Politică

Klaus Johannis paralizat de frica binomului. Mut(ant)ul Johannis tace!

klaus1La ora actuală, Cloșca cu Puii de Aur în administrația românească e justiția. Gardată de un trident instituțional gândit a distruge cu aparență de legalitate tot ce mișcă în sens ostil.

SRI stabilește țintele de distrus și le monitorizează la sânge. DNA întocmește dosare penale pe baza rezultatelor monitorizării SRI. Dosarele ajung la ÎCCJ unde comandoul condus până mai ieri de Livia Stanciu, partener declarat al DNA, se organizează în pluton de execuție și execută ordinul „foc”!

Cad pe rând politicieni incomozi, afaceriști care nu înțeleg „mersul”, persoane în dizgrație ce nu acceptă să se dea la o parte din proprie inițiativă.

Schