Politică

Superioritatea germana a devenit o absurditate, asa cum doresc germanii sa o impuna prin Merkel si gasca ei. Grecia a deschis o etapa noua in ceea ce priveste imaginea Germaniei.

greece-vs-germany-nationalturk-0456Cu putin timp in urma, am descris o declaratie a Primului Ministru Tsipras, legat de posibilitatea “ nationalizarii” bunurilor germane din Grecia, in urma refuzului Germaniei de a platii reparatii de razboi poporului elen.

In acel moment, Germania a inceput un joc al discreditarii Greciei si liderilor de stinga care conduc tara, oferind in publicatiile lor si pe intreg globul, fotografia lui Yanis Varoufakism aratind degetul mare in stil american, partenerilor politici germani, dupa discutiile incheiate cu un esec.

Dar, de curind, Der Spiegel a venit cu un articol interesant:”Cum privesc europenii pe germani – Superioritatea Germana.”, sau “The German Ubermacht”. In acest articol, Der Spiegel o arata intr-o fotografie emblematica, pe Merkel cu Maresalul Walther von Brauchitsch si alti lideri nazisti ai timpului, in fata istoricei  Acropole.

http://www.spiegel.de/spiegel/spiegelblog/spiegel-warum-wir-uns-fuer-dieses-titelbild-entschieden-haben-a-1024846.html

Articolul isi propune sa arate potentialul Al Patrulea Reich, patronat de data asta de Merkel si care doreste sub o alta forma sa cucereasca Grecia.

Atena, a utilizat arhiva lor de peste 400.000 de pagini, pentru a sustine cererea lor de reparare a pagubelor umane si materiale pricinuite de Germania nazista in Al Doilea Razboi Mondial, dupa cum arata Ministrul Apararii din Grecia.

https://magazin.spiegel.de/digital/?utm_source=spon&utm_campaign=centerpage#SP/2015/13/132701110

Escaladarea acestui conflict commercial, intre “fratii” din UE, a devenit periculoasa, iar cel mai interesant este ca nimeni in UE nu intervine sa stinga conflictul, ca si cum ar da dreptate grecilor si ar vedea Germania ca terminatoare pentru economia europeana, ar vedea-o ca un lider autoritar ce provaca crize acolo unde este interesata si care isi apara interesele prin sugrumarea economiilor UE si mai ales din zona euro. Oare asa sa fie..?

Der Spiegel se intreaba: “Este Germania o hegemonie egoista?” Germania doreste banii inapoi, dar nu poate justifica circuitele urmate de ei, datrita faptului ca multe dintre ele se leaga de BCE si banii au revenit de unde au plecat, Grecia raminind fara fonduri de investitii, fara nici un obiectiv industrial realizat pe teritoriul ei si fara nici un contract commercial real chiar cu Germania, dar o tara datoare din ce in ce mai mult si care nu intelege de ce are acest statut.

Partenerii europeni, in afara unei interventii tangentiale a olandezilor, nu se baga in discutia aceasta, ei fiind oricind pasibili sa inlocuiasca Grecia in tabloul economic de ansamblu. Dupa cum vedem, Germania lupta pentru ea, nedind nici o conotatie continentala acestui conflict si dorind sa rezolve favorabil ei problema, pentru ca BCE, condusa de Germania sa nu aiba de suferit..

Mitul Europei unite s-a destramat si nu mai poate fi refacut. Germania a pierdut increderea partenerilor europeni si nu o va mai putea cistiga vreodata… Dar Romania are un Presedinte german si va urma cu sfintenie Germania, care sfideaza poporul roman si a transformat Romania prin deciziile coordonate de la Bruxelles, in acceptatoare de credite, destinatie turistica si exportatoare de materii prime, somajul fiind cu mult mai ridicat decit arata datele statistice, iar problemele in plan social sint devastatoare, dar Merkel nu vrea sa auda de asa ceva ci doar de o cadenta favorabila a platii datoriilor, care in final sint platite tot din alte datorii… dar mergem pe mina nemtilor si a unui Prim Ministru care simuleaza un socialism, asa cum poate el, prin “copy and paste” de pe meleaguri pe care noi nu le stim si nici nu dorim, asa cum dorim sa nu il mai vedem nici pe el…

Autor: Adrian Cosereanu

Sursa: Alternativa Romaniei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Europenii privesc Germania cum trebuie, chiar este o superioritate, Sunt mai puternici ca alte tari din Europa si economia lor este mai bine dezvoltata.

  • Nu tin partea grecilor, amintindu-mi domniile fanariote dezastruoase pentru Tarile Romanesti, dar cand grecii puneau bazele matematicii si faureau minunate sculpturi in marmura, ce evocau perfectiunea trupului uman, triburile germanice haladuiau prin padurile Europei de Nord semanand moartea, imbracate in piei de animale crude, cu femeile lor imputite si nespalate. Romanii au facut o greseala mare, prin faptul ca n-au exterminat in totalitate triburile germanice si crescatorii de capre din desertul Negev. Poate, ca astazi nu ar mai fi razboaie si nu s-ar fi varsat atata sange nevinovat pe Pamant !!!.

  • Bati campii d-le Cosereanu. Pun pariu ca nu ai facut decat paguba in bugetul tarii spre deosebire de companiile germane cu investitii la noi, care aduc bani la bugetul Romaniei.