Analize și opinii Politică

Un hohot de ras

Fa orice iti aduce bucurie in suflet si nu privi cu ochi tematori in jurul tau. Nu judeca faptele altora in nici un fel. Toti oamenii s-au nascut liberi. Ei sunt liberi sa te iubeasca, sa te judece, sa te critice, sunt liberi in gandire, in fapte, in exprimare. Lasa-i liberi asa cum i-a creat Domnul.

Lasa-i sa se bucure de propria lor viata. Bucura-te si tu de viata ta caci si tu esti o creatura libera. Ia cu tine pacea mintii si fii tu insuti, fara a mai astepta ceva din partea celorlalti. Totul, absolut totul este pus in tine.

Tu detii cheile vietii. Depinde doar de tine ce alegi, pe care cheie o folosesti. Pe om nu il judeca nimeni. El se judeca singur pe sine prin propria constiinta si se descopera celorlalti prin faptele si vorbele sale.

Nu este nimic ascuns, totul este la vedere. Bucurati-va de ochii vostri, vedeti cu ei adevarul adevarat. Adevarul este cu voi.

Stiind toate acestea aruncati-va bagajele vechi din spate cit colo. Plecati, fugiti departe de griji, temeri, umilinte. Nu sunt ale voastre. Sunt boli create si crescute in timp chiar cu placere uneori.

Cine suntem noi ? Un hohot de ras este viata noastra. Ea, viata rade de noi in fiecare zi. Doar noi nu intelegem si nu ne gasim locul. Scormonim si ne tanguim vesnic..

Viata are locul sau bine stabilit. Ea dainuie de veacuri. Noi ne lasam manati intr-un iures permanent din care nu putem iesi. Opriti-va si meditati la viata si despre viata. Avem tot ce ne trebuie doar ca ne furam singuri propriile putinte. Judecam, cautam noduri si creem scenarii pentru altii.

Uitam permanent de noi. Noi unde ne aflam, ce facem cu noi, cu viata noastra ? Murim in fiecare zi putin cate putin. Sa ne indepartam de moarte. Sa traim in sfirsit propriile noastre vieti. Fugi omule fugi departe de ceea ce te consuma, de barfe, de indoieli, de neputinte. Fugi, lasa liber acest loc murdar, sa se aseze cine doreste sa-si sape singur groapa proprie. Lasa-i sa te fure, sa te jigneasca, sa rada de tine. Tu doar fugi din drumul lor si umple-te cu un mare hohot de ras.

Traieste-ti viata hohotind de ras. Razi, tu esti cel ce rade la final. Un hohot de ras este viata noastra. Razi, acesta este destinul. Razi si ia cu tine viata ta.

sursa: treziredivina.wordpress.com