Analize și opinii

FMI ca hoarda de tatari in Romania: scumpirea caldurii, vanzarea Hidroelectrica, coalizarea statului cu bancile, schimbarea strategiei de distrugere a sistemului sanitar public

tara-inapoiIlie Serbanescu: jocul cu scrisoarea de intentie este de fatada, pentru a putea oferi pretext FMI-ului sa pretinda ca guvernul vrea masurile din Acord, nu ca le-ar impune FMI-ului. “Cine poate sa creada balivernele astea?”

Adrian Ursu: privatizarile nu se fac ca sa “salvezi tara“; privatizarile se fac pentru ca stau la coada “niste baieti” ce sunt din gruparea ta, adica a celui care da “solutia” privatizarii (FMI-ul).

Ilie Serbanescu: Cei de la FMI sunt agenti de vanzari (brokeri) ale unui capital strain pe care-l reprezinta aici si merg tintit. Nu-i intereseaza rentabilitatea la stat; de aceea ei tintesc sa privatizeze intreprinderile care merg (care sunt profitabile)! Implicarea FMI in aceste probleme este abuziva, dincolo de statutul sau. Este corect sa respecti anumite tinte de deficit, dar nu se ocupa FMI-ul cu privatizari si face acest lucru pentru ca au devenit agenti de vanzari si reprezentanti ai intereselor capitalului strain.

Jurnalul:
Căldura se scumpeşte din cauza FMI. Liberalizarea gazelor naturale duce la creşteri pentru centralele ce utilizează acest combustibil

Erik de Vrijer, despre reforma în sistemul sanitar: Să se reducă risipa şi să se aloce mai multe resurse (
FMI a schimbat strategia pastrand acelasi scop in privinta sanatatii: nu mai impune distrugerea sistemului public printr-o actiune brusca si structurala (presupusa de Legea sanatatii, abandonata acum!), ci, vorba lui e Vrijer, “pas cu pas”… Altfel, raman toate cum s-a stabilit: trebuie coplata, trebuie limitarea serviciilor medicale, trebuie bani publici directionati catre privati, trebuie ca romanii sa nu aiba acces la spitale, mai pe sleau, sa plateasca pana se usuca. — sursa: Război întru Cuvânt)

Incomemagazine:
Statul se aliază cu băncile în lupta cu clienţii păgubiţi de clauzele abuzive din contractele de credit

Radu Tudor:
De ce vinde Romania activele Hidroelectrica, singura companie de stat profitabila?!

sursa: razbointrucuvant.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Suntem vanduti demult!
    Incepand cu revolutia creata pe fondul lipsei datoriei externe, de catre occident dar si de rusi.
    FMI e nimica toata fata de resursele naturale, capitalul uman pierdut in strainatate.