Politică

Uniunea Europeană a murit. Urmează NATO sau FMI?

Europe-not-deadÎn seara de dinaintea referendumului ne-am culcat toți cu gândul că nimic nu se va schimba. Tabăra pro-UE va câștiga la 7-8 procente. Dimineața ne-a adus însă o schimbare comparabilă cu cea din 1989 sau măcar de magnitudinea celei din 2001. Am aflat cu toții că tabăra pro-Brexit a câștigat. Nesperat, nedorit și mai ales împotriva tuturor sondajelor și declarațiilor specialiștilor.

Aseară Uniunea Europeană a murit. Evident că în săptămânile ce vor urma va fi o campanie media și social media care să ne spună că UE este acum și mai puternică. Că britanicii nici nu prea sunt europeni, că insula lor era degeaba în UE, că oricum ei erau diferiți. Dar dincolo de manipulare acesta este momentul în care construcția europeană a primit lovitura de grație.

Pentru a opri Brexitul s-a încercat orice. De la acțiunile obișnuite ca trucarea sondajelor, publicarea unor analize economice apocaliptice pentru britanici în cazul ieșirii din UE până la asasinat. Știm cu toții, când interesul național o cere, serviciile execută, iar MI5 a văzut interesul național alături de UE, problema e că asasinarea deputatei Joe Cox nu a fost suficient de credibilă chiar dacă operațiunea a angajat multe resurse media.

”A fost nevoie să moară oameni pentru a cădea Guvernul Ponta”, probabil englezii au auzit și ei fraza asta și au zis că un deputat mort este suficient pentru schimbarea opiniei publice, dar britanicii sunt un pic mai atenți la nevoile lor decât la manipulările ieftine astfel că Joe Cox a murit degeaba, Marea Britanie a ieșit din UE.

Uniunea Europeană – URSS 2.0

Uniunea Europeană nu este o confederație și nu are nimic în comun cu democrația. Este multă birocrație, există un stat dominant iar țările slab dezvoltate au dreptul la decizie doar formal. Germania este în rolul Rusiei dinainte de 1989, stabilește toate directivele, are oameni în punctele cheie ale statelor aliate iar statele mari care se pot împotrivi, de genul Franței sau Italiei, nu se pot compara cu forța sa financiară și aleg să nu iște conflicte. Marea Britanie era elementul cel mai puțin contaminat de deciziile de la Bruxelles iar acest lucru nu convenea Germaniei. Albionul avea o autonomie crescută și prin prima relației privilegiate cu SUA dar și prin dezvoltarea economică și piețele de desfacere din Commonwealth.

În acest moment, UE și-a pierdut dizidența iar Germania a căpătat conducerea deplină, marea problemă este că a luat un mecanism stricat care se mișcă rapid spre dispariție.

Urmează NATO sau FMI?

Visul european a dat greș în primul rând pentru că a încercat distrugerea specificului național. Românii nu au o problemă că sunt călcați în picioare și că le mor tradițiile și valorile, dar multe state din UE văd în asta o problemă serioasă.

Al doilea punct pe care cei care critică Marea Britanie nu-l înțeleg este lipsa de leadership a Uniunii. După criza economică, care a adus cu sine recesiune și măsuri luate de partidele de dreapta împotriva clasei de mijloc, Uniunea Europeană le-a păstrat chiar dacă trecuse criza. La nivel mondial se poate observa o orientare a politicilor economice spre stânga, pentru că populația are nevoie de bunăstrare socială. UE nu ține cont de acest lucru, pentru că Merkel și Junker sunt încă la butoane și ei duc Europa unde vor ei, nu unde trebuie.

Politica UE este puternic sprijinită de FMI și NATO. FMI cere plata datoriilor făcute pe timp de criză iar NATO cere bani pentru înarmare, pentru lupta împotriva terorismului.

