Analize și opinii

Minciuna din buzunarul de rezervă

Războiul pentru resurse naturale mizează pe efectul celei mai perfide arme de distrugere în masă: buzunarul cu vicleşuguri arogante. Cu plăsmuiri strigătoare la cer; cu minciuni diabolice. Orice creator de modă ar putea fi invidios pe o asemenea improvizaţie, menită să transporte şi o bombă cu explozie întârziată, dar, nefiind în folosul artei vestimentare şi al omenirii, în general, o sfidează din start. Fiindcă arma cu pricina – ticluită în subteranele unui gând duşmănos, în scopul prosperităţii şi belşugului corporaţiilor multinaţionale, pe seama credulităţii oamenilor şi cu sprijinul vânzătorilor de ţară – este emanaţia unor minţi grav bolnave. Unele care îşi iau, în nume propriu, răspunderea de a arunca planeta în aer. Câtă abjecţie ascund scopurile supracăpătuielii! Ce ticăloşie demenţială se zvârcoleşte în mintea unuia sau mai multor indivizi, în numele BANILOR! Pentru mai mult petrol, gaze, aur, argint, cupru, uraniu…

În acelaşi scop, la noi, buzunarul cu vicleşuguri este supradimensionat. Cel puţin, în privinţa exploatării gazelor de şist dă pe dinafară. În timp ce, justificat,  în întreaga Europă protestele împotriva acestui proiect, ce s-a dovedit a fi dezastruos pentru oameni şi mediu, se ţin lanţ.

Ţinând cont de experienţele altor state, contestatarii metodei de exploatare a gazelor de şist prin fracturare hidraulică luptă pentru salvarea continentului nostru de la o catastrofă ecologică sigură. În pofida evidenţelor, pentru miniştrii autohtoni, în special pentru ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, totul este floare la ureche. Cea mai recentă declaraţie a doamnei Plumb, referitor la explorări, adică la prospecţiuni – operaţii ce preced exploatările propriu-zise – aducea, mai degrabă, a mireasmă de iasomie: “Explorarea gazelor de şist nu prezintă niciun risc”. Deşi, în luna februarie a acestui an, afirma, la un post de televiziune, că “explorarea poate fi periculoasă”. Dar cum vorbele zboară, iar oamenii, între timp, mai şi uită (noroc cu memoria Internetului !), doamna ministru anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, că ministerul pe care îl conduce a dat “avize unor companii străine pentru explorarea gazelor de şist în regiunea Dobrogea”. Iar, recent, întărea declaraţia anterioară, precizând, conştiincios, că “Guvernul a acordat avize de mediu pentru activitatea de explorare.” Ceea ce înseamnă că, pentru noi, e  îngrijorător. Că trebuie trasă alarma generală. Cu atât mai repede cu cât însăşi Germania Angelei Merkel renunţă la explorarea şi exploatarea gazelor de şist. Salvarea a venit de la Consiliul Oamenilor de Ştiinţă, care au concluzionat următoarele: “explorarea sau exploatarea unor gaze de şist, pe lângă faptul că ar pune în pericol mediul, sănătatea oamenilor, siguranţa imobilelor şi a aprovizionării cu apă potabilă, este din start o soluţie falsă pentru problemele energetice; nu rezolvă nimic, şi nu este absolut deloc recomandabilă pentru o politică energetică viabilă şi sustenabilă”. Aceasta o spun oamenii de ştiinţă germani! Iar Parlamentul german a ţinut cont de recomandările specialiştilor şi a retras legea respectivă.

Se pune, firesc, întrebarea: în ce temei au fost acordate, la noi, avizele de mediu pentru începerea explorărilor, ştiut fiind că şi acestea periclitează pânza freatică şi au repercusiuni grave asupra sănătăţii cetăţenilor? Se mai pune o întrebare privitor la slugărnicia actualilor parlamentari români, cei din zona Puterii, faţă de noul început de dictatură. Răspunsurile vin de la sine: 1. La noi, şi gazele de şist beneficiază de metoda favorizării, pe şest, a “buzunarului de rezervă”. 2. De aproape un sfert de veac, pentru politica dâmboviţeană, Buzunarul de Rezervă este prioritate vestimentară şi financiară. 3.Trădarea se rostogoleşte, pârjolind totul în cale, din anexa marsupială a purtătorilor de serviciu, răspunzători, temporar, de soarta Ţării. Iar răspunsurile pot continua… Sperăm că nu pentru mult timp. Nu de alta, dar se zvârcoleşte pământul de otrava laşităţii celor aleşi să-l păstreze intact pentru generaţiile care vin din urmă; de războiul intereselor meschine, purtat pe faţă, pentru risipirea tuturor bogăţiilor; pentru suprimarea criminală a vieţii românilor. Pentru instrumentarea crizei totale a fiinţei naţionale. Pentru pierderea identităţii şi pentru decretarea pustiului. Dar şi aceşti războinici risipitori vor avea soarta tuturor trădătorilor, cu ale lor buzunare de rezervă cu tot!

autor: Veronica Marinescu

sursa: curierulnational.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Tradatorii si vanzatorii de tara cum sunt v.ponta,d.buzatu(marlanul de Vaslui)episcopul Husilor si altii ca ei sa fie judecati si condamnati pentru obtinerea si foloase in nume proprii de venituri in favoarea altor state.Acesti dementi acesti criminali permit americanilor si japonezilor sa introduca in subsolul Romaniei substante radioactive nucleare de la centralele atomonucleare in schimbul unor venituri fabuluase ilicite.

  • tradarea la romani, sport national.
    lasitatea, caracteristica esentiala, fara de care, cei care conduc tara nu ar face numai ce doresc cei de afara.
    prostia si lipsa orcarei reactii, este baza a tot ce se intreprinde, caci cei ce ne fura toate bogatiile, din ce in ce mai putine, stiu asta.

  • De acord dar de ce numai cativamai militam? De ce eu,daca militez de 3 ani pentru a treia forta formata din oamenii care N-AU VOTAT in toti acesti 23 de ani deoasrece n-au avut pe cine? De ce, daca am postat pe blogul nostru”rwevoluionriindignati.blogspot.com tarele NOII guvernari sa fiu cotonogit ca in ‘9o?

  • Independenta energetica , locuri de munca ( foarte putine ),preturi mai mici la gaz , astea sunt minciunile care ni se vand . Si le iese .

  • Daca poporul asta imbecilizat de 50 de ani de dictatura plus alti peste 20 de minciuna si manipulare nu se trezeste REPEDE va dispare ! nu avem atata padure cate cozi de topor de la presedinte pana la ultimul pitzifelnic mazgalitor de hartie. Scaparea nu-i in Europa sau aiurea pentru ca nimeni n-a venit sa ne dea ci sa ia lasandu-si eventual gunoiul