Analize și opinii

Mihai Razvan Ungureanu – CREATIA DE LABORATOR A SERVICIILOR, candidatul ideal pentru VANZAREA DEFINITIVA A ROMANIEI

Eternele si fascinantele servicii speciale si personajul lor colectiv: de la MR Ungureanu la Vladimir Putin

Serviciile au abilitatea extraordinara de a lua chipul personajului cel mai bine digerat de psihologia colectiva. Pentru rusi Putin aduce promisiunea recuperarii prestigiului pierdut de fosta URSS. E de asemenea tatucul protector pentru norod, spaima oligarhilor care i se opun, reteaza scurt fonfleurile media, a inceput sa-si construiasca deja mitologia (arte martiale, vanatoare, pilot de avion, etc).

Pentru romani primul model livrat a fost Traian Basescu. Stil autoritar (“capul familiei” din majoritatea gospodariilor) dar permeabil la emotii (tiranul sentimental), discurs colocvial cu excese populiste, militaros si “patriot” (distantarea de Rusia-Nato, Afganistan, lupta impotriva terorii, etc).Sub domnia lui am luat un imprumut-mamut pentru a salva pielea bancilor iar in contul banilor primiti trebuie sa cedam repede controlul resturilor din sistemul energetic. Plus resursele de aur, pasiunea de ultima ora a Presedintelui. Cum se cheama asta? Politica inteleapta de stabilizare macroeconomica!

Se putea si altfel?Se putea, aruncati o privire peste umar la bulgari-fara FMI, fara gaze de sist, etc. Modelul presedintelui-jucator a devenit insa impopular dupa doua mandate de excese luminate. “Statul sunt eu” a inceput sa agaseze asa ca avem nevoie de un nou model livrat de baietii din servicii. In locul stilului autoritar-militarist, vom avea unul intelectual-corporatist. Genul conciliant si elevat, teme favorite: eficienta administratiei, gestionarea eficienta a resurselor (accentul pe privatizare “ce-vreti sa fure baietii destepti tot, nu mai bine pasam definitiv proprietatea si scapam de grija lor?”), dialogul politic (“cine n-are pete in dosar sa ma conteste vehement , cine are sa vina sa negociem”), incurajarea valorilor autentice (cea mai buna resursa umana e in definitiv tot in servicii, nu?).

MR Ungureanu e arivistul perfect, se va potrivi de minune in rolul sau. Urmariti-i lunga serie de aliante si tradari, instinctul perfect pentru ascensiunea sociala. De la pozitia promitatoare in UTC-ul comunist, la sefia ministerului de externe capitalist.

Observati si masinaria de PR care il secondeaza acum. Ii scade din popularitatea apartenenta la “servicii”? Gasim niste intelectuali de marca sa-l recomande (Djuvara, Plesu). Apar insinuari despre colaboratori masculini prea “apropiati”? Se publica repede relatari despre frumoasa sa poveste de dragoste din familie. Membru prin fundatia Soros? A adus inapoi jurnalistii din Irak! UTC-ist? Corporatist! (vezi sursele de venituri a d-nei Ungureanu, cu OMV vaca grasa). MRU nu e premierul de sacrificiu, decorativ si inutil, bun doar sa faca act de prezenta pana la alegeri scotand baronii PDL de sub tirul media. MRU e viitorul candidat cu sanse sigure la fotoliul de la Cotroceni.

Tot circul cu contestarile din strada pare acum justificat. Puterea care cedeaza “presiunilor strazii” materializate de 100 de zgribuliti. Sa fim seriosi! Imi pare rau de oamenii de buna credinta de acolo, care vor schimbarea “sistemului”, dar toata miscarea are si rolul de a introduce Omul Serviciilor in cursa pentru Cotroceni, pacalind baronii PDL ca poporul le va trage un sut in fund daca nu-l accepta. Evolutia protestelor ar putea sa aduca o confirmare/infirmare teoriei mele in perioada urmatoare.

Sunt argumente in plus pentru acest cosmopolit om al serviciilor? Da, actuala clasa politica n-a fost in stare sa produca alt lider credibil care sa garanteze apararea intereselor occidentale intr-o economie care le apartine deja in mare spre foarte mare masura. MRU e candidatul ideal si pentru a implementa cedarea organizata a suveranitatii nationale in folosul “interesului comun european” cum afirma de altfel actualul presedinte. Are si discursul si o structura in spate care sa-l sprijine in demersul sau. (Hotnews)

Un Prim Ministru in “serviciile” dumneavoastra!

MR Ungureanu in fruntea Guvernului reprezinta o lovitura de PR dar si un gest simbolic. (“serviciile” sunt copiii de suflet ai Presedintelui, cu majorari ale fondului de salarii chiar si in vremuri de austeritate iar numirea sefului SIE o intareste-nu uitati ca a concurat cu … seful SRI pentru aceeasi pozitie). Cu figura sa de tocilar in cautarea unui master prin Europa, MR Ungureanu are rolul de Calmant: va explica deci in urmatoarele luni rabdator si exasperant care sunt prioritatile Guvernului, va dialoga cu toata lumea pana la sfarsitul mandatului fara sa negocieze nimic insa peste linia trasata de la Cotroceni, va face fraze frumoase cu mina sa echilibrata dand bine la o buna parte din electoratul feminin care nu-i va intelege in totalitate argumentatia dar ii va aprecia tonul linistitor. Mai exista si alte motivatii ale juriului?

In urmatoarele luni noii demnitari PDL vor concura probabil in discretie cu Ariton (exceptand evident situatiile in care vor considera ca exista motive de impaunare cu urmari in intentiile de vot) iar efortul de comunicare va fi pasat exclusiv in sarcina viitorului PM, plus eventual inca 1-3 aghiotanti (chiar asa, de ce nu si seful STS la Comunicatii in cabinetul Ungureanu-nu poate fi oricum mai rau ca ministrul Vreme care aprecia cu ceva timp in urma semnarea ACTA de catre state puternice precum SUA, Japonia si…Coreea de Nord!).

Desemnarea lui MR Ungureanu Prim Ministru reprezinta o incununare a privilegiilor acumulate de serviciile speciale in ultimii ani. Am mai scris pe aici ca salariile principalelor 4 institutii “ochiul si timpanul” (SRI, SIE, SPP, STS) acopera salariile cumulate din Ministerul Economiei, Muncii, Transporturilor, Sanatatii, Comunicatiilor. In momentul de fata, costurile cu personalul ating 1,1 miliarde lei in cele 4 institutii (729 milioane lei SRI, 103 milioane lei SPP, 106 milioane SIE si 156 milioane STS). De la Munca, Transporturi, Economie, Sanatate si Comunicatii s-a taiat in acest an intre 9-24%, la servicii baietii sunt remunerati cu un plus de 2,5-4%, ca e grea lupta anti-coruptie si vanatoarea de teroristi. Binenteles, un om din servicii nu se poate trage la vatra cu pensie modesta la cata informatie a inmagazinat. Pensiile speciale au crescut dupa reforma sistemului cu 17% fata de 2010, in timp ce restul muritorilor pensionari iau mai putini bani decat atunci. De altfel, o pensie medie din SRI (3000 lei) este de peste 4 ori mai mare decat pensia medie pentru restul lumii, pentru “nespeciali”adica (747 lei).

Nu cred insa ca asta a fost principala motivatie (un os suplimentar aruncat serviciilor). Nici ca viitorul Prim Ministru este pregatit in acest fel pentru a deveni seful viitorului Guvern…PDL/UDMR/Dan Diaconescu/migratori din USL dupa ce Opozitia va rata la mustata in noiembrie obtinerea a 51% din voturi (ma rog, asta daca presedintele Basescu nu decide ca un singur partid ar trebui sa ia 51% pentru a chema pe cineva din USL). Mizez mai degraba ca lui MRU ii se pregateste fotoliul de la Cotroceni. Dupa excesele unui Presedinte-jucator din ultimii ani, un Presedinte de zahar ars, un fel de Iliescu fara ambalaj ideologic dar la fel de cumsecade, zambitor si mare amator de consens ar avea sanse reale, nu? Fostul Presedinte Constantinescu se declara la un moment dat invins de servicii. Presedintele Basescu ar putea spune ca ne-a invins cu serviciile. New balls, please.

