Politică

ROMÂNIA SALAMULUI BINE FĂCUT: “Klaus o fărâmițează cu mare pricepere!”

Începe să mă agaseze din ce în ce mai mult reclama la salamul săsesc Cris-Tim, care e transmisă din 10 în 10 minute la televizor. E atât de invazivă încât am început să-mi pun tot felul de întrebări cârcotașe. La început credeam că fabrica de mezeluri este la Timișoara și m-am întrebat de ce au ales pentru reclamă șase sași și nu șase șvabi. Pe urmă am descoperit că fabrica este, de fapt,  la Filipeștii de Pădure, unde nu sunt nici șvabi, nici sași. Sau poate că sunt, dar foarte puțini, din care nu au putut alege decât câțiva, dar atât de proști (scuzați interpretarea!), încât a fost nevoie de șase ca să țină minte toată rețeta. Sau așa rezultă din invaziva reclamă care mă enervează din ce în ce mai tare.

spot

Poate că mă înșel dar, uite, citiți și dumneavoastră: „HANS alege o bucată savuroasă de carne. KLAUS o fărâmițează cu mare pricepere. JURGEN o potrivește meticulos cu alese condimente. LUDWIG îi dă mai apoi forma potrivită. IOHANN se gândește de două ori înainte să taie o dată. Her MARTIN pune rețeta la haină ca să vă ofere în continuare salamul săsesc de la Cris-Tim. Un produs pe gustul românilor. Salam săsesc. Doar șase sași de la Cris-Tim știu rețeta originală”.

Cum spuneam, nu mai suport nici reclama, nici salamul săsesc și am început să am ceva personal și cu cei șase sași. Mai ales cu KLAUS, care „o fărâmițează cu mare pricepere”, și cu IOHANN, care „se gândește de două ori înainte să taie o dată”.

Autor: Miron Manega

Sursa: Certitudinea

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ma tem ca domnul nostru presedinte nu constientizeaza urmarile, mirama-as sa aiba habar!, domnia sa considerand, probabil, ca asa cere diplomat-strategia, curtoazia prezidentiala.
    Ei, ca a ajuns in fruntea statului: cu votul nostru, “sprijinul si implicarea” diasporei, ca sa nu pronunt “servicii”, da, cu riscul ca-si pune cineva in gand sa ma…, bre, tot interese de grup clientare, faza pe resurse/bogatii naturale etc. Din fericire, noi, un popor genial, macar am sesizat!!!…autoritatilea alea inalte de tot!

  • Reclama trebuia sa zica: “Iar Iohann urmareste cu atentie si ingrijorare desfasurarea procesului.” Iar dupa ce cei 6 magnifici fac un salam, il considera facut.