Analize și opinii Politică

Ipocrizie insolenta

Noua strategie nationala de aparare precizeaza in clar text ca presa constituie o vulnerabilitate in contextul securitatii nationale. Este trist ca tara noastra se apropie rapid de statul de regim dictatorial, insa consideram ca aceasta declaratie de razboi adresata presei nu face decat sa oficializeze o stare a lucrurilor care exista demult. Regimul Basescu (la fel ca regimul Nastase) nu este deloc prietenos fata de presa si nu se sfieste sa utilizeze institutiile statului, in special serviciile secrete, impotriva celor care doresc sa-si exercite dreptul la libertatea expresiei, care include si libertatea de a critica actiunile autoritatilor statului. Din punctul nostru de vedere, actualul regim nu va reusi sa se mentina la putere in conditiile crizei social-economice si aceste gesturi constituie o dovada clara a disperarii care a cuprins echipa de la Cotroceni. Consideram ca datoria civica a jurnalistilor este sa continue sa-si faca meseria in modul cel mai onest si profesionist posibil. Arma suprema de care dispunem in aceasta lupta pentru interesul national este adevarul. Oligarhia transpartinica, care a jefuit tara in ultimele doua decenii, foloseste manipularea informationala drept instrument de control al populatiei, incercand sa o debusoleze si sa impiedice formarea de noi structuri politice care ar pune in pericol clasa politica curenta. Noi vom continua sa aparam interesele nationale si securitatea Romaniei prin informarea corecta a cititorilor nostri, prin furnizarea de analize obiective care nu sunt denaturate de vreo coloratura politica si prin scoaterea la iveala a unor fapte pe care incearca sa le musamalizeze propaganda clasei politice curente.

Noua strategie de securitate este un document deosebit de interesant nu numai datorita atacului direct la adresa presei, pe care il contine. Daca analizam comportamentul regimului Basescu din perspectiva prioritatilor mentionate in acest document, trebuie sa constatam ca insusi presedintele reprezinta un pericol pentru siguranta nationala.

Merita sa atragem atentia asupra urmatoarelor obiective nationale de securitate care au fost incluse in noua strategie:

1. Continuarea procesului de modernizare a Romaniei.
Procesul de modernizare a Romaniei nu poate sa continue pentru ca nu a inceput. Tara noastra a ajuns la statutul de republica bananiera. “Eforturile de modernizare” facute de regimul Basescu au condus la pierderea ratingului investitional al tarii si la implementarea unor masuri de austeritate care pot fi echivalate unui genocid social.

2. Cresterea influentei internationale a Romaniei.
Cresterea influentei internationale a Romaniei nu poate avea loc fara crestere economica. La acest capitol, performantele regimului Basescu sunt nule. Mai mult decat atat, carmaciul portocaliu (la fel ca si toti predecesorii domniei sale) a facut in asa fel incat Romania sa piarda ultimele vestigii de suveranitate economica si politica. Astazi, politica economica a tarii este decisa de specialistii Fondului Monetar International. Politica anti-nationala a clepto-securistilor a condus la situatia in care 90% din sistemul financiar-bancar se afla in mana capitalului strain. Traian Basescu si Emil Boc au semnat scrisoarea de intentie catre FMI prin care este promisa vanzarea CFR Marfa si Termoelectrica, companii care reprezinta active strategice ale statului. Despre ce influenta internationala a Romaniei poate fi vorba atunci cand insasi puterea de la Bucuresti a vandut pe nimic suveranitatea economica a tarii?

3. Dezvoltarea unei economii durabile, competitive si inclusive in conformitate cu Strategia UE 2020.
O economie competitiva, durabila si stabila nu poate aparea in conditiile in care unicul mod de “stimulare” a economiei utilizat de clasa politica consta in facilitarea creditarii neproductive pentru consum curent. In strategia propusa de CSAT nu exista niciun cuvant despre reindustrializarea economiei si sustinerea entitatilor productive detinute de capitalul autohton.

4. Asigurarea securitatii energetice.
Nu exista nicio sansa pentru asigurarea securitatii energetice atat timp cat “baietii destepti” sunt in libertate si au posibilitatea sa castige mai mult de 1 miliard de Euro pe an din vanzarea energiei ieftine obtinute de la producatorii de stat. Au trecut 499 de zile de la cererea presedintelui de desecretizare a contractelor din energie, dar nu s-a intamplat nimic.

Noua strategie de securitate nationala este expresia unei ipocrizii maxime a actualei puteri care nu doreste si nu poate sa actioneze in interesul natiunii. A mai ramas putin si acest comportament va fi sanctionat de popor.

sursa: cronicaromana.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Daca tot veni vorba de ipocrizie, sa o spunem pe aia dreapta: chiar in acest articol se recunoaste ca presa poate fi o vulnerabilitate:
    “Noi vom continua sa aparam interesele nationale si securitatea Romaniei prin informarea corecta a cititorilor nostri, prin furnizarea de analize obiective care nu sunt denaturate de vreo coloratura politica si prin scoaterea la iveala a unor fapte pe care incearca sa le musamalizeze propaganda clasei politice curente.”
    Din acest citat se poate deduce ca presa poate face si invers, adica sa fie suvbiectiva, sa urmareasca doar interesele economice si politice proprii. Imi amintesc de strigatele deontologilor presari de dupa lovilutie, cand toti strigau ca presa trebuie sa fie obiectiva, ca politicul nu trebuie sa se amestece in treburile presei. Acum, cand “romanii e prosti” cu stampila, se recunoaste fatis: presa e subiectiva, mogulii au tot dreptul sa se foloseasca de ea in scopurile lor, pentru ca asta e sistemul capitalist. Le dau dreptate: asta e sistemul capitalist – manipulator, interesat, egocentrist, n-are nimic in comun cu binele comunitatii, ci doar cu binele haitei gaozarilor, membrilor de partid si sugacilor la licurici.
    Gaozenie placuta, mai gaozarilor!