Politică

Lumea in pragul nebuniei si softul minciunii

full_1c1f3039-4f9a-4315-9ddf-28669625288fCand adevarul este inlocuit in mod constant si  programat cu minciuna, fiinta umana isi pierde coordonatele existentiale. Fara un reper moral umanitatea se invarte in caruselul placerilor pana  ajunge in pragul nebuniei. Lumea este o bursa imensa unde se tranzactioneaza dopamina. Pana la falimentul economiei mondiale, pana la colapsul ordinii sociale ca anticiparea a celui de-al treilea razboi mondial, lumea va falimenta mental si moral.

Lumea in care traim se defineste prin doua valori : puterea si placerea –  mai marii lumii alearga dupa putere, iar cei slabi, prostimea  dupa placere. Cei tari pentru a obtine puterea din destul,  trebuie sa o obtina in dauna celorlalti, dar trebuie sa le lase impresia ca o fac spre binele lor. Pentru asta ei mint si manipuleaza folosindu-se de valorile binelui si frumosului, in numele carora ei acumuleaza puterea. Paradoxal puterii spune ca  cu cat  este mai multa cu atat te face sa fii mai nesigur si sa te temi mai mult ca ai putea sa o pierzi. Din acest motiv omul puternic nu se satura nicodata de putere.

Cei slabi alearga dupa placere, dar legea placerii spune ca placerea apare pentru a recompensa sau incuraja  un anumit efort. Prin urmare pentru a te bucura de placere permanent, fara a face efort, trebuie sa-ti minti constiinta si implicit  aproapele pentru ca ei sa te recompenseze fara efort . Paradoxul placerii spune ca cu cat este mai frecventa   si mai multa, cu atat satisfactia este mai mica. Acest  lucru duce la un cerc vicios la fel ca in cazul puterii – cu cat acumulezi mai mult cu atat satisfactia este mai mica si atunci cauti o cantitate si mai mare care duce in final la o satisfactie si mai mica.

In esenta omul de astazi de formatie nietzscheana, care ameninta  cerul cu pumnul  si  este nemultumit de legile firii pe care la gaseste in natura, se revolta si ar vrea sa le schimbe, dar cum nu poate, nu-i ramane decat sa se minta pe sine si pe semenii sai si sa-si perverteasca propria fire. In felul asta prin minciuna el modifica realitatea lumii si  realizeaza ultima revolutie.

Lumea in care traim, asa cum a fost creata de Dumnezeu, a venit cu un soft – niste legi adanc inscrise in fiinta umana si in natura. Acest soft este adevarul.  Oamenii care apeleaza la minciuna introduc un alt soft.   Softul acesta al minciunii, fiind in totala contradictie cu legile structurale ale firii,  alieneaza pe cel care-l poarta.

Daca va uitati in massmedia  din ultimii anii, dar mai ales in ultimii  doi ani – mai exact la propaganda de razboi, la felul cum este argumentata inceperea unui razboi, la felul in care se doreste normalizarea realtiilor homosexuale si la  retorica austeritatii care mascheaza jaful  bancherilor , o sa vedeti ca softul minciunii a fost institutionalizat. Am ajuns intr-un punct al istoriei foarte dificil in care realitatea impusa de softul minciunii a ajuns sa-i  marginalizeze pe cei care inca mai pastreaza softul original, softul adevarului.

Odata cu cresterea numarului celor cu softul minciunii instalat, cei care sustin adevarul cu orice pret, raman in minoritate si, resimt un sentiment profund de alienare si de aici nu le ramane decat sa lupte pentru adevar , pentru a-si mentine coordonatele existentiale originare. In lumea tulbure de astazi, adevarul este o chestiune de supravietuire.  Sa ramanem in Adevar si sa cautam Adevarul si ne vom salva de insanitatea lumii.

In lumea noastra,  cei care au aruncat singurele bombe atomice au devenit judecatorii lumii,  acuzand pe oricine incearca sa se apropie de producerea bombei atomice de terorism si amenintare la adresa securitatii globale. Criminalii au devenit judecatori, hotii striga hotii, desfranatii vorbesc de demnitatea umana, talharii militarizati propovaduiesc pacea cu ajutorul armelor. Se vorbeste de razboie preemtive, adica razboie purtate pentru a stopa eventuala aparitie a unui razboi ( doar din asta ratiunea umana incepe sa se clatine). Cum spunea cineva – ce era acum 60 de ani „ ce sa nu faci” este acum vazut ca un comportament exemplar. Astazi modelul suprem este afaceristul, omul fara scrupule calculat si avar, egoist si individualist. Modelul feminin este tarfa, femeia usoara – nu vreau sa dau exemple de afara, dar daca va uitati retrospectiv in ultimii zece ani,  la noi in tara – modele femininie absolute sunt celebrele dame de companie ale Romaniei ( zana si  cabalista) – mame, intelectuale, vampe, fotomodele – all in one.

Noua Ordine Mondiala si religie ei, New Age, vin cu un soft care are pretentia sa schimbe chipul lumii in mod profund. Pentru asta pe langa firea umana ei planuiesc sa inlocuiasca natura cu tehnologia pentru ca daca  Dumnezeu este scos prin softul minciunii din interiorul omului, natura, numita de sfinti si spatele Lui Dumnezeu, inca ii mai poate vorbi omului despre Dumnezeu, asa cum spunea si Sf Apostol Pavel , ca omul il poate descoperi pe Dumnezeu si din creatie.

Adevarul a ramas in minoritate. O stire de astazi anunta ca, in America, pentru prima oara in istorie sunt mai multi oameni necasatoriti decat cei casatoriti. Cum vi se pare? Cine va dicta normalitatea de acum?

Inchei cu celebra profetie a Sfantul Antonie cel Mare:

“Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste, se vor scula asupra lui, zicandu-i ca el este nebun, pentru ca nu este asemenea lor”.

Psalmul  11
1.Mântuieşte-mă, Doamne, că a lipsit cel cuvios, că s-a împuţinat adevărul de la fiii oamenilor.
2. Deşertăciuni a grăit fiecare către aproapele său, buze viclene în inimă şi în inimă rele au grăit.
Psalmul 13
1. Zis-a cel nebun în inima sa: “Nu este Dumnezeu!” Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
2. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, să vadă de este cel ce înţelege, sau cel ce caută pe Dumnezeu.
3. Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
Evita colapsul