Politică

Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!

ro2Pentru că aţi prins România prizonieră între interesele voastre meschine.

Pentru că nu vă separă o ideologie, ci vă uneşte un ciolan.

Pentru că nici măcar tricolorul purtat cu mândrie, subliniez cu mândrie de românul simplu, fie că e copil sau bătrân în ziua de 1 Decembrie nu v-a unit.

Pentru că terfeliţi memoria şi diluaţi penibil sângele vărsat de înaintaşii acestui popor.

Pentru că aceasta e o ŢARĂ şi nicidecum un vapor sau o maşină de curse.

Pentru că nici măcar consilierii pe care îi aveţi nu vă trezesc, dormiţi împreună.

Pentru că România de douăzeci de ani încoace nu e altceva decât prada voastră constantă, cumpărată cu mici şi bere la pet din patru în patru ani.

Pentru că schimbaţi zilnic sistemul fiscal din această ţară.

Pentru că veţi ajunge să vă alegeţi cu un singur vot, al vostru normal, căci acest popor nu se va mai prezenta la urne, îî produceţi silă.

Pentru că mizeria care acoperă clasa politică din această ţară v-a autoimunizat, nici un intelectual dezinteresat nu se aruncă să o salveze.

Pentru că, pentru că, pentru că…

Să nu spuneţi că România nu se va descurca singură. Se va descurca mult mai bine. Şi oricum nu e singură, multinaţionalele fac jocurile în toate sectoarele de activitate, Bechtel a luat comisionul pentru primirea în Nato şi câte şi mai câte. F.M.I., Banca Mondială şi Uniunea Europeană sunt aici. Şi măcar au puţină decenţă în atingerea propriilor interese nu ca domniile voastre.

Dispăreţi măcar o zi, un minut, o clipă din viaţa noastră. Vom respira cu toţii, noi ceilalţi, românii simpli, pensionarii, copii, medicii, profesorii, întreprinzătorii un aer ceva mai curat.

Autor: Eduard Dinu (profesor doctor la Academia de Studii Economice Bucureşti)

Sursa: Ziarul Financiar

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Caracatita Uniunea Europeana si monstru American sunt peste noi si se hraneste din viata si nepasare multora dintre noi in cardasie cu cei care au fost alesi sau sau ales sa conduca aceasta sfanta tara si care nu mai reprezinta bunastarea poporului ,ci interese personale si straine.

  • Si ce ati rezolvat ,fara o noua revolutie nu se pot misca lucrurile :( ce viitoram eu in tara asta ,nu se mai numeste Romania ci sluga STRAINILOR ,unde ne vindem tara pe 20 de milioane de lei