Politică

Obama, făcut praf de americani după discursul de rămas bun

“Cel mai prost președinte din istorie! Cere iertare familiilor celor 3000 de oameni din Chicago împușcați în 2016! Nu și-a ținut nici o promisiune! Un eșec îngrozitor! Ai îndatorat țara, ai destabilizat lumea, o rușine pentru America și pentru umanitate”.

barack-obama-31

Președintele Barack Obama a dorit să susțină tradiționalul discurs de final de mandat în fostul său fief electoral din Chicago. Discursul a avut ca puncte principale sloganul său “Yes we can” — da, putem (suntem în stare) și, respectiv, un slogan-concluzie: “Yes we did” — da, am făcut.

Discursul a fost reprodus și comentat de mass media, dar mai ales de simpli cetățeni care au folosit social media și forumurile. De exemplu, cotidianul Washington Post, unul dintre cel mai importante ziare americane, apropiat în general administrației în funcție, a găzduit un număr foarte mare de comentarii ale cititorilor. Interesant este că deși Obama se bucură de susținerea multor personalități, mai ales din showbiz, cititorii WP l-au criticat și chiar l-au insultat. Reproducem mai departe câteva dintre comentarii.

“Există un motiv pentru care a fost premiat (laureat Nobel pentru pace, n.n.), pentru minciuna anului și pentru cel mai prost președinte de la războiul mondial încoace”.

“Oamenii nu-l plac pentru că a fost un președinte îngrozitor. Va fi ținut minte drept un președinte mai prost decât Jimmy Carter — și asta e chiar o realizare. Recordul său de eșecuri este clar dacă îți iei de pe ochi orbirea liberală. Da, poate ca om e un tip simpatic, dar a fost un președinte groaznic”.

“Liberalii nu au decât o obsesie — rușii. Problema liberalilor este că trebuie să dea vina pe cineva, ca să nu cadă pe ei”.

“Sub Obama veniturile medii familiale au scăzut cu 8.2%, rata sărăciei a sărit la 16.1%, inegalitatea veniturilor a crescut considerabil, angajarea forței de muncă este la cel mai scăzut nivel din istorie, trei din patru locuri de muncă create sub Obama sunt part-time”.

“Costurile pentru studii au crescut cu 47% de la venirea lui Obama, asistența medicală “Obamacare” a lovit de două ori mai multe persoane decât a ajutat”.

“Ce bufon acest Obama! Să sperăm că acei liberali fără creier și-au învățat lecția și să nu mai voteze o persoană în cea mai înaltă poziție doar pe baza culorii pielii”.

“A fost o eșec îngrozitor. L-am votat în primul mandat, dar după patru ani nu și-a ținut nici una din promisiunile din campanie”. “Interesant că a ales Chicago pentru discursul de plecare. Rata criminalității a explodat, a demoralizat poliția, acesta este testamentul perfect al doctrinei Obama. Sunt curios dacă s-ar aventura să viziteze una dintre familiilor celor 3000 (!) de oameni din Chicago împușcați anul trecut?”.

“Cel mai prost președinte dintotdeauna. A venit cu atâta speranță și promisiuni. Părea o schimbare binevenită după Bush. Ce lasă moștenire? A dublat datoria națională printr-o iresponsabilitate fiscală totală. A cheltuit peste 700 miliarde dolari pe așa-zise fonduri de stimulare fără nici o motivare reală. A creat un sistem de sănătate complet nesustenabil. A continuat să deschidă granițele politicilor globaliste. A destabilizat Orientul mijlociu. A intervenit în campania electorală pentru unul dintre cei mai corupți candidați, încercând să influențeze alegerile. Moștenirea o reprezintă incopența și divizarea (societății). A stat degeaba când lumea era în flăcări. Cel mai prost președinte!”.

“Ești o rușine nu doar pentru America, ci pentru umanitate!”. “Discursurile sale nu au fost decât diversiuni de la adevăratele probleme. A făcut tot ce a putut ca să să crească expansiunea războiului și să pornească un nou război rece cu rusia, toate astea ca asă sporească veniturile afacerilor cu armament”.

“Da, ai reușit! Ai reușit să arunci peste 25.000 de bombe. Asta înseamnă America ta. Da, știm, urăști orice țară care nu vrea să fie cățelul Americii. Era unipolară a unei superputeri s-a terminat. RIP!”.

Forumistica americană și social media a reprezentat o contrapondere pentru mass media, mai ales pentru canalele principale, patronate de grupuri de interese implicate în politică și afaceri de stat. Astfel, Donald Trump a fost atacat de majoritatea mass media, dar a câștigat susținut fiind de internauți.

Sursa: Sputnik Moldova

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cand o lume-ntreaga se scalda-n lacrimi de-atata razboi, minciuna, asuprire, cand vezi la tot pasul trupe si echipament militar, atentate, agresivitate extrema asupra copiilor-pedofilie, femeilor-violuri, tinerilor-indusi in debusolare, batrani-uitati de semeni,otravuri in alimente, medicam/vaccinuri, aer-chamtreils, apa-microbi, sol-…istorii rastalmacite, adevaruri captive-n arhive secrete,
    degradarea societatii, disolutia natiunilor, regresul si psihoinvolutia, teroarea, confuzia unei civilizatii…cum s-ar putea exprima, adecvat, un presedinte, in speta, un sufletist , purtator de cuvant al unui SISTEM DE GUVERNARE INVECHIT, din pacate, din fericire, in SCHIMBARE EVIDENTA a REALITATILOR GEOPOLITICE PLANETARE si, fie ca LACRIMILE DE TRISTETE SA SE TRANSMUTA IN LACRIMI DE BUCURIE, TEMELIA UNUI NOU INCEPUT. In aceste momente cruciale, fie ca Dumnezeu sa binecuvanteze America si pe toti locuitorii minunatei Planete Albastre!
    Victoria Luminii!