Politică

Lupta surda pentru Romania intre factiuni rivale de la Washington

979_0_2_-b-mandru-ca-sunt-roman---b--propuneri-ale-cititorilor-ziare-comDupa ce zilele trecute a aparut interviul ( inregistrarea mai jos) acordat de Darren White (fostul sef al US Secret Service si fost atasat al ambasadei SUA la Bucuresti) lui Turcescu – ,,acoperitul descoperit” si un basist convins, in care ataca atat coruptia  din Romania la modul general dar arunca acuzatii la adresa procurorilor DNA, a SRI, DIICOT, si a Laurei Codruta Kovesi, astazi la nici 24 de ore apare un articol dedicat acestuia in oficina de propaganda americana si neoliberala Hotnews ,, Cine este Darren White, fostul sef al US Secret Service si cu cine face afaceri in Romania’‘. Spicuim din articol:



D. White figureaza ca asociat alaturi de Adrian Sarbu in firma American Security Consultants SRL, potrivit datelor de la Registrul Comertului. Infiintata in decembrie 2013, firma are ca activitate principala „consultanta in domeniul securitatii”. Darren White figureaza ca director general si administrator. Potrivit datelor de la registru, procurorii DIICOT au dispus masura sechestrului asigurator, inca din mai 2015, pe actiunile detinute de Adrian Sarbu in aceasta companie.

Actiunile detinute de Sarbu au fost poprite pentru a nu putea fi instrainate pana la concurenta sumei de „43.500.000 Euro, în vederea recuperării pagubei cauzate prin infracţiuni şi a confiscării speciale asupra părţilor sociale şi acţiunilor societăţilor comerciale la care SÂRBU ADRIAN  figurează ca împuternicit, asociat sau administrator, inclusiv ale acţiunilor deţinute de aceste societăţi la celelalte societăţi la care suspectul deţine calitatea de asociat”, dupa cum se arata in mentiunile de la Registrul Comertului.

Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, Darren White nu si-ar fi incheiat mandatul, ci ar fi fost concediat, dar nu e clar din ce cauza.
Intr-un document publicat pe site-ul departamentului de stat intitutlat Inspection of Embassy Bucharest, Romania”, la lista angajatilor ambasadei figureaza Darren T. White ca US Secret Service. (vezi pagina 38).Coincidenta sau nu, Darren White pleaca din US Secret Service (februarie 2014) la numai doua luni dupa ce infiinteaza compania impreuna cu Adrian Sarbu (decembrie 2013). 

Nu e clar inca mobilul acestei lupte, dar speculand, am putea lansa ipoteza ca anul acesta fiind  alegeri în SUA, se prefigurează lupte crâncene pentru administrarea coloniilor.

In orice caz, pentru un cititor neavenit, este cel putin ciudata iuteala cu care Hotnews a obtinut toate aceste informatii. Se pare ca Tapalaga are „abilitatea” sa obtina informatii despre oricine , in mai putin de 24 de ore!

Pe de alta parte,  suntem convinsi ca domnul Darren White este la fel de incredere si onest ca si predecesorul sau ambasadorul Gittenstein. Un Darren White dubios, având combinaţii suspecte cu Sârbu.

Acest interviu precum si replica aparuta a doua zi sunt avertismente ale unor noi cutremure ce vor zgudui clasa politica si in anul acesta.

Indiferent insa de mizele acestei lupte, trebuie remarcat ca declaratiile domnului D.White sunt o intruziune directa in afacerile interne ale unei tari, aspect neacceptat nici macar in tarile emergente, fiind un principiu statuat in dreptul international. Aroganta manifestata in interviu este socanta pentru oricine, fie el strain sau roman, asa ca singura concluzie certa ce se desprinde de aici suna ca in anunturile de mica publicitate: ,,Pierdut mandrie nationala. Gasitorului recompensa.”

Sursa: Infocivic.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pantru a avea “mandrie nationala” se cere ca “boborul” sa fi devenit natiune. Cum asta nu s-a intamplat inca, nici pierderea pomenita nu e posibila. Nu poti pierde ceea ce nu ai. E de lucru asadar…Greu in conditiile globalizarii. Ca mandria nationala e confundata cu efemerele si emotionalele stari de exaltare din salile unde se canta “Noi suntem romani”, “Doamne ocroteste-i pe romani” sau unde Dumitru Farcas decreteaaza ca “Dumnezeu a fost roman” e cu totul altceva…