Analize și opinii Politică

Strigătul disperat al unui om de afaceri, după ce a fost EXTERMINAT economic: România este o junglă în care orice om cinstit este nenorocit de sistemul corupt

Până în urmă cu câțiva ani, activitățile agricole din zona de nord a județului Galați era dominate de un grup de firme ce aparținea familiei Ion Banu.

jacboot

Familia avea în arendă circa 2000 de hectare, iar producția mergea către o fabrică de ulei, o brutărie, o fabrică de alcool și un complex de creșterea animalelor, toate aparținând familiei.

Totul a mers excepțional doar până în anul 2002, atunci când zona de sud a Moldovei a fost lovită de o secetă cumplită, care a distrus recolta în proporție 90-95%. A fost momentul care a declanșat răul: refuzul abuziv al firmelor de asigurări și al instituțiilor statului de a plăti despăgubiri pentru calamitate, lăcomia băncilor și Fiscului (care s-au repezit să lichideze afacerea) și starea de haos din zona Justiției, unde s-au dat, în litigiile aferente, zeci de soluții care se bat cap în cap și încurcă mai rău lucrurile în loc să le limpezească

Ion Banu, care deține 95,3% dintre acțiunile Agromec SA Berheci, spune în Adevărul că nimic nu este întâmplător și că totul a fost orchestrat pentru a i se distruge afacerile și familia.

“M-au distrus. România este o junglă în care orice om cinstit este nenorocit de sistemul corupt”, a spus Ion Banu.

„Am fost hărțuit permanent, victimă a unor abuzuri grave, pe care doar în parte am reușit să le îndrept în justiție. S-a ajuns chiar la situația de i se fabrica un dosar penal unuia dintre fiii mei, Bogdan, care a și fost condamnat pe nedrept pentru un accident de circulație pe care nu l-a făcut, iar falsurile și abuzurile au ieșit la iveală de-abia în 2017, când Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a redeschis cauza și a scos la iveală mizeria și corupția din sistem”, a declarat Ion Banu.

Afirmațiile lui Ion Banu despre dosarul penal pentru „omor din culpă”, întocmit de polițiștii de la Tecuci pe numele lui Bogdan Banu, pare de altfel să fie confirmată de ancheta aflată în prezent în curs la Direcția Generală Anticorupție, care-i audiază, sub control judiciar, pe polițiștii care au întocmit actele procedurale.

În ceea ce privește acuzațiile despre presupusa „campanie de exterminare economică” la care face  referire Ion Banu, documentele pe care ni le-a pus la dispoziție par să-i dea drepatte căci, de mai bine de 13 ani, societățile pe care le administrează familia sa se luptă cu instituțiile statului și, în câteva dintre spețe, a obținut deja câștig de cauză, definitiv și irevocabil.

Autor: Tudor Matei

Sursa: Active News