiarul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Un mare sut in fund, asta merita acest dulap alogen si antiroman, o RUSINE pt Romania, de cand si-a inceput mandatul!!

  • Măi Dănuț deși ești președintele unei scări de bloc pe care tu o numești partid numele te dă de gol că ești un nimeni. Nu-i jigni pe români cu mojiciile tale. Nu uita că Iohannis a fost votat de mult mai mulți oameni decât partidele penalilor. Stai cuminte că dacă te agiți pleacă și ăștia cum a plecat Ponta cu Ghiță. Nu uita că fără un CAROL I România n-ar fi existat. Nu insistați ca tot un neamț să fie ultimul conducător al acelei țări care s-a numit România.