Politică

Nu există extrema dreaptă europeană, doar multă ipocrizie

646x404Toată lumea deplânge victoria extremei drepte europene. O falsă dezbatere, plină de ipocrizie. Nigel Farage din Marea Britanie şi Marine Le Pen din Franţa (alături de restul liderilor asemănători din Olanda, Belgia, Danemarca) nu reprezintă vreo extremă, sunt partide acceptate de partidele convenţionale (şi de întregul sistem mediatic) pentru a exprima ceea ce nimeni altcineva nu are curajul să spună limpede (corectitudinea politică!).

Principalele teme în care excelează aceşti extremişti ai ipocriziei sunt teama de imigraţie şi menţinerea controlului neo-colonial asupra Uniunii Europene. Nigel Farage şi Marine Le Pen ştiu foarte bine că infracţiunile ţiganilor veniţi din estul Europei sunt minore şi marginale. Însă vizibilitatea clanurilor ţigăneşti (alături de lipsa de reacţie a autorităţilor est europene) sunt mai comod de combătut decât adevărata frustrare şi frică: imigranţii islamişti, care refuză orice formă de integrare socială sau culturală, care îşi constituie societăţi paralele impermeabile la cultura franceză sau britanică. Imigranţii cu origini islamice sunt capabili de atentate şi crime politice, de răscoale care incendiază Parisul sau Londra. Însă nici Nigel Farage, nici Marine Le Pen nu au curaj să pornească o cruciadă împotriva adevăratelor probleme din curtea lor. E mai uşor să te iei de ţiganii din România, care nu au nici un fel de reacţie. Theo van Gogh s-a legat de Islam şi a murit înjunghiat în stradă. Curajoşii „extremişti” au priceput repede mesajul şi şi-au repliat discursurile.

Apoi vine chestiunea neo-colonialismului, în forma clasică „egalitate, dar nu pentru căţei”. Ce profituri fac OMV şi Erste Bank în România? Unde se duc aceşti bani? Când vine vorba de pierderi şi reglementări noi, bancherii occidentali rup poarta de la Cotroceni şi se calcă pe pantofi la Palatul Victoria. Situaţia este aceeaşi în toate statele foste comuniste, în sudul mediteranean e tot pe-acolo, dar cu altă evoluţie. Jaques Chirac vorbea de „Europa cu două viteze”, Nicolas Sarkozy s-a trezit vorbind că să terminăm cu mitul egalităţii în Uniunea Europeană. Nici Nigel Farage şi nici Marine Le Pen nu vor să distrugă Uniunea Europeană – vor să menţină controlul absolut al statelor lor asupra construcţiei. Românii, polonezii, bulgarii, grecii şi restul lumii să pună mâna să muncească mai mult şi să-şi ţină gura închisă. Profitul nu se împarte cu negrii de pe plantaţie.

Bine, există şi câteva excepţii. Retarzii de la JOBBIK se îmbracă în uniforme şi se cred nepoţii genetici ai lui Arpad care îl salută pe Horty, Zorile Aurii din Grecia au în realitate acelaşi mesaj cu comuniştii (nu avem de gând să ne plătim datoriile!), iar în rest tot felul de marginali care vor să imite pozele din cărţile de istorie.

Autor: George Damian

Sursa: George Damian

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Fiecare stat trebuie sa-si aiba propriu control asupra economiei, industriei cat si propriilor traditii istocico-culturale.Atata timp cat natiunile vor fi conduse (subordonate)unor comisari europeni ilegitimi in acea tara, atunci nu putem vorbi de nationalism!!!!

  • Romanii aia destepti in cap pot sa faca afaceri cu tari din EU sau sa plece sa munceasca in EU. Aia e EU. Ai sanse sa faci orice daca te duce capul, poti sa muncesti oriunde daca in colonia Romania nu ai loc. BTW, Romania e colonie de sute de ani, nu de ieri. Remember, plateam bir turcilor, inainte de asta am fost ocupati de romani, am fost provincie, dupa aia sa ne amintim Fanarul, dupa aia ocupatia sovietica samd samd. Welcome to the real world, de unde ai picat tata?