Analize și opinii

România bună de muls

romania-buna-de-muls-0666bdeDacă vreți să aflați cum și de ce a fost distrusă industria agro-zootehnică din România și de ce mâncăm doar porcăriile importate de străini,în timp ce ei mănâncă hrană de calitate exportată de la noi.

Companii străine, instalate la noi şi care îşi permit să ne şantajeze. Investitori de peste graniţă care vin, cumpără, ruinează şi pleacă, lăsând pe drumuri mii şi mii de oameni. De două decenii, România e transformată din producător în piaţă de desfacere. Printre ramurile vitale, scăpate de sub control, se numără şi zootehnia.

În acest moment, cam tot de înseamnă creşterea de animale, industria laptelui şi cea de procesare a cărnii se află fie în mâna unor companii străine, fie în prag de faliment. Fără sprijin de la stat, românii din domeniu sunt pur şi simplu îngropaţi de concurenţa venită din afară. Lucru foarte grav, susţin fermierii. Fiindcă se spune că cine controlează hrana cotrolează populaţia.

De doua decenii, fara sa intervenim, Romania e exploatata continuu si transformata din producator, in piata de desfacere. Ne-a scapat de sub control si o ramura vitala: zootehnia.


România a fost luată în UE numai pentru materii prime și piață de desfacere. Tot ce am avut industrie e la pământ. Investițiile străine au venit în țară doar să exploateze forța de muncă și să desfacă.

Producătorul român nu e subvenționat ca să poată concura cu cel din afară.

Surse: Antena3.ro si Search News Global

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu