Politică

OPRIȚI VÂNZAREA SĂRII, NEMERNICILOR!

Salrom are un nou consiliu de administrație. Fondul ”Proprietatea”, care este controlat de miliardarul american Paul Singer, cere în continuare, listarea Salrom la Bursă pentru a obține lichidități pe sarea românească și pentru a forța statul român să vândă și el din cele 51% pe care le deține pentru a deveni acționarul minoritar şi a pierde definitiv controlul asupra deciziei.

collage

Salrom – Regia Națională a Sării are un nou consiliu de Administrație care este pe placul Fondului Proprietatea, fond controlat de miliardarul american Paul Singer – “un maestru” al speculațiilor la Bursă și al Hedge Fund-urilor.

Fondul Proprietatea, acţionar cu 49%, forţează listarea companiei SALROM pe bursă.

Salrom are un nou consiliu de administrație.

Fondul Proprietatea, acţionar cu 49%, forţează listarea companiei. Fondul Proprietatea, emitent cu capitalizare de 8,3 mld. lei, forţează listarea Salrom, compania naţională a sării, din care controlează 49%, şi susţine că s-a angajat să sprijine oferta publică iniţială a Salrom „prin acoperirea tuturor costurilor aferente procesului de listare“.

Începând de ieri, Salrom, companie cu afaceri de 300 mil. lei în 2015, are un nou consiliu de administraţie, format din:

Mugur Nicolae Popescu (vicepreşe inte CFA, director de investiţii la BCR Pensii), Oana Bizgan Gayral (consilier cabinet la Ministerul Economiei), Laurenţiu Puiu (a activat în industria minieră), Simona Fătu (fost bancher la Volksbank) şi Dan Valentin Gheorghe (care a mai fost membru în boardul Salrom).

Facem un apel către toate forțele politice din țară să oprească vânzarea sării care este o Resursă Naturală şi un Bun Național.

Listarea Salrom prin intermediul unei oferte publice iniţiale ar fi benefică pentru companie şi acţionarii săi viitori şi actuali, a declarat Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

“Dorim să felicităm Ministerul Economiei pentru numirea cu succes a unui nou Consiliu de Administraţie la Salrom, printr-un proces transparent, conform cu standardele de guvernanţă corporativă stabilite prin OUG 109/2011. Sperăm că noul consiliu va selecta rapid un nou director general, care ar trebui să propună şi să implementeze un plan de dezvoltare sustenabil, incluzând o strategie pe termen mediu şi lung, precum şi să îmbunătăţească rezultatele financiare ale companiei. Mai mult, sperăm că noul consiliu va prezenta acţionarilor o propunere de listare a Salrom prin intermediul unui IPO, care ar fi benefic atât pentru companie, cât şi pentru acţionarii săi actuali şi viitori. Listarea companiei este, în opinia noastră, următoarea decizie importantă care trebuie luată de Ministerul Economiei pentru a asigura continuarea succesului Salrom”, a spus Greg Konieczny.

Într-un comunicat de presă, Fondul Proprietatea încurajează ministerul să sprijine acest IPO “datorită multiplelor sale avantaje, precum creşterea transparenţei, îmbunătăţirea responsabilităţii managementului şi creşterea vizibilităţii companiei”.

Sursa: Fluierul.ro