Politică

Manifest pentru restaurarea omului

owni-main1As vrea sa te rog  sa te opresti pentru un moment si sa te uiti in jur,  sa te uiti la oameni. Opreste televizoarele, calculatoarele, mobilele, tabletele… tot. Aduna-te putin si uita-te….. Uita-te sa vezi de unde am plecat si unde am ajuns, uita-te sa vezi cat de creduli am fost atunci cand am fost scosi din cusca comunismului. Eram atunci atat de fragezi, atat de naivi cand visam la Occidentul nostru. Uita-te sa vezi ca visul nostru era de fapt un cosmar. Uita-te sa vezi ce-a mai ramas din oameni si din visul nostru!

Uita-te la tinerii astia programati de televizor la autodistrugere, cu apocalipsa incrustata in piele, tatuati in draci,  sa para mai duri dar in acelasi timp epilati pe piept si pana si in fund pentru ca fetele ii vor mai finuti. Uita-te la toti impachetatii umflati la sala cu steroizi in goana dupa volum, ce tate frumoase vor avea peste zece ani. Uita-te la toate tinerele care-si vand corpul in fata calculatoarelor in sali de videochat  si apoi  ies pe strada aranjate si fac pe doamnele, bronzate si cu silicoane „naturale”. O sa imbatraniti si tatele vor fi  tot tepene- pe asa ceva se mai tine economia! Uita-te la la doamnele nostre  ce nu se sfiesc sa stea topless pe o plaja plina , dar se rusineaza daca oja le este putin sarita sau parul nu le sta perfect. Apoi,  iti dau lectii de civilizatie si morala.

Uita-te la dictatura minoritatii: parteneriate civile de homosexuali, cand toata lumea divorteaza, ei sunt mai morali si vor sa se casatoreasca. Alege-ti un rol, vrei sa fii tata , mama, baiat, fetita, vrei sa fii cu gen fara gen, neutru gen? (…) V-ati plictisit, da, am inteles. Sunt curios cum o sa arate toata treaba asta dupa 60 de ani cand va trece cheful.

Uita-te la copilul asta. Are cinci ani, ii e dor de mama, ii lipseste. Altfel nu- i lipseste nimic, are o tableta la care se joaca tot timpul. Alo, da, lui mami ii e dor de tine, mai stau putin, trebuie sa mai stau putin. Da pentru el stau peste program, pentru el, ca sa aiba de toate. Da are de toate in afara de mama. Mai tarziu o sa vina vremea mamei sa planga. Copiii se vor face mari, vor fi activi, preocupati sa se realizeze, sa fie mama mandra de ei. Pentru mama nu conteaza asta, ar vrea sa-i aiba aproape de ea. Ei nu inteleg, nu au timp sa o vada pe mama, sa o sune. Ea plange singura, are si ea o tableta, dar tot plange.

Uita-te la tinerii de succes, cum se prostitueaza in  joburi bine platite, lucreaza in medii toxice indopand oamenii cu otrava care creeaza dependenta . Nici macar nu-si  dau seama. Vand otrava.

– Buna ziua! (e ca o zana) Doriti noua tigareta cu noua tehnologie cu filtru multiplurimegafin? Puteti castiga o excursie! Pe pachet si pe panoul luminos de langa casa de marcat,  scrie mare ”Tutunul ucide”.Tehnologie pentru crima si o excursie catre o moarte lenta dar sigura.

Marketing, noi ii pacalim pe toti, chiar si pe noi insine. Uita-te la doctorii care si-au vandut pacientii pe contracte banoase. Noi nu vindecam nimic, doar ne facem. Noi  vindecam doar simptome,  nu si boli, dar cel mai bine noi vindem virusi. Totul este de vanzare! Un plaman 10 mii, un rinichi 20.

Cand a murit? Nu a murit? Vrea sa-l ajutam? Vrea sa-l asistam?

Toti au vandut si s-au vandut. Totul pentru castig.

– Cat faci? Cat castigi?

Nu e bine. Mai mult, mai mult, mai repede , mai repede.

Uita-te in jur!  noile biserici sunt salile de fitness,  toti isi forteaza limitele pe biciclete, pe bande de alergare , scari rulante care nu ajung nicaieri –   gustand cu voluptate iluzia desavarsirii. Apoi te intampina cu pieptul scos afara, satisfacuti  ca sunt niste oameni impliniti, mantuiti – pentru ca au reusit sa dea burta jos si au fundul obraznic si pectoralii umflati.

Uita-te la toti tinerii astia, care odata erau plini de viata, copii de tarani veniti in Bucuresti. Viata la tara era grea, se muncea din greu dadeau la sapa, ingrijeau la animale suportand un miros greu, carau saci grei de cartofi. Acum descarca in loc de cartofi navete de cola, acum pute a gaze de esapament si a ghene pline,  acum stau in apartamente de 40 mp, beau apa industriala indulcita cu chimicale cancerigene,  respira un aer imbacsit ce le scurteza viata. Acum au credite pe viata si 5 ore pe zi muncesc pentru banca si restul pentru ei.  Acum au de toate:  mananca pui grill cu antibiotice expirat de anul trecut, spalat si injectat, acum mananca la Mc – hamburgeri cu termen de valabilitate de un secol. Acum consuma sucuri naturale cu 2% suc, iaurturi cu lapte praf, lapte indoit cu apa, vin cu 10% vin in el. Acum au de toate, au branduri.

Uita-te in metrou la toti “wankerii” care citesc tabloide semiporno! La toate „tinerele” de 50 de ani si mai bine cum se cred ele pustoaice de fite.

Uita-te la cum s-a uratit omul. Uita-te cum se imbraca, a pierdut sensul frumosului din cauza trufiei. Uita-te in jur si ai sa vezi ca iti vine atat de greu sa nu dispretuiesti omul de azi pentru cat de smintitor este. Uita-te in jur …

Este vremea sa ne oprim din nebunia asta! Este vremea sa restauram omul!

Opriti toate constructiile, toate proiectele de autostrazi, de poduri, de pasaje subterane, supraterane,  toate inlocuirile de borduri.

Opriti toate anveloparile, toate restaurarile de cladiri de betoane, de caramizi, de stadioane.

Toate achizitiile de echipamente performante care lasa mii de someri.

Opriti investitiile in iarba, in boschetii din parcuri, in luminile de sarbatori.

Opriti tot!

Haideti sa restauram omul, investiti in om sa-l facem frumos, sa-l facem mai bun.

Ce civilizatie este asta in care arunci 100 de milioane pe un stadion si inchizi scoli, muzee, biblioteci?

Ce civilizatie este asta in care bagi milioane in luminile de sarbatori iar sute de mii de oameni nu au ce pune pe masa?

Ce civilizatie este asta in care bagi miliarde in tehnologie si lasi oamenii someri?

Va spun eu ce civilizatie este:

Este civilizatia care pretuieste masina mai mult decat omul.

Este civilizatia care pretuieste caramida mai mult decat sufletul.

Este visul nostru care s-a transformat in cosmar.

Este cursa omului fara Dumnezeu care a ajuns robul lui Benjamin, al caramizilor si al dantelelor si al infloriturilor si si-a pierdut simplitatea si a uitat sa se mai uite la cer.

Haideti sa restauram omul. Haideti sa ne intoarcem inapoi la simplitate. Cu riscul saraciei, cu riscul de  a pierde prietenia cu Benjamin, haideti sa ne imbogatim sufleteste, sa fim iar oameni.

Sursa: Evita colapsul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • O analiza dureroasa,dar reala,o vedem si o traim.Felicitari autorului,care se pleaca asupra unor probleme atat de grave,incercand sa sensibilizeze cititori.Statul deoparte si lamentarile nu ne va scoate din mocirla.

  • @ionut -> iti recomand sa te uiti la cateva filme “SF” (au si muzica buna): Matrix, Person of interest, The Zero Theorem , The hunger game… De ce filme (sf) pentru ca daca te trimit la documentare si alte “chestii” grele si/sau plictisitoare sigur nu ai sa te uiti.