Politică

Să ne luăm țara înapoi!

image-2013-12-12-16194083-0-hotii-din-parlamentPersonal, nu mă mai simt nici apărat, nici reprezentat de actualul Parlament. Cu rare excepții, sălile alea sunt pline de gunoaie umane, oportuniști, profitori, cleptomani, nesimțiți, dar mai ales inculți și lași. O turmă, mânată din spate cu biciul de DNA și de SRI, care dă raportul la Ambasada Americană, unde fiecare vacă furajată de la Buget își toarnă șefii și colegii, și-și oferă serviciile. Alături de ”instituțiile de forță”, acești idioți au reușit să ducă în faliment bruma de democrație care a mai rămas după zece ani de băsism sinistru.

Soluția este simplă: să-i obligăm să adopte, în următoarea lună, o nouă lege electorală, simplă și clară: Camera Deputaților, cu 300 de aleși, plus cei 18 reprezentanți ai minorităților, altele decât cea maghiară, Senatul, 120 de aleși, și cu vot pe listă. Nici președintele României, nici CCR să nu intervină în acest proces. În momentul în care Președintele promulgă legea, TOȚI parlamentarii își dau demisia, deschizând astfel calea alegerilor anticipate. Nimeni nu poate obiecta constituțional. Că e vacantată o circumscripție, sau sunt vacantate toate, Guvernul trebuie să organizeze alegeri pentru completarea numărului de parlamentari.

Dacă vreodată în acești 25 de ani o mișcare de tipul ”Uniți, salvăm!” își are sensul, acum este momentul să se afirme. Așa nu mai putem continua! Parlamentul a ajuns o ficțiune. Este în principal vina noastră. Pentru că ne-a durut în cur pe cine am votat. Oamenii serioși și modești, știitori de carte, nu ne-au plăcut. Nu erau amuzanți. Nu țineau prima pagină a ziarelor. Nu aveam de ce face mișto de ei. Aveau caracter. Aveau coloană vertebrală.

Să ne spălăm păcatele, obligând turma asta de idioți să plece. Să obligăm partidele să pună pe liste oameni de calitate. Nu contează nici vârsta și nici ”fața comercială”. Contează un singur lucru: atașamentul față de democrație! Să ne luăm în serios drepturile, libertățile și obligațiile! Dacă nouă, românilor, nu ne pasă, de ce le-ar păsa străinilor?

Vrem alegeri anticipate! Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Asta înseamnă să ne luăm țara înapoi! Noi, cetățenii, nu mâna aia de derbedei care a făcut dintr-un neica nimeni un neica nimeni Președinte al României!

Autor: Constantin Gheorghe

Sursa: Constiinta unui liberal de stanga

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • De ce basism sinistru? De ce nu iliescu care a uis oameni, de ce nu p.roman care a distrus economia. Ce aveti toti cu Basescu, singurul politician adevarat si cu colana vertebrala al Romaniei. A avute si el multe greseli, dar nu a distrus tara si nu a ucis, nu a adus minerii, nu a declansat razboi civil.

  • “Contează un singur lucru: atașamentul față de democrație!”
    Asta e doar propaganda americana :(

  • Oare nu ne-am saturat de democratia asta americaneasca? De ce nu atasamentul fata de tara si popor, fata de Romania?

  • Strabunii nostri romani ,,s-au luptat ani multi ptr. UNIRE,,,PTR CA ACUM ,,NISTE PARVENITI ,,SI HOTI ,(ptr.ca numai la furat se gandesc) SA NEGLIJEZE ,,TOTAL VIITORUL SI STAREA NATIEI ,,iar daca ne referim la ,,faimoasa emisiune TV,a lui Dragos Patraru ,,se vede clar ,,cum se ocupa ,parlamentarii nostri de ,,starea natiei ,,,D-le Serbanescu ,,sa ne traiesti ,,si sa tinem vie Flacara Romanismului,,,Sanatate,,,