Politică

Trei demitizări ale economiei capitaliste

screen_shot_2012-09-20_at_6.34.43_pmAcceptăm salarii mici în vreme ce profiturile corporațiilor sunt tot mai mari pentru că am acceptat trei mituri periculoase, care ne împiedică să vedem ce se întâmplă în realitate și ne pun în față alegeri greșite. Trebuie să vedem adevărul pentru a înțelege alegerile reale pe care le avem înaintea noastră.

Mitul 1: Creatorii de locuri de muncă sunt corporațiile și cei bogaţi

Ni se spune mereu că locurile de muncă sunt create de corporaţii şi cei bogați şi de aceea taxele pe care Statul le percepe de la acestea trebuie să fie cât mai mici, pentru a crea cât mai multe locuri de muncă.

Prostii! Cei care creează cu adevărat locuri de muncă sunt cetăţenii din clasa de mijloc şi cei săraci, care prin consum stimulează afacerile să se dezvolte şi să înfiinţeze noi locuri de muncă. De aceea, creșterea salariului minim, extinderea protecției sociale și reducerea fiscalității pentru clasa de mijloc sunt necesare. Iar singurul mod prin care ne putem permite să facem aceste lucruri este creșterea taxelor pentru corporații și pentru cei bogați.


Mitul 2: Cea mai importantă alegere este între „piața liberă” și amestecul guvernamental

Porcării! „Piaţa liberă” nu există în natură, ci este creată de către Stat, prin legislativ și justiție, şi este impusă de Stat. Toate deciziile legate de organizarea pieței, legate de patente, de protecția lor, de „legile pieţei”, de declararea falimentului, ce contracte sunt frauduloase și câtă putere poate să aibă piața liberă, toate aceste decizii depind de Stat.

Mitul 3: Trebuie să ne facem griji în legătură cu mărimea aparatului guvernamental (teoria Statului minimal)

Greșit! Ar trebui să ne facem griji în legătură cu cine sunt cei pentru care lucrează Statul, pentru cetățeni sau pentru corporații. Sumele de bani uriașe ale corporațiilor validează politica, toate deciziile legate de taxe și de organizarea guvernului trec pe la cei din fruntea acestor corporații. Jocul este aranjat și asta se poate schimba doar dacă tu vei ști adevărul și alături de alții ceri guvernului să lucreze pentru cei mulți, și nu pentru cei puțini”.

Autor: Cristian Pătrașcu
Sursa: Anonimus.ro