Analize și opinii Politică

Patapievici, Mihăieş şi Greenpeace Ungaria, proprietari de terenuri în Roşia Montană

sinteza-zilei-patapievici-mihaies-si-greenpeace-ungaria-proprietari-de-terenuri-in-rosia-montana-225245Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de miercuri a emisiunii “Sinteza zilei”, un extras din cartea funciară a perimetrului Roşia Montană care indică faptul că, printre localnicii care deţin terenuri în acea zonă, şi care ar urma să fie despăgubiţi în cazul în care proiectul minier va fi demarat, se numără fostul preşedinte al ICR Horia-Roman Patapievici, vicepreşedintele·ICR Mircea Mihăieş dar şi Greenpeace Ungaria.

“Domnul Patapievici e un bun investitor imobiliar”, a comentat Victor Ponta.

Totodată, premierul a reiterat ideea că, în jurul oamenilor de bună-credinţă care protestează apar şi profitori politici, economici, sau oameni care se lasă folosiţi.

„Tocmai din acest motiv, Guvernul are obligaţia de a fi atent la toate aspectele, iar toate aceste lucruri le vom prezenta parlamentarilor, pentru a putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză”, a mai spus primul ministru.

Intervenţia lui Victor Ponta a fost comentată şi de Mircea Badea, care, deşi, a recunoscut că nu este un fan al premierului, a apreciat discursul acestuia ca fiind „foarte articulat”.

„Faptul că băsiştii, Patapievici şi Mircea Mihăieş, şi-au luat proprietăţi la Roşia Montană ca să fie despăgubiţi când or fi expropriaţi mi se pare superb”, a spus ironic realizatorul emisiunii “În gura presei”.

Autor: A. M. P.

Sursa: Antena 3

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu