Politică

Oare protectia cu care conditioneaza SUA statele Europei in relatia cu Rusia va stimula la infinit un sistem economic care subordonat fiind sistemului militar isi va produce la un moment dat efectele?

sanctionsRobert Kiyosaki ne explica cum se justifica nevoia disperata a SUA de a incerca sa acopere dolarul american in aur si argint! Naivii care mai cred ca SUA vor renunta la Rosia Montana nu inteleg colapsul in care se afla economia americana. Din 2008 si pana in prezent, SUA a tiparit mai multi dolari decat in istoria lor de 200 de ani. Iar jumatate din acest volum monetar se afla in afara granitelor SUA.

Cea mai proasta idee financiara, o recunosc si cei mai buni finantisti americani, este sa-ti pastrezi banii lichizi in dolari. Cea mai buna este sa ii transformi in aur si argint. Din pacate pentru toate economiile lumii, SUA nu au nici pe departe atat de mult aur incat sa acopere dolarii pe care, in disperare, continua sa ii tipareasca. Din fericire pentru Romania relatiile comerciale cu SUA sunt la un minim istoric. Pregnante sunt doar discutiile pe teme de securitate, din pacate mult mai profitabile pentru SUA care ne ameninta constant ca daca nu ar fi Statele Unite, ne-ar lua rusii pe sus!

Chiar asa o fi?

Prin sistemul instituit la Bretton Woods in 1945, dolarul american devenea moneda de referinta si de rezerva a statelor lumii. Cursurile de schimb au fost fixate fata de dolar, si implicit fata de aur, marja de variatie fiind de 1%.

Au trecut mai bine de 40 de ani si economia americana a trecut de la un excedent al balantei de plati la un deficit puternic.

Dupa razboiul din Vietnam economia de razboi americana si-a pastrat paradigmele. Sistemul economic liberal instituit in 1945 s-a prabusit in anii ’70, insa sistemul militar NATO instituit in 1949 a continuat sa infloreasca.

Oare protectia cu care conditioneaza SUA statele Europei in relatia cu Rusia va stimula la infinit un sistem economic care subordonat fiind sistemului militar isi va produce la un moment dat efectele?

Autor: Ion Stefanovici

Sursa: Ion Stefanovici

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • US este un imperiu . Imperiile impoziteaza supusii . US ne impoziteazaprin intermediul dolarului .