Analize și opinii Politică

Cel care a fost propus la inceput pentru sefia Ministerului Energiei, Iulian Ianca, mazilit in tip securist

Iulian Iancu (PSD), a fost eliminat, in mod surprinzator, miercuri, de pe lista propunerilor de ministri in Guvernul Ponta. In locul sau, la Ministerul Energiei va fi desemnat Constantin Nita.

Iancu, un inamic declarat al baietilor destepti, s-a afirmat ca un critic constant al mega-afacerilor derulate de guvernarea portocalie in domeniu. Decizia de a-l scoate de pe lista a fost precedata de un baraj mediatic de artilerie, in presa fiind lansate “pe surse” acuzatii extrem de grave.

Astfel, s-a lansat zvonul ca nu are certificat ORNISS, iar apoi ca eliminarea sa din Guvern s-ar fi facut la insistenta  americanilor. Ca urmare, s-a lasat impresia ca Iancu nu ar fi fost inlocuit la presiunea baietilor destepti, pe care i-a deranjat cu dezvaluirile sale, ci pentru ca Ambasada Americii il suspecteaza de presupuse legaturi cu Gazprom. Deputatul a declarat pentru DeCe News ca  a fost tinta unei campanii de dezinformare prin presa, cu  “intoxicatii securistice”.

Desi fusese anuntat ca favorit pentru ocuparea postul de Ministru al Energiei, Iulian Iancu, parlamentarul care a iesit pe primul loc la alegerile din Bacau, cu 68,17% din voturi, a ratat pentru a doua oara nominalizarea, in locul sau, premierul numindu-l pe Constantin Nita.

“In mass-media au fost aruncate doua dezinformari, metoda tipica de intoxicatie securistica, a declarat Iulian Iancu pentru De Ce News. In primul rand, s-a vehiculat ca nu as detine certificat ORNISS. Daca ieseam si spuneam adevarul, adica am un astfel de certificat inca din 2001, era interpretat refrenul-cine se scuza, se acuza. Eram pus sa dau explicatii la o minciuna sfruntata”.

Dupa ce s-a aruncat indoiala asupra lui Iulian Iancu, s-a lansat zvonul ca Ambasada SUA s-ar fi opus numirii lui in functia de ministru al Energiei, pe fondul unor legaturi cu Gazprom. Iulian Iancu spune insa ca Ambasada SUA nu s-ar fi putut opune numirii, intrucat relatii dintre parlamentar si reprezentanta diplomatica au fost exceptionale: “Nu doar ca am avut o relatie buna cu Ambasada SUA, am avut o relatie exceptionala, datorita marilor proiecte pe care le-am sustinut, cum ar fi explorarile Exxon Mobile in platforma Marii Negre sau centrala hidroelectrica in pompaj de la Tarnita-Lapustesti si centrala in co-generare de inalta eficienta de Iernut”, ne-a declarat deputatul.

Parlamentarul de Bacau a adaugat ca informatiile vehiculate in mass-media sunt de sorginte securista, intrucat nu pot fi probate decat prin discutii cu o persoana care nu are voie sa faca asemenea declaratii.

Manevra de discreditare a continuat, ca la manual, cu pasul trei, respectiv ridiculizarea adversarului, dupa ce a pierdut partida, pentru a impiedica revansa. In cursul zilei de joi, s-a spus in mod mincinos ca Iulian Iancu ar fi plecat cu Biblia, dupa juramantul din Parlament. Momentul este inventat, iar materialele video ale parlamentului arata contrariul. Evident, este dificil pentru victima unei astfel de campanii de presa sa iasa public cu dezmintiri ale unor astfel de “acuzatii“.

Iulian Iancu a fost presedintele Comisiei de specialitate din Camera Deputatilor si a dezvaluit in mod public contractele frauduloase ale “baietilor destepti” cu Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

sursa: bzi.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu