Politică

Viktor Orban: Multiculturalismul liberal, nepotrivit să răspundă provocărilor prezentului

descărcareMulticulturalismul liberal nu este potrivit pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă Europa astăzi, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, transmite agenția de presă MTI.

Una dintre cele mai importante chestiuni ale vremurilor noastre este dacă pot fi integrate persoane care nu sunt pregătite să accepte — sau, în unele cazuri, sunt fățiș pregătite să distrugă — cultura europeană, a declarat Orban, într-un discurs susținut la complexul Varkert Bazar din Budapesta.

“Alte întrebări ce trebuie ridicate sunt dacă poate fi oprită revenirea spiritului Războiul Rece și dacă Ungaria poate preveni ca Rusia să devină din nou dușmanul său”, a spus el.

“Este posibil ca ungurii să susțină independența Ucrainei și securitatea etnicilor maghiari din Transcarpatia și, în același timp, să protejeze securitatea energetică și interesele economice ale țării noastre?”, s-a întrebat șeful guvernului de la Budapesta.

“Liderii aleși ai Ungariei trebuie să aibă răspunsuri la aceste întrebări din poziția de membri angajați ai UE și ai NATO, păstrând în același timp Ungaria ca loc sigur într-o lume nesigură”, a mai spus el.

Viktor Orban a susținut că poporul ungar este ‘prin natură’ incorect politic, ceea ce înseamnă că ‘nu și-a pierdut încă judecata sănătoasă’.

Ungurii nu sunt interesați de ‘discuții goale, ci de fapte, și vor rezultate, nu teorii’, a mai declarat el.

Guvernul a abandonat politica economică neoliberală, politica austerității, ‘iluziile’ societății multiculturale și politica socială liberală, care nu recunoaște bunul comun și respinge cultura creștină, a adăugat Orban.

Sursa: Agerpress

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu