Politică

Regizorul Mircea Daneliuc, despre tentativa de lovitură de stat

hqdefaultIdeea înființării Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială este în contradicție cu Constituția, acest organism urmând sa nu fie controlat de nimeni și să supervizeze obligatoriu hotărârile guvernului. Este un veritabil atac la democrație. În legătură cu acest subiect, ne-a acordat un scurt interviu marele regizor și scriitor Mircea Daneliuc, cunoscut și ca opozant al regimului lui Ceaușescu.

– Stimate Mircea Daneliuc, ce v-a convins să ieșiți din relativa dumneavoastră tăcere publică autoimpusă?

― De data asta-i ceva foarte grav, extrem de grav. E un alt experiment care se încearcă pe fibra noastră. Ne testează cu dioxină în pâine de multă vreme și calculează rata mortalității, lucru de care nu-i străin zerocratul de la ministerul Agriculturii. Ne-au arătat că nici o voință populară nu contează, nici un referendum, cum vor așa se face. Nu contează că am dorit o schimbare de sistem. Trebuie să rămână în picioare cu acest Iohannis în locul șmenarului pe care l-am suportat zece ani. Cred că vor să vadă dacă plecăm iarăși capul și acceptăm.

– Vă referiți la înființarea Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială, fapt dezvăluit pe situl nostru ca o tentativă de lovitură de stat?

― Acum e vorba de un organism supraguvernamental, neconstituțional, oribil, presupun că-i impus din afară, din moment ce tac toți. Vă imaginați o comisie inviolabilă, pe Isărescu dând ordine financiare oricărui Guvern fără nici o răspundere! Ce stat democratic e ăsta? Cine e Isărescu, gurul economiei românești? Dacă ar fi, s-ar vedea. Nu mai există chiar nimeni care să se opună? Parlament, Servicii, Curte constituțională, alo, unde sunteți, ce faceți? Băiță?

– Aveți ceva cu Mugur Isărescu?

― De ce nu se apucă de viticultură, cinstit? M-am gândit că s-ar putea să fie un puseu al senilității, dar nu cred că e cazul cu Isărescu. E altcineva în spatele acestei mizerii. Românul aude și se gândește la altceva sau ignoră, așa-i ambalată toată povestea, aparent să nu prezinte nocivitate. Așa încep toate.

Autor: Roxana Popa

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu