Analize și opinii Politică

Peter Brabeck – Nestle CEO: “Apa este un aliment care ar trebui privatizat, nu un drept fundamental al oamenilor”

Peter Brabeck , CEO al companiei Nestle: “Accesul la apă nu ar trebui să fie un drept public”
Credeţi că apa este un drept uman fundamental? Conform spuseselor lui Peter Brabeck, CEO al companiei Nestlé, apa este un aliment care ar trebui privatizat, nu un drept uman. Peter Brabeck afirmă că, de vreme ce populaţia la nivel global creşte, apa nu este un drept public, ci o resursă care ar trebui să fie manageriată de către oamenii de afaceri.

Voi ce credeţi?

sursa: americanlivewire.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Asa se nasc “extremistii” bunului simt. Si, daca dupa astfel de rostiri, cineva il rapeste pe acest imbecil si il tine fara apa vreo 6-7 zile, rapitoriul ar putea fi acuzat de catre sistem de lipsire de libertate a unui om. Iar argumentul ca apa nu era un drept fundamental nici al imbecilui PeterBrabeck, in acest caz cu siguranta nu va tine.

  • NU ! Apa trebuie sa fie un bun al tuturor! Mai cu seama in tara noastra. Dumnezeu ne-a dat de toate iar apa este una din bogatiile binecuvintate pe care ni le-a daruit. Cei care vor si fac exploatarea acestei resurse vesnice nu trebuie sa fie lipsiti de omenie, trebuie sa admita ca au o sursa de venituri la indemina, ca au un profit continuu, un profit lesne de realizat cu investitii minime, amortizate in putin timp. Apa noastra trebuie protejata, cea de la suprafata ca si cea subterana, sa ramina in starea naturala. Riurile, lacurile trebuie sa ramina nepoluate. Guvernul tarii trebuie sa protejeze cea mai importanta sursa de viata – apa, pri inerzicerea exploatarii gazelor de sist, prin interzicerea mineritului cu cianuri si alte substante chimice nocive apei de suprafata si freatice. Tot omul trebuie sa actioneze oriunde si oricind pentru nepoluarea si otravirea apei!

  • „Personally I believe it’s better to give a foodstuff a value so that we’ll all aware it has it’s price, and that one should take specific measures for the part of the population that has no access to this water, and there are many different possibilities there”. Poate înțeleg eu greșit lucrurile, dar mi se pare important a spune că apa are valoare! Atâta timp cât o privim ca pe ceva ce ne revine fără efort, nu ne dăm prea bine seama de ce putem pierde, de exemplu, în urma exploatării gazelor de șist.
    Cel puțin în privința risipirii apei potabile, corporațiile din acest domeniu (Nestle, Coca Cola, etc.) sunt de aceeași parte a baricadei cu noi (chiar dacă nu o fac de dragul nostru).
    Apa este o resursă foarte importantă, iar acest lucru trebuie să ne fie reamintit mai ales nouă, celor care o obținem AZI foarte ușor.

  • Asa cum spune si @pastel mai sus important e sa pastram resursele de apa ale planetei in starea lor naturala. De ce? Foarte simplu! Daca acestea raman in starea naturala, circuitul apei in natura nu este afectat si nu apar fenomene extreme: secete, inundatii, etc. In felul acesta apa (re)devine o resursa universal accesibila.

  • L-as impusca cu draga inima pe acest criminal. Maine-poimaine ne trezim ca trebuie sa platim si pentru aerul pe care-l respiram. Esti o rusine pentru omenire, Peter Brabek.

  • Omu asta nu mai are vreo logica in ceea ce spune. E total depasit de situatie.
    S-a gandit el ca daca privatizeaza apa o sa aiba angajatii lui mai mult de lucru. SI zice ca daca oamenii muncesc mai mult cu atat mai multe locuri de munca se creeaza…dupa care iti da cu firma in cap si iti arata o fabrica aproape complet automatizata in care nu mai lucreaza decat cativa oameni. E defect si nu cred ca mai poate fi reparat. Noi nu mai cumparam de mult produse Nestle si sfatuiesc pe toata lumea sa faca la fel.

  • Apa e deja manageriata de oamenii de afaceri: apa de la robinet vine pe conducte privatizate, de la o RAJA regie condusa de doar cativa oameni, iar apa minerala e bagata la tevi si PET-uri tot de managerii privati. Au scapat de privatizare doar raurile, care inca apartin statului – dar care cesioneaza dreptul la apa pentru irigatii, hidrocentrale, alimentarea cu apa a populatiei si industriei, asa ca austriacul doar enunta o teorie deja aplicata in majoritatea statelor. De aceea tare m-as bucura sa-l vad lipsit pe individ lacom de acest aliment particular cateva zile la rand: pe el si pe altii, care nu se mai satura de bani si vor din ce in ce mai multi.

  • Un obuz de AG si sa-l spulberam pe hitleristul asta nostalgic si pe neamul lui de nenorociti ….pina la ultimul ! Oricum , jigodia nu crapa in patul lui !

  • Nu stiu cine ii va opri pe acesti nesatui , Azi exista oameni care mor de foame , maine vor muri de sete , infestati cu paduchi si murdari . Brabeck asta ar trebui tinut o saptamana departe de orice sursa de apa si fara lichide , iar intre timp sa se ocupe de igienizarea celor mai murdare locuri .

  • Nu cred sa dureze mult si sa se mai iveasca un descreierat care sa sustina ca si aerul pe care-l respiram trebuie privatizat pentru ca si acesta e in pericol de a deveni o raritate. Mai nimerit ar fi ca aceste creere sa se gandeasca sa faca profit din tehnologii care sa mentina apa curata ca de la Dumnezeu este insa puternici zilei vor sa-si bata joc de aceasta resursa otravindo.

  • Isi bate joc de noi? Cine ii asculta ineptiile? Sunt impotriva violentei, asa ca propun eutanasierea…

  • nu trebuie impuscat, ci toata lumea boicot nestle si nu numai. Aceste cancere.. corporatii exista ptr ca noi le hranim cu energia (atentia) noastra, chiar zilnic. Boicotati!

    ia uitati cate branduri au inclusiv de apa. Ce spune omul nu e un plan, este deja in aplicare: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nestl%C3%A9_brands

    fiecare produs cumparat de la ei este un vot ptr planurile lor!!

  • Da bine ca nu.S-au gandit sa ne controleze si apa,de parca n-ar fi de ajuns cu cate suntem deja controlati.E greu sa te mai poti simti liber in ziua de azi .Suntem robii statului nu ei robii nostri.Ce putem face ,pentru a-i face sa inteleaga cine i-a ales in functii de conducere.Spre exemplu romanul plateste apa POTABILA,o apa degradata si fara viata,lipsita de consistenta da nu si de impuritati.Am constatat ca Romania ,tara saraca,plateste apa,iar irlandezii,nu.O fi vre-o regula in privinta calitatii da ,a noastra sigur nu-i mai buna.Daca nu le explicam pe intelsul lor ce pretentii avem,sigur ca cei ce ne conduc vor crede ca ne multumim cu resturile lor,nu si cu privilegiile lor.V-ati intrebat vre-o data de ce parlamentarii au masini de serviciu si nu orice functionar public are?Poate fiindca nu ne-au inteles ca noi suntem buni si inchidem ochii,nu ei buni cu noi ca ne vand gogosi.Poate ar fi cazul sa NE TREZIMsi sa avem taria de caracter sa le spunem ce ne doare.Sa nu patim ca la medic :de unde sa stiu ce ai daca nu-mi spui ce te doare.E bine sa ne formam obtiuni de grup ,sa incercam sa fim puternici si hotarati,realisti si constienti ca VA FI GREU.Cand raul si-a intins ramurile atat de tare,a format radacini adanci,nu va fi nicidecum usor,ci constant cand vom avea pareri de nestramutat spuse cu hotarare si convingere,vom putea spera ca NEDREPTATILE sa fie BIRUITE.

  • Un certin care deschide o cutie a pandorei pentru alti cretini si uite asa se adevereste cam ce zice in biblie. Oameni ca astia impuscati sau lasati sa moara de sete

  • Hmmm… da, ar da bine garduri electrificate de-a lungul fiecărui curs de apă din România, iar când te duci la munte să nu mai care cumva să bei apa dintr-un izvor Românesc, că-i proprietatea lui Brabeck de la drakku’n praznic. Da, definitely, apele trebuie privatizate!