Politică

Un răspuns pentru Friedman: nu există dreptul hoţului (Ungaria) de a cere înapoi ceea ce a furat

george-friedman-stratfor-nici-nato-si-nici-ue-nu-vor-avea-grija-de-romania-93837-1George Friedman pune întrebarea greşit: ”De ce ungurii care trăiesc în aceste teritorii (România etc.) n-ar avea dreptul să se realipească Ungariei?” după ce falsifică istoria afirmând că Tratatul de la Trianon  ”a dat României şi Cehoslovaciei porţiuni ample din Ungaria, cu tot cu ungurii care trăiau acolo”. Trianonul doar a înapoiat popoarelor pământul care le aparţinea, având rolul de a lua de la hoţ (Ungaria) pentru a restitui proprietarilor.

A spune, cum face Friedman (AICI), că Ungaria are vreun drept asupra teritoriilor dobândite prin jaf (lucruri despre care noi, victimele, nu vorbim dintr-o bunătate rău înţeleasă) este ca şi cum le-ai da dreptul hoţilor să reclame bunurile pe care le-au furat şi pe care proprietarii de drept şi le-au recăpătat cu greu. Chiar aşa, de ce nu ar avea dreptul toţi hoţii din lume, fie ei persoane fizice sau actori statali/instituţionali, după ce şi-au pierdut jecmăneala, să ceară restituirea lucrurilor, bunurilor sau teritoriilor furate şi pe care le-au pierdut în favoarea celor care le deţineau de drept.

Unde mai sunt drepturile hoţilor? Ungaria are tot dreptul la teritoriile pe care le-a luat cu forţa, dacă mergem pe această argumentaţie. Să restabilim adevărul: Trianonul este punctul de cotitură în care foştii proprietari au primit, după ce au plătit preţ de sânge, dreptul ca ţara pe care o locuiau cu mult dinainte de apariţia hunilor să fie recunoscută ca fiind a lor. Nu, nu le vom da politicienilor maghiari hoţi şi Ungariei jefuitoare şi ucigaşe de români ceea ce am redobândit cu sacrificiu pentru că era al nostru şi aşa va şi rămâne! Aşa încât orice legătură s-ar face între Transilvania României şi Scoţia, Catalunia sau mai ştiu eu ce provincie este şi neavenită, şi profund eronată. Scoţienii sunt cei care au luptat secole de-a rândul pentru independenţa faţă de coroana britanică, aşa încât situaţia lor seamănă mai mult cu cea a românilor subjugaţi de coroana Ungariei.

Maghiarii nu au cum să se dea victime în acest proces, pentru că în România din partea transilvană românii, locuitorii de drept, erau o ”minoritate” tolerată, deşi erau majoritari şi mai vechi decât existenţa însăşi a triburilor hunice. Iată de ce UDMR joacă periculos atunci când vine cu autonomii teritoriale în acestă epocă de confuzie şi separatism. Dar ştie bine ce face şi pe ce se bazează. Numai statul român doarme în papuci, iar UDMR este ţinut la guvernare în ciuda războiului pe care l-a declarat României. Este important de aceea să spunem răspicat: în toată această poveste, autonomiştii maghiari şi susţinătorii lor de la Budapesta nu sunt victimele, ci călăii! Nu sunt proprietarii, cum se lăuda Marko Bela, ci tâlharii. Şi nu, nu le vom da politicienilor maghiari hoţi şi Ungariei jefuitoare şi ucigaşe de români ceea ce am redobândit cu sacrificiu pentru că era al nostru şi aşa va şi rămâne!

Autor: Bogdan Diaconu

Sursa: Adevarul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cristian Petru Bălan

    TRANSILVANIA-I ROMÂNEASCĂ !!

    Raspuns la articolul maghiar “Transilvania-i ungurească!”; vezi http://www.angelfire.com/nm/hun/ |
    Monument de munţi albaştri, sfânt podiş scăldat în soare,
    Leagăn drag al românimii, Transilvanie străbună,
    Iată-aud din întuneric un vacarm de voci avare
    Care cer să fii iar smulsă din tulpina străromână…

    Ca un glas al tuturora, ceri să fii lăsată-n pace,
    Porunceşti ca toţi românii zid să-ţi facă la fruntarii,
    Lăcomia nemeşească tu o spulberi din găoace,
    Când probezi cu vechi hrisoave că-ţi suntem ereditarii.

    Noi, întreaga românime, suntem fiii tăi de-a pururi,
    Precum Tu eşti Fiica Ţării, dintre toate cea mai mare;
    Trunchi al Daciei Ferice, Tu le spui fără-nconjururi
    Celor ce râvnesc la Tine că n-ai glie de vânzare!

    NOI suntem stăpânitorii, NOI am fost şi fi-vom veşnic!
    NOI am suferit cu Tine, şi cu Iancu, şi cu Horia!
    NOI am fost zdrobiţi pe roată, puşi la jug şi arşi ca-n sfeşnic!
    NOI am re-nviat la Alba, NOI ţi-am propulsat istoria!

    Tu ne-ai dat pe Mureşanu, pe Coşbuc, Rebreanu, Goga;
    Tu ne cânţi balade, doine: Tu ne-nvârţi în haţegane…
    Tu porţi ie şi maramă, cum purtai odata toga,
    Iar din Şcoala Ardeleană ţi-ai aflat tulpini romane.

    Transilvanie măreaţă, plai străbun, plin de mioare,
    Strigă Mureşul şi Crişul, munţii-ncep ca să răcnească;
    Strigă văile-n răsunet… Sună buciume-n ponoare,
    Strigă-un Adevăr ce-i veşnic: TRANSILVANIA-I ROMÂNEASCA!