Politică

Lupii sînt slabi în afara haitei. Devin niște potăi!

Dacă Boc l-a demis prin S.M.S. pe clovnul Baconschi, pe atunci, ministru de Externe în cabinetul său, cum să rămînă Iohannis de căruţă? Aflăm că, în acelaşi profund dispreţ faţă de români şi de Constituţie, l-a desemnat pe Grindeanu tot printr-un S.M.S. Ce neruşinare! Cîtă sfidare!

klaus-iohannis1

Comportamentul preşedintelui a devenit o reală problemă de încredere, aşa cum el însuşi a devenit o problemă pentru români. Nimic nu mă umple de dispreţ decît nimicnicia ca manifestare a mojiciei. Iohannis a făcut de atîtea ori proba imaturităţii, aroganţei, dispreţului, iresponsabilităţii, rapacităţii, lipsei de înţelepciune, sfidării, cruzimii, nepăsării, manipulării, iar acum, la vremea secerişului, culegem ce-au semănat credulii de serviciu cu votul lor entuziast şi negîndit din 2014.

Neplăcut este că au de suferit toţi românii. Iohannis e tot un Băsescu, dar mai înalt, mai parşiv, mai orgolios, mai ranchiunos, fără chelie şi cu vorbele înţepenite între maxilare. Să ne amintim că, în calitatea de Preşedinte al României, s-a manifestat pentru legalizarea sodomiei şi i-a acuzat pe creştini de fanatism religios, iar în campania parlamentarelor s-a ocupat cu parfumatul, coafatul şi pudratul penelului, ciocnindu-se tragic cu legea fundamentală! Să sperăm că nu vom mai auzi curînd de Cioloş, de Gorghiu sau de Pruna necoaptă, iar lui Băsescu, Koveşi, Coldea le va suna la ureche zgomotul de cătuşe. Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă au mitraliat şi oripilat opinia publică, dar instituţiile statului de drept în faţa serviciilor tac. Însă, lupii oricît de fioroşi ar fi, în afara haitei sînt slabi. Devin nişte potăi. Adică ceea ce sînt în realitate. Dacă Iohannis i-ar fi vrut pe favoriţii săi văcsuitori sau uşieri la palatul prezidenţial, nimeni n-ar fi avut nimic cu el.

Dragnea i-a dat o lecţie lui Iohannis

Sîntem cu ochii pe noul guvern, după cum se prezintă, bine structurat pe un program de guvernare la fel de bun, dar cu cîţiva neofiţi pe fotolii. În ochi ne sare Meleşcanu, care, la 76 de ani va face, probabil, umbră la Externe! Ştim că şi-a dovedit de cîteva ori inabilităţile! Normal ar fi, ca la 65 de ani, fie că eşti medic, judecător, profesor sau politican, să stai, domnule, acasă şi să te bucuri de pensie! 2017 abia a plecat la drum şi nu ştim ce are în sacul cu merinde, cît va fi consumat, cît, subtilizat, cît va fi dat săracilor. Sperăm că opoziţia nu va face opoziţie la porunca lui Iohannis sau de dragul opoziţiei vor contesta totul, că, astfel, poporul s-a ars din nou. E necesară colaborarea dintre opoziţie şi putere pentru interes naţional. Vom vedea pe parcurs cum îi va merge cetăţeanului român cu premierul Grindeanu! Ori va fi grindină de bunăstare ori puţina bunăstare va fi afectată de grindină! Dragnea, evident a plecat cu dreptul, deşi primise de la Iohannis o piedică zdravănă. Românii au început să-şi vadă mai departe de ale lor. Care cu serviciul prost plătit, care cu nepăsarea, care cu sărăcia, care cu înjurăturile adresate chiriaşului de la Cotroceni sau lui Dragnea! Păcat că s-a ratat şansa opţiunii pentru suspendare. Iohannis ar pierde apăsător referendumul pentru suspendarea pe care ar merita-o pentru încălcarea, în repetate rînduri a Constituţiei. Multor români nu li s-a părut normal ca noul premier să jure pe Coran şi nu pe Biblie, acum cînd Europa este asaltată şi terorizată de musulmani. Tot respectul pentru doamna Sevil şi pentru conduita sa profesională, dar vocea poporului… Însă Dragnea i-a dat o lecţie lui Iohannis, oferindu-i doamnei Sevil fotoliile de Vicepremier şi Ministru al Dezvoltării.

Iohannis trebuie pus la punct cu orice preţ

Unde mai punem că Piratul Traian, cu tupeul său inconfundabil, deşi abia trecuse pragul electoral cu cîteva procente, îi propusese lui Iohannis un premier din podgoria pemepe. Altă neruşinare! De parcă n-ar fi fost de ajuns că 10 ani şi-a bătut joc de români tăindu-le salariile, pensiile şi alocaţiile mamelor, sau că-l promovează pe acoperitul obraznic Turcescu, colonelul fără armată, că a trimis-o pe mezină la Parlamentul European ca să legalizeze „succesurile” în consumul drogurilor uşoare, marinărelul îl propusese ca premier, deşi la procentul obţinut în alegeri n-avea voie să se înfrupte cu iluzii, pe Eugen Tomac, în prezent verificat de procurori, privind modul în care ar fi cheltuit sume mari de bani, pe vremea cînd acest Tomac era la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. După pierderea zdrobitoare suferită de mult-iubitul său partid P.N.L., care nu i-a dat posibilitatea să-şi facă „guvernul lui”, în continuare, cu de la sine puteri sporite, Iohannis se poartă cu românii tot ca la uşa cortului şi trebuie pus la punct cu orice preţ. Cu un preşedinte care, din orgoliu şi calcule secrete, face cărţile sale şi ale Occidentului, România, altădată, o ţară independentă şi cu sacul plin, va avea de suferit pe mai departe. Vom sta mult şi bine pe la uşile străinilor, iar fiii României, sclavi, prin grajdurile şi coteţele Occidentului, dacă preşedintele nu-şi bagă minţile în cap, iar noul guvern nu-şi va respecta programul, care, teoretic este unul optimist şi plin de speranţa unei vieţi mai bune pentru cetăţenii români.

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Art-Emis