Politică

Oameni de nimic

twitter-government-psychological-manipulationPs 11, 8: “Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.”

Am intrat pe turnanta in cursa pentru alegerea presedintelului care deja, probabil, a fost ales. Miza este enorma. Nu, nu pentru cine castiga alegerile ci pentru faptul ca romanii nu prea mai sunt interesati de circul ieftin al actorilor de pe scena politica. Toti actorii si toti clovni astia ieftini se tem ca o sa dispara teatrul cu totul si nu doar piesa sau rolul lor. Acrobatiile pe care sunt nevoiti sa le faca  pentru a capta atentia sunt, multe dintre ele, sinucigase. Stacheta a fost ridica sus.  Trebuie sa te ridici la nivelul asteptat de mahala sau altfel nu esti luat in seama de simturile  tocite ale electoratului.  Nu conteaza, trebuie incercat, trebuie riscat, mai bine sa jucam tontoroiul pe ruinele ruinelor tarii decat sa fim scosi din joc, isi spun politicienii. Reality show-ul a devenit reality blow. In politica moderna trebuie sa initiezi actiuni care sa bubuie, sa sparga ecranul, peretii, intimitatile si sa ti se acorde atentie. Trebuie sa intri in prime time, sa faci un breaking news, altfel esti mort, sau chiar mai rau, esti o fantoma, esti candidatul „ cum naiba il cheama”.

Circul este ieftin si trebuie sa fie ieftin pentru ca actuala clasa politica mai este luata in seama doar de niste retarzi de la marginea societatii. Beleaua este ca circul la care asistam vrand-nevrand este si prost nu numai ieftin,  pentru ca este regizat pentru niste amarati fara pic de ratiune critica de niste baieti foarte pretiosi si „ inteligenti” care tin neaparat sa dea cu putin sclipici pe toata mascarada asta si s-o faca in felul asta  si mai gretoasa .

Politica e mizerabila daca esti alegator, daca esti politician este doar o meserie grea dar banoasa. Drept pentru care nu este atat de frustrant daca te implici in cursa.  Indiferent cat de mic esti, faci parte din staff si privesti altfel toata piesa. Spun asta pentru ca parca, ca la un semn, sunt foarte multe „figuri mici” ale ecranului care ne tot imbie sa mergem sa votam. Imi este clar ca fac parte din staff cumva, altfel era imposibil sa nu realizeze cat de penibil a ajuns astazi sa te gandesti – Eu cu cine votez?

Poate ar trebui sa organizeze cineva, simbolic, niste alegeri alternative si sa ne votam unii pe altii, sau pe oricine  credem ca merita. Alegerea finala, va asigur, nu poate fi mai proasta decat daca am alege pe unul dintre cei aflati in cursa prezidentiala.

Sunt toti niste oameni de nimic.

Sursa: Evita colapsul- omenireain pragul colapsului