Politică

SUA isi bate joc de romanii aflati in misiune in Afganistan

romani-in-AfganistanSUA isi bate joc de romanii aflati in misiune in Afganistan. 25 de politisti si 5 jandarmi asteapta de 10 luni sa fie platiti, insa nu au primit niciun ban de cand se afla intr-o misiune de securitate si mentinere a pacii. Banii ar trebui sa vina de la Departamentul de Stat al SUA, potrivit unei intelegeri intre statul roman si cel american.

Cei 30 de angajati ai MAI se gandesc sa revina in tara cu orice risc, inainte de termen, tinand cont ca misiunile sunt foarte periculoase, iar riscurile la care se supun nu sunt recompensate – zilnic un militar este ranit in atacurile insurgentilor.

Conform înţelegerii cu americanii, jandarmii şi poliţiştii români ar fi trebuit să încaseze o sută de euro diurnă în fiecare zi.

„Au trecut lunile, nu au primit nicio sumă, doar promisiuni că este o chestiune de birocraţie”, spune Vasile Lincu, preşedintele sindicatului Pro Lex.

Rând pe rând, oamenii au ameninţat că îşi dau demisia din Ministerul de Interne. Spun însă că plângerile nu i-au impresionat pe șefii lor. Ministerul de Interne nu a răspuns nici solicitărilor trimise de Digi24.

„Ei nu mai au încredere în comandanţi, pentru că tot ce li s-a transmis s-a dovedit doar o amânare”, atrage atenția Vasile Lincu.

Într-un răspuns pentru Digi24 Ambasada SUA promite că problema poliţiștilor români se va rezolva curând.

„România rămâne un aliat‎ fidel în misiunea din Afganistan. Diurnele pentru jandarmii și poliţiştii români care activează în cadrul misiunii Resolute Support Mission sunt în acest moment în curs de plată de către Departamentul Apărării al SUA. Regretăm inconvenienţa provocată de orice întârzieri”, spune Ambasada SUA.

Autor: A. Dumitrescu

Sursa: Stiri pe surse