O simpla remarca in final. Presedintele Basescu a avut un discurs eliptic ieri la desemnarea lui MR Ungureanu. Scurt, fara inflorituri, la obiect. In ciuda pragmatismului afisat si-a facut totusi timp pentru un nou lobby la Rosia Montana. In primul sau mesaj dupa tacerea impusa de gafa cu Arafat a pomenit si de minerit, acum la desemnarea noului Prim Ministru, la fel. Basescu ajuns un fel de Cato cel Batran obsedat de RMGC si nu de Cartagina. In alta ordine de idei, se pare ca aurul n-ar fi cea mai importanta miza acolo, ci restul minereurilor valoroase cu care coexista (chiar asa, cand aflam care este soarta celorlalte metale care se scot odata cu aurul? ce-o zice contractul secretizat al RMGC de asta?)

PS1: Pe cine vedeti la SIE in locul lui MRU? Eu mizez pe fostul ministru Baconschi.
PS2: Imi place titlul de prima pagina din Evenimentul Zilei: Traian Basescu a ales “Diplomatul”!
PS3: Un articol interesant pe aceeasi tema aici.Ce inseamna si deflatia asta, cica MRU n-ar avea 43 ci..33.
PS4: Cum se vede meciul Romania-FMI din loja viitorului Prim Ministru? Pai, ca si pana acum, echipa si strategia castigatoare nu se schimba. Vorbesc evident de echipa si strategia negociatorilor FMI.

PS5 (LATER EDIT): Guvernul Neckerman, guvernul aghiotantilor
Noii ministri aruncati de PDL in lupta arata de parca ar fi coborat direct dintr-un catalog Neckermann. Tinerei, subtirei, zambati in poze (va place ministreasa Muncii? golanilor!) si aproape anonimi in majoritatea cazurilor. Ma mir ca n-au mers mai departe strecurand in lista vreun olimpic mai naiv, pe campionul mondial Bute, una dintre fetele din echipa de sabie si pe Andra, nevasta lui Maruta. Pai, daca tot avem ambalaj nou la Guvern, macar sa arate ca de Sarbatori, nu?

PS6: Fostul ministru al agriculturii, Tabara, era fan declarat al OMG-urilor. Iata ca inlocuitorul sau vine direct din laboratoarele Monsanto. Aferim! Puneti bai si unul de la RMGC la Mediu, sa stim o socoteala!
PS7: Iata un model de manipulare marca Evz…Articol evident nesemnat. Dar de ce ma mir? Ultima stire pe coloana la Evz este in acest moment “McDonald’s vinde mancare fast food sanatoasa”! Cand dai click iti apare insa un interviu cu alt titlu, cu un sef al companiei de junk food, interviu preluat de la Capital, revista din trust. Ce trist, ce a ajuns si Capitalul parasit de Ringier. Editoriale pro-Rosia Montana, advertoriale fara P pentru McDonalds, ce mai urmeaza? Uite, ma gandesc sa public si eu o stire pe bani in Capital, una cu enormitati, oare cat ma costa, stie cineva?

PS8: Aflu ca Ionel Blanculescu a fost ieri pe lista scurta pentru desemnarea noului Premier. Apoi Cotroceniul a decis sa mearga pe mana serviciilor. Care Blanculescu participa la dezbaterile organizate de RMGC din partea companiei, aparand punctele de vedere ale canadienilor, vorbind despre binefacerile explotarii, locuri de munca, etc. Haoleo! Basescu chiar nu se lasa, nu?

PS9: Cea mai mare parte a veniturilor familiei Ungureanu, adica 70% vine de la…OMV. D-na Ungureanu, medic, are si un contract de consultanta pe servicii medicale cu OMV (de unde pana unde? habar n-am!). Aveti vreo dilema ce pozitie are viitorul PM fata de propunerea FMI de liberalizare mai rapida a pretului la gaze, de vreme ce OMV-ul este principalul castigator aici?

PS 10(ultimul,sper): de ieri, pe prima pozitiei in stirile zilei troneaza in Evz “disensiunile dintre Ponta si Antonescu”. Misto tentativa. Redactorul-sef Macovei a intrat si el in lupta. Editorialul de azi se incheie cu intrebarea “pe cine ati vota la Prezidentialele din 2014, pe Ungureanu sau pe Antonescu”? Domne, nici n-au intrat serviciile in paine ca se si simte. Manipulari, dezinformari, perdele de fum. Bravos natiune. Ma astept ca in ziele urmatoare MRU sa descalece si in Piata Universitatii. (Cristian Dogaru)

S-au schimbat hoţii cu proştii

Dacă Executivul rămâne-n componenţa anunţată pe surse şi trece de votul Parlamentului, suntem de râsul curcilor. Tactica pedelistă, de retragere a greilor în Modrogan şi de concentrare a lor pe campania electorală a ultimei şanse, în ideea că media nu-i va toca pe alde nimeni în drum ăia nominalizaţi, o ajuta oarecum partidul, dar n-are nici o legătură cu guvernarea, fie ea bună sau proastă. Alde Boghicevici, Fuia, Baba, Nazare, Mustea, Petrescu sau Vass nici măcar nu au reuşit încă să înveţe să meargă bine pe stradă. S-au mai întâlnit mai serios cu administraţia doar Drăgoi (băiat deştept, din tată celebru, bogat şi bine plasat, dar foarte departe de imaginea de Friedmann care i se desenează-n cărbune) şi cu Berca (activist destoinic, traseisit politic plat în discurs şi activitate politică). Mai lipsesc Vişan, Popoviciu. Spânu, EBa şi cu Syda, dar oricum s-au schimbat hoţii cu proştii.

Şeful desemnat şi îngâmfat al acestei adunături caricaturale de bizari şi piţipoance se tot chinuie, cu un caricaturaJN-basescu-mruaer marţial, din momentul nominalizării sale, cu sprijinul uneltelor infiltrate în presă, să-şi coafeze trecutul. Faptul că toţi inepţii molfăie vorbe mari cu restructurarea pe model occidental a SIE nu-l face nici mai alb, nici mai priceput, nici mai apolitic, nici mai autoritar. Apartenenţa sa la structura centrală a tineretul comunist rămâne scrisă negru pe alb, orice scamatorii ar face, la fel cum sunt de neuitat şi efuziunile scrise către Ceauşescu, mizeria pe care a comis-o cu Fundaţia Gojdu şi apartenenţa perenă la zona de protecţie şi promovare Soros. La fel şi legăturile lucrative cu Corina Vinţan. Ar fi chiar de un cinism feroce ca PR-ul Roşiei Montane să ajungă, iar, cu acte-n guvern.

Spectacolul politico-mediatic de trei parale continuă într-o succesiune care, dacă n-ar fi tragică, ar face carieră la “Cascadorii râsului”. Toţi inepţii şi acoperiţii comentează, cu aer solemn, în direct la televizoare, viaţa şi opera unor “nimeni pe stradă”, iar lumea stă ca proasta, cu ochii beliţi în galbenul de pe plasme, aşteptând să afle vreo semeţie. S-a uitat şi de criză, şi de viscol, şi de omăt, şi de lefurile tăiate, guvernul în dezbatere publică să trăiască! În acelaşi timp, în paralel, drumul democraţiei româneşti spre aspiraţionalele modele din Siria, Egipt şi Pakistan se clădeşte metru cu metru.

Cu şeful “apolitic” al SIE în funcţie trimis la înaintare să negocieze politic, lipsit de jenă, în Parlament, susţinerea cabinetului său de muhaiele, slugile punctează pe tăcute. Bunăoară (puşchea pe limbă, Turcescule!), fără teamă că ar putea genera vreo dezbatere publică, având în portofoliu şi girul gureşului ambasador american care n-a văzut încă lunetişti pe acoperişuri, Kovesi execută scurt îndicaţia lui Băsescu, trage o flegmă din călcâi pe lege şi bun simţ şi-i mai dă un interimat de şase luni lui Morar la DNA. Republica are nevoie de competenţe, că abia a început adevărata popreală a duşmanilor regimului portocaliu. Iar dacă nici asta nu-i o probă că Băsescu stăpâneşte România prin teroare, cu procuratura şi serviciile, eu sunt prim solist la Balşoi Teatr.

Pepiniera de cadre a PCR conduce RomâniaMihai Răzvan Ungureanu, Emil Boc şi Cristian Preda, ceauşeii de ieri, “dreptacii” de azi

Printre punctele de boltă ale mandatelor prezidenţiale băsesciene, la loc de cinste au figurat condamnarea comunismului şi a praticilor securiste. Doar că, răsfoind un pic presa ultimilor ani ai defunctului regim ceauşist, constatăm că pepiniera de cadre a fostului Partid Comunist Român (PCR) a fost extrem de rodnică. Vârfurile administraţiei centrale de stat a regimului Băsescu sunt mărturii vii ale acestei stări de fapt. Atât ultimul premier, cât şi proaspăt nominalizatul făceau parte, în 1989, din structurile de vârf al junilor comunişti.

Astfel, Emil Boc era vicepreşedinte al Consiliului Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti (UASC) din Universitatea “Babeş–Bolyai” din Cluj-Napoca. Calitate în care, în februarie 1988, actualul preşedinte al formaţiunii de dreapta PD-L, delegat la a XV-a Conferinţă a Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR) din partea Centrului universitar Cluj-Napoca, a contribuit prin votul său favorabil la alegerea în funcţia de membru în Comisia de cenzori a UASCR a actualului europarlamentar PD-L Cristian Preda, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nominalizat de Partidul Naţional Liberal (PNL), fost consilier al preşedinţilor comunişti Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

Cunoscut de tânăr în mediile intelectuale ale Iaşiului, atât ca olimpic la istorie, cât şi ca sef al organizaţiei Uniunii Tineretului Comunist (UTC) a Liceului “Negruzzi” din Iaşi, pe care l-a absolvit ca şef de promotie în 1987, Mihai Răzvan Ungureanu a parcurs pas cu pas treptele afirmării politice. Astfel, până să ajungă şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi favorit la succesiunea prezidenţială, el a ocupat, pe rând, funcţiile de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), adjunct al şefului Pactului de Stabilitate în Balcani (Bodo Hombach) şi ministrul al Afacerilor Externe.

Premierul “cu puternice convingeri de dreapta” desemnat de anticomunistul preşedinte de dreapta Traian Băsescu să alcătuiască echipa guvernamentală de dreapta post-Boc, a fost, între 1985 şi 1989, membru supleant al Comitetului Central (CC) al UTC. Calitate în care, la cel de-al XII-lea Congres al UTC, conform paginii 3 a ziarului Scânteia Tineretului din data de 19 mai 1985, “tovarăşul Mihai Ungureanu, delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi”, a cuvântat adânc. Redăm, de pe site-ul organizaţiei Miliţia Spirituală, câteva pasaje relavente, lăsându-vă plăcerea lecturii integrale în facsimilul pe care-l publicăm.

“Pe deplin constienti de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Romândin indicatiile si orientările secretarului general al partidului, tovarăsul Nicolae Ceausescu, din documentele supuse aprobării, Forumului tineretului, noi, elevii din judeţul Iasi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialisti cu o înaltă pregătire politică si profesională cu constiintă înaintată hotărâti să muncească, cu entuziasm si pasiune tinerească revolutionară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescentă fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român.” (…)

MRU UTC PCR

Băsescu îşi continuă jocul. L-a desemnat premier pe Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SIE. Şi amîndoi vorbesc despre interesul naţional. Doamne!…
Vă invit să vă amintiţi:
De ce vrea Basescu un Ungureanu sef la SIE?
Se reface Alianţa DA? Sub bagheta unui agent secret?
Se potriveşte mănuşă acest nou prim-ministru cu planurile lui Traian Băsescu:
Băsescu: Vin la Bruxelles cu grăbire să mă-nchin la o nouă ordine
Încă un mit spulberat: patriotismul lui Traian Băsescu
Dacă se va confirma zvonul că Mihai Răzvan Ungureanu este pregătit pentru a candida la preşedinţia României din partea PDL, putem spune că acest partid şi-a pus cruce pentru totdeauna. În sensul că se va îngropa definitiv, nu că va deveni creştin.

Interesant că liderul “micii republici” salută desemnarea lui M.R. Ungureanu drept premier. Deci, acum Mihail Neamţu nu mai are un singur odgon legat de Putere, prin preşedintele Băsescu, ci şi un al doilea, prin prim-ministru. Faptul că Neamţu şi Ungureanu s-au format la şcoala lui Andrei Pleşu – care i-a şi propulsat spre înaltele sfere politice -, poate şi alte iniţieri comune, studiile în Marea Britanie, de pildă, dar şi acelaşi fel de a înţelege Dreapta (ca fiind o dreaptă a Stîngii), probabil că îi face pe cei doi solidari. Sentimentele de amiciţie îi vor face însă sarcina şi mai grea lui Neamţu.

LATER EDIT – Băsescu ne vrea “land” în SUE.Ungureanu are pretenţii mai modeste: să fim land al Austriei. Vedeţi aici.

UPDATE 5

Soţia lui M.R. Ungureanu încasează anual 100.000 de euro pe un contract de “consultanţă medicală” cu OMV AG,Viena. Cea mai mare parte a veniturilor familiei lui Mihai Răzvan Ungureanu provine de la OMV

Parcă vedem altfel şi declaraţia de mai sus a lui Ungureanu.
Unde am mai auzit noi despre o soţie de demnitar foarte capabilă în a face contracte de consultanţă banoase? Aha, în cazul primarului Apostu de la Cluj.
Probabil că e doar o nefericită asemănare.

(…) Și din ce în ce, din gradul cel mai de jos pînă la cel de sus, școalele sînt niște fabrici de funcționari, de salariați publici și de avocați – o pletoră de semidocți, fără caractere, fără omenie, adevărați cavaleri de industrie intelectuală, cărora le trebuesc numai decît onoruri cît de multe fără nuciun merit și cîștig cît de mare fără multă osteneală.

Aceste fabrici alimentează oligarchia publică ce stăpînește exclusiv țara romînească. Din aceste fabrici ese și se premenește și crește, în oarba luptă de concurență pentru repurtarea rangurilor, distincțiunilor și profiturilor, oligarchia de aventură. An cu an apar proaspeți pe arena publică, în poze teatrale, teoreticienii, reformatorii și patrioții, placizii făuritori de sisteme noue, instigatorii exaltați, șoviniști, naționaliști, iredentiști, antisemiți, xenofagi, călărind pe întrecute fiecare pe calul său de bătaie, spre uimirea naivei trîndavei plebe, servanta oligarchiei. (…)

Așa se recrutează oligarchia care stăpînește țara romînească. Nu este o oligarchie măcar statornică, de tradiție istorică, de bravură, de obligațiuni morale, de nobilitate, ori de merite;este o oligarchie mutabilă, de perpetuă premeneală, accesibilă oricui prin nemereală, prin loterie, prin aventură. Îndrăzneală multă, lipsă de orce scrupuluri, renunțare la demnitate personală, la onoarea familiei, infamie chiar, dacă trebue, și puțintel noroc – și cariera strălucită e gata.

sursA: Mihai Razvan Ungureanu – CREATIA DE LABORATOR A SERVICIILOR, candidatul ideal pentru VANZAREA DEFINITIVA A ROMANIEI (razbointrucuvant.ro)

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Bine scris, analitic si dovedit cu fapte; nu elucubratii! Brava pentru acest articol! Protestantii ar trebui ca sa ceara demisia intregului guvern. Nu este de mirare ca tineretul vrea ca sa plece din Romania; unde doar slugarnicii, pup-a-n-curistii semi-analfabeti sunt promovati; ori spionii.
    CE rusine. Sunt plecat de 22 de ani, si tot despre aceste lucruri sunt nevoita ca sa citesc; mi se face greata. dar ma bucur ca AUTORUL este obiectiv! Mersi, in numele diasporei americane!

  • vorbiti de libertate si comenturile mele nu apar! Debal avea demnitate pe care poporul roman nu o mai are ! cum poate fi imn national versuri care il lauda pe ucigasul dacilor,pe ucigasul cel mai mare al crestinilor :traian ? cum sa nu vina peste noi oameni rai cand nu am vazut un profesor macar sa si ceara scuze in numele tuturor profesorilor ca ne invatau cum ne tragem noi din maimute…