Politică

Scriitorul Alexandru Petria: ”O capcană nevăzută a libertății”

Achită lumina, gazele, apa, internetul. Dă bani copiilor la facultate, ca să fie mulțumiți. Țoale pentru tot familionul. Coafor, manichiură, pedichiură și cosmeticale soției. Drumurile la serviciu într-o repetiție de ceasornic. Mici reparații prin curte, la casă, ca să fii în rând cu lumea, cât de cât. De fapt, viața asta te macină, fără s-o conștientizezi ani de zile.

alexandru petria

E o peliculă a automatismelor sub care ți se lăbărțează propriul gol, care-ți taie orice chef, pășești din inerție.

Dacă ai iubit cândva, îți dai seama că nu ți s-a răspuns cu aceeași monedă. Că, uneori, sentimentele sunt spoieli pentru calcule sau minciuni asumate din spaima de singurătate, de nevoia unui partener, de-un penis la îndemână când e cazul, să fie.

Te trezești singur în familie, parcă învăluit de tristețea unei gări prin care nu-i exclus să nu mai treacă niciun tren. Și ești și trenul ce se îndepărtează și n-o să revină, și ești și gara, schizoid și, totodată, perfect normal.

Încerci să suplinești prin imaginație lipsa iubirii, prin lecturi, prin filme. Dar nu ajunge, după ultima filă citită sau după ultima secvență privită hăul e tot acolo. Dureros. Singurul adevăr, o certitudine.

Să cauți altă femeie? Dar merită? Și dacă o găsești, dacă repeți greșeala iluzionându-te că sentimentele sunt reale, dacă alta vrea să scape cu disperare de singurătate, cu sexul asigurat gospodărește, conjugal, cum toci ceapa sau fierbi un pui în oală?

Stai în cumpănă. Iar anii nu stau în loc. Ce-i de făcut? Naiba știe. Ți-ai cam futut viața, e a doua certitudine după golul din suflet. Nu contează cariera, eventual celebritatea, sunt date exterioare, care nu-ți dau apă pentru setea ta.

Ești un fel de prizonier în capcana nevăzută a libertății. Ești, sunteți. Sunt? No comment.

Autor: Alexandru Petria

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Prizonier in capcana nevazuta a libertatii, deliciul monstrilor. Totul e traire, vibratie, totul este in inima ta!
    “Sunt doua feluri de a-ti trai viata. Unul de a crede ca nu exista miracole. Altul de a crede ca totul este un MIRACOL”, Albert Einsein
    Pune un bob de grau in pamant. Incolteste, da roade. Pune o bucata de carne, ceafa la gratar in pamant. Putrezeste. E proteina de origine animala. Graul si neghina. Dorind sa-i batjocoreasca pe crestini, Iulian Apostatul (361-363) a dat ordin guvernatorului orasului Constantinopol sa stropeasca toate proviziile din pietele alimentare cu sangele jertfit idolilor, in prima saptamana a Postului Mare. Sf. Teodor, aparandu-i in vis Arhiepiscopului Eudoxie, i-a poruncit acestuia sa-i anunte pe crestini sa nu cumpere nimeni nimic din piata, ci mai degraba sa manance GRAU fiert cu MIERE, cunoscuta coliva a vremurilor noastre. Otravirea alimentelor, psiho-emotionala, a doctoriilor, elem naturale: aer, apa, sol, dateaza de cand lumea si Pamantul. Nimic nou sub Soare. De Soare am cam uitat, noi, copilul nazbatios, numit umanitate, si de “Floarea Vietii”, simbol al geometriei sacra ce reprezinta forma fundamentala a timpului si spatiului, sursa vesnica de intelepciune care detine ascunse in codurile sale, intreaga istorie cosmica si constiinta umana…pana ACUM! Floarea Vietii este expresia vizuala a conexiunii vietii cu toate fiintele vii din acest Univers, este sanctuarul secret ce contine informatiile de baza a tot ceea ce este viu, viata vesnica, eterna, precisa, logica, fundamentala nemurire, sensul infinit al vietii.
    Zi frumoasa!