Căderea bastionului numit Uniunea Europeană va duce încet și sigur la contestarea Fondului Monetar Internațional și mai apoi a NATO. Statele naționale au nevoie acum de o autonomie crescută, nu de îngrădirea acțiunilor determinate de factorii de decizie interni. Votul pro-Brexit a fost un vot împotriva sistemului birocratic de la Bruxelles, a fost un vot împotriva politicilor UE de impunere de noi valori în care nu crede nimeni, dar ni se spune că ar fi bine să credem, a fost un vot pentru autonomie și pentru ca fiecare stat să-și hotărască singur viitorul. Brexitul redeschide după un sfert de secol nu toamna, ci vara națiunilor.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Alexandru David, te bucuri alături de Putin de Brexit. Este în avantajul românilor slăbirea UE?
    Pe acest site gandeste.org sunt publicate cu predilecție articole reacționare care fac rău “gândirii” românilor influențabili. Este vinovată echipa care gestionează acest site. Ce dorește această echipă? Denigrarea continuă a valorilor vestului și apropierea de ruși?

  • UE trebuie sa dispara pentru binele Europei si al popoarelor europene. Acest babilon fara suflet si fara spiritualitate este menit disparitiei. NATO si FMI vor disparea mai greu pentru ca mericanii si bancherii perciunati vor tine cu dintii de ele pentru ca fara ele influenta raului va scadea.
    Moarte UE, multiculturalismului, NATO, FMI si degenerarii!

  • UK e situată în vestul UE. uniunea europeană fiind cea care nu respectă valorile vestului. Pornirile despotice, alergia la democrație, opțiunile cu o singură variantă reprezintă portofoliul de valori UE.

  • eu mereu am considerat FMI-ul o organizatie terorista! De cand am intrat in UE nu mai avem nimic:paduri,agricultura,industrie dar in schimb avem somaj,homosexuali,infractori si bineinteles foamete!

  • TERORISMUL a activat de cand e lumea, sub div sigle, ex Inchizitia, organizatii alcatuite din…?- structuri/entitati cu scop de subjugare a umanitatii, control resurse…in opinie pers atata vreme cat incalca legile sacre nu pot supravietui la infinit iar in noua frecv vibrat, actuala, se produce destructurarea si asta pe fondul trezirii maselor la starea adevarata, ancestrala a constiintei colective. In ce ne priveste,ei, oricat de utopie ar parea, tre schimbata banda vibrationala astfel incat sa se produca asimilarea printr-un fel de absorbtie energetica, de ex printr-o canonizare mult asteptata, urmata de alti pasi in acord si rezonanta cu noile energii…pasnic, simplu, ca puful de papadie, parerea mea…

  • Asa cum am spus “la cald”, imediat dupa vot, Brexitul nu a fost o miscare conspirationista pentru iesirea Marii Britanii din UE sau pentru crearea a nu stiu ce “enclava” protectionista a banilor elitelor s.a.m.d. Partea conspirationista a acestui brexit ar fi putut fi cel mult, votarea pro-europa si lectia ca populatia iubeste UE.

    S-a facut o propaganda imensa pro-UE, mergandu-se pana la amenintarea salariatilor marilor banci, ai institutiilor financiare si ai multinationalelor ca, in cazul in care vor vota pentru iesirea din UE, firmele vor pleca din Marea Britanie si ii vor lasa someri, fara bani.
    Deci dupa atatea amenintari si propaganda pro-UE, au fost totusi 52% care au votat anti-UE. Oare cati din ceilalti 48% sunt anti-UE dar au votat pro-UE datorita amenintarilor la care au fost supusi?

    Rezultatul votului i-a luat prin surprindere pe toti mai marii acestei lumii, cat si pe mai marii-mici ai Europei. Nu se asteptau la asa ceva.

    Lagarul totalitarist UE nu a fost creat pentru 25 de ani, cu scopul de a se jefui tarile estice. Nu. UE a fost creata pentru controlul total al populatiilor din est, vest, sud, nord, central … de peste tot, indiferent ca este vorba de poporul german, englez sau roman. Jefuirea popoarelor din est, asa cum este si cazul Romaniei, a fost si este doar mecanismul prin care se obtine controlul si se subjuga populatia. Ca sunt cate unii care au beneficiat de aceasta oportunitate pentru propria imbogatire, da, este cat se poate de adevarat.
    Dar scopul UE nu a fost si nici nu este doar jefuirea. Scopul crearii “puscariei libertine” UE, este de control. Si nu i se va permite nimanui sa iasa din aceasta “puscarie” de reeducare.

    Acum vor incerca sa “repare” votul populatiei prin orice mijloace, inclusiv prin organizarea de “revolutii de vara, portocalii, de solidaritate pro-UE …” sau asa cum a gandit admin, Doamne fereste, poate chiar prin razboi.

    Iar Grexitul nu a existat niciodata. Aia intradevar putem crede ca a fost o manipulare conspirationista. Chiar inainte ca grecii sa voteze impotriva troicii, am postat un comentariu in care am spus ca acel referendum din Grecia este doar o vrajala, o prosteala care nu inseamna nimic indiferent de rezultatul votului. Pentru ca in acel referendum nu a fost inclusa si iesirea Greciei din UE. Poti sa votezi orice vrei impotriva troicii, impotriva masurilor UE, impotriva a orice … dar daca optezi pentru a ramane in UE, votul tau anti-orice altceva, nu inseamna nimic. Asa ca posibilitatea de Grexit nu a existat niciodata. Aia a fost conspiratie.

    In Marea britanie a fost pe bune si i-a luat prin surprindere pe toti. Dupa cum am spus si in alt comentariu, se va incerca orice, inclusiv: “incapacitate de discernamant a populatiei”.
    Acum se bate moneda pe “dezinformarea” populatiei si votarea in “necunostiinta de cauza”.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/06/24/brexit-reusit-rasturnand-in-extremis-toate-asteptarile-marea-britanie-iese-din-u-e-in-urma-referendumului-de-joi-moment-cu-adevarat-istoric-si-crucial-pentru-europa-dar-antrenand-un-posibil-lant/comment-page-1/#comment-452135

  • In sfirsit se intimpla…. Nici nu mai speram… As putea scrie zile intregi de analize. Ce rost ar avea? Vulgul, prostul, manipulatul, taranul, trogloditul, idiotul gingavit al satului, schizoidul rinjit si fara logica, betivanul cretin care nu stie ce e pasta de dinti… toti se bucura. SI EU SINT FERICIT alaturi de ei… Si alaturi de idiotii din UK… ca deh! si acolo tot idiotii si analfabetii au votat iesirea. Dar voi, intelectualii subtiri, voi, cei cu multiculturalismul vostru, cu toleranta voastra fata de minoritatile sociale, de imigranti, de criminali in serie, homosexuali, underground-isti… si lista continua spre imposibil, voi, CE MAMA DRACU’ DE LUME ATI CREAT? Care mai este valoarea muncii azi? Pe ce punem pret? Ce iese din mina noastra? Tabele Excel si documente Word? Citeodata PPS-uri prezentate de cite unu’ subtire dar facut de un “negru”? Nu-mi pasa de EU… Stiu doar ce faceam cindva aici. De la Optimef de la Oradea pina la Rols-Royce la Turbomecanica. Vine azi un similea si vorbeste de Brexit, de Putin, de UE si in citeva cuvinte, sarace si dezlinate, umple de acuze. Daca l-as gratula cu cuvintul idiot, i-as face o mare favoare dar mi-as bate joc, fara motiv, de adevaratii idioti si ei chiar nu merita asta. Ati vazut noua marota mondiala? PUTIN… este seceta? Putin. Este razboi pe o insula in Pacific? Putin. Cade pretul cafelei la bursa din Harrare? Putin… Ma mai da-l incolo… Dar ce? E Dumnezeu? Are darul ubicuitatii? Parca ar fi vechiul partid, ala de era in toate… Sa-i spun inteligentului ca daca nu-ti convine canalul pui mina pe telecomanda? Ca are comanda magica Alt+F4? Si atitea alte variante? Sau este din ala platit sa stea zilnic pe anumite site-uri, sa citeasca, sa faca rapoarte si analize, profiluri de useri si colectari de mail-uri si nickname-uri pentru… hmmm… Ce zici similica? Ne smurf-esti cumva? Poate ne si stim, n-asa? (cum zicea brucan). Agent de influenta? Asa le zice? Te oripileaza site-ul? PLEACA! NU POSTA AICI! Eu, idiot suprem si cretin iremediabil, nu vreau sa citesc aceleasi litere ca si tine. Oricum, eu abia silabiesc. Postul tau l-am parcurs in aproape trei ore… Greu. “articole reacționare care fac rău “gândirii” românilor influențabili”. Zau? Sa mori tu? Tu, trepanatule, cu limbajul internationalist format la scoala de tip soros, vorbesti? EU vreau sa fiu influentat de site-ul acesta. Si nu simt ca imi face rau. Dimpotriva. Mi-e rau de cei ca tine. Zau? Putin? Te-as intreba ce sti concret, ce ai citit despre el… Superfluu… N-are rost… Puisor idiot, cu bolul scuipat in ciocul larg deschis, flamind, un bol mestecat si regurgitat de cei destepti, de papusarii care trag de ate papusile astea dezarticulate, gingave si cretinoide. Daca vrei sa combati manipularea, sa umbli la mintile celor influentabili, trebuie sa fii un artist. Atita doar ca pictezi cu vorbe, pe suflete… si apoi pe creiere. Despre ce valori vestice vorbim? Imi vine in minte una acum, rapid… Un dezaxat, ia o arma, merge pe o insula, omoara zeci de oameni. Prins, condamnat. Sute de persoane ii au pe cei dragi la doi metri sub pamint. Idiotul merge la inchisoare. Vezi pe Youtube desteptule ce fel de inchisoare (de valoare occidentala). Si acum… tobe… suspans… Daaaaa! Da in judecata statul ca el este prea izolat in inchisoare si nu poate socializa… REPET! ZECI… ZECI de MORTI… Valori occidentale? Ce valori? Unde este valoarea aici? Alta valoare? Chiar azi (26 iunie a.c.), la onor posturile romanesti… demonstratie colorata aici, in Bucuresti… Cur-cubee, cocarde, rect-e o gramada de toleranti si tolerati, se in-cur-ajau unii pe altii, im-buca-u cite o gustare, se bu-cur-au la unison. Si intreb eu… Cine este extremist si terorist? Eu ca tac si imi vad de ale mele fara sa-mi pese de ce obiceiuri, apucaturi si placeri sexuale au altii, sau EI si ELE, care vor neaparat sa-mi sara in ochi, sa se bage in casa mea prin toate mijlocele media, sa-mi corupa copilul cu culori si manifestari fortat vesele, de asa zis carnaval? Eu sint agresorul? Asta este o alta valoare occidentala… Lista falselor valori poate continua pina la greata… toleranta pentru minoritatile etnice, sexuale, religioase, fata de criminali, fata de hoti, de delapidatori, multiculturalism, metisare etnica, imbogatirea spiritualitatii europene, spirit unionist, spirit european, fluidizarea granitelor, steag unic (cite state sint in EU… cite stele pe steag?… adeca… restu’ nu se ezista macar… prin alte parti, peste marea balta, cind aparea, intra, un nou stat… hop si steaua, la fraierii de europeni doar cei cu stea conteaza, restul, fete’n casa… sa vedem acu daca pleaca o stea… sau cine o revendica)… si m-am plictisit de aceste „valori„ de doi bani. Ma intreb similica daca ai citit ceva documente ale EU. Eu am citeva DVD-uri pline cu giga de documente, am citeva kg bune de maculatura europeana, luate direct de la sursa, adeca de acolo, nu de aci… Tu, ca atitia alti papagali si maimute din tara asta, repeti ce ai auzit pe la tv si la altii. TU esti cel influentabil si cel „dus„ de linga mintea ta. Din fericire, ceea ce s-a intimplat acum a fost o directa in plina fata, percutata de prosti celor care se credeau destepti si infailibili. Si sper sa fie inceputul sfirsitului. Numai disperatii nepriceputi la nimic, jegosii puturosi fara chef de munca, excrocii care vor miscare nelimitata, fomistii care fug de munca din tara lor dar le place postura de serva in Italia, neterminatii fara scoala si cultura, traiti doar cu Counter Strike si Facebook, pitifelnicii si parasutele cu iz internationalist care au determinat si schimbarea regulilor de scriere din limba romana, VIP-urile otravite de tip gifiita de Esca de la SOTI TV si ajunsa intr-un asa zis manual de istorie, similicii si similicele, cretinoizii care se caciulesc la tot ce vine din west (nu vest) si carora le pute tot ce este neaos, nativ, national, trecut, istorie, dac, brinza, brazda, gazda… HAI SICTIR!!! MA AUZITI? HAI SICTIR!!! Plecati dracu de aici si lasati-ne in pace… prosti si influentati. Nu mai postati in site-ul asta… VREAU SA NU VA MAI VAD… SINT SATUL DE VOI… Vreau sa ramin, sa citesc doar ce scriu ai mei. NU PE VOI! Si… similicilor… daca vreti sa va luati in colti cu mine va previn doar… am carne batrina si batucita, studii superioare, cunosc foarte bine trei limbi straine, de circulatie internationala, am peste 20 de calificari diverse, expert IT, am facut sport de performanta, sint specialist in multe (inclusiv in combaterea propagandei, da! Exista asa ceva)… asa ca incercati-va coltii pe mine… va astept… dar stau cu spatele la voi… aveti grija ce si cit muscati. Fata mea este doar pentru oameni, nu pentru jivine ca voi… Si, pentru ca este la moda… va spun doar WINTER IS COMING… aveti grija… natiunile se trezesc… daca as fi inteligent, in locul vostru, as tace de acum si as lasa-o mai incet cu… cu ce vreti voi… eu mi-am cam trait viata… a fost o calatorie extraordinara… ce vine de acum… hmmm, miroase tare urit…

    Si pentru Hiperboreus care intreaba Cat de idiot trebuie sa fie cineva ca sa dea vina pe Putin!?… Ca la Radio Erevan… Raspuns: …nu cit ci doar insistent…

    BRAVO! gandeste.org. Dupa cum vedeti, denumirea site-lui vostru ii arunca in disperare pe similici si similce. Sint satul de opiniile unanime de altadata. Sint abonat la voi de ani… si vreau sa mai ramin asa inca multi. Succes si va multumesc pentru ca nu v-ati aliniat la trend.

  • In sfirsit se intimpla. Nici nu mai speram. Prostul, manipulatul, taranul, toti se bucura. Si eu sint fericit alaturi de ei. Si alaturi de idiotii din UK. Ca deh! Si acolo tot idiotii si analfabetii au votat iesirea. Dar voi, intelectualii subtiri, cu multiculturalismul, toleranta fata de minoritatile sociale, de imigranti, de criminali in serie, homosexuali, underground-isti, voi, CE MAMA DRACU’ DE LUME ATI CREAT? Care mai este valoarea muncii azi? Pe ce punem pret? Tabele Excel si documente Word? Citeodata PPS-uri prezentate de cite unu’ subtire”? Nu-mi pasa de EU… Stiu doar ce faceam cindva. De la Optimef la Oradea pina la Rols-Royce la Turbomecanica. Vine azi un similea si vorbeste de Brexit, de Putin, de UE in citeva cuvinte dezlinate si umple de acuze. Daca l-as gratula cu cuvintul idiot, i-as face o favoare. Ati vazut noua marota mondiala? PUTIN. este seceta? Putin. Este razboi pe o insula? Putin. Cade pretul cafelei la bursa? Putin. Mai da-l incolo. E Dumnezeu? Are darul ubicuitatii? Sa-i spun inteligentului ca daca nu-ti convine canalul il schimbi? Sau este din ala platit sa stea zilnic pe site-uri, sa citeasca, sa faca rapoarte, profiluri de useri, colectari de mail-uri si nickname-uri? Ce zici similica? Ne smurf-esti cumva? Te oripileaza site-ul? PLEACA! Nu vreau sa citesc aceleasi litere ca si tine. Oricum, eu abia silabiesc “articole reacționare care fac rău “gândirii” românilor influențabili”. Zau? Sa mori tu? Tu, trepanatule, cu limbajul format la scoala soros, vorbesti? EU vreau sa fiu influentat de site-ul acesta. Si nu simt ca imi face rau. Dimpotriva. Zau? Putin? Te-as intreba ce sti concret despre el. Puisor idiot, cu bolul gata mestecat, scuipat in ciocul deschis, flamind. Despre ce valori vestice vorbim? Imi vine in minte una acum, rapid… Un dezaxat, ia o arma, merge pe o insula, omoara zeci de oameni. Prins, condamnat. Sute de persoane ii au pe cei dragi sub pamint. Merge la inchisoare. Vezi pe Youtube ce fel de inchisoare (occidentala). Si da! Da in judecata statul, ca el este prea izolat in inchisoare si nu poate socializa. REPET! ZECI de MORTI. Valori occidentale? Unde este valoarea aici? Alta? Azi, la posturile noastre tv demonstratie colorata aici, in Bucuresti. Cur-cubee, cocarde, rect-e o gramada de toleranti se in-cur-ajau, im-buca-u cite o gustare, se bu-cur-au la unison. Si intreb eu, cine este extremist? Eu ca tac si imi vad de ale mele fara sa-mi pese de ce placeri sexuale au altii sau EI, care vor neaparat sa-mi sara in ochi, sa se bage in casa mea prin toate mijlocele media, sa-mi corupa copilul cu culori si manifestari fortat vesele, de asa zis carnaval? Eu sint agresorul? Asta este o alta valoare occidentala. Lista falselor valori poate continua pina la greata… toleranta pentru minoritatile etnice, sexuale, religioase, fata de criminali, hoti, delapidatori, metisare etnica, spirit european, steag unic… si m-am plictisit de aceste „valori„ de doi bani. Ma intreb similica daca ai citit ceva documente ale EU. Eu am DVD-uri pline cu giga de documente, am citeva kg de maculatura, direct de la sursa, de acolo. Tu, ca atitia alti papagali si maimute din tara asta, repeti ce ai auzit pe la tv si la altii. TU esti cel influentabil si cel „dus„. Din fericire, ceea ce s-a intimplat acum a fost o directa in plina fata, data de prosti celor care se credeau infailibili. Sper sa fie inceputul sfirsitului. Numai disperati nepriceputi la nimic, puturosi fara chef de munca, excroci, fomisti care fug de munca din tara lor, neterminati fara scoala si cultura, traiti doar cu Counter Strike si Facebook, pitifelnici si parasute cu iz internationalist care au determinat si schimbarea regulilor de scriere din limba romana, VIP-uri otravite de tip gifiita de Esca de la SOTI TV si ajunsa intr-un asa zis manual de istorie, similici si similice, cretinoizi care se caciulesc la tot ce vine din west si carora le pute tot ce este neaos, national, trecut, istorie, dac, brazda, gazda. HAI SICTIR!!! MA AUZITI? Plecati dracu de aici si lasati-ne in pace, prosti si influentati. Nu mai postati in site-ul asta. Vreau sa ramin, sa citesc doar ce scriu ai mei. Si… similicilor, va previn, am carne batucita, studii superioare, cunosc trei limbi straine, am peste 20 de calificari inclusiv in IT, sport de performanta, sint specialist in in combaterea propagandei, asa ca incercati-va coltii pe mine, aveti grija ce si cit muscati. Si, pentru ca este la moda, va spun doar WINTER IS COMING, aveti grija, natiunile se trezesc, daca as fi in locul vostru, as tace de acum si as lasa-o mai incet cu… cu ce vreti voi. Eu mi-am cam trait viata, a fost o calatorie extraordinara, ce vine de acum, miroase tare urit. BRAVO! gandeste.org. Succes si va multumesc pentru ca nu v-ati aliniat la trend.

  • @similea. cat de spalat pe creier, cata ura, cata prejudecata sa aiba cineva, incat sa infulece nemestecat toate “bunatatile” servite de occidentul “civilizat”, si sa condamne fara discernamant pe toti care nu vor sa serveasca acele “bunatati”, si sa-i acuze ca “sant cu rusii”….???

  • Pt Similea:

    Cu cat te platesc aia, ca sa lingi in cur UE si Vestul(ambele fara nici un Dumnezeu), bre avortonule??
    Ti se potriveste ca o manusa, urmatorul motto: „La noi in tara, numai curul se schimbă – limbile rămân aceleaşi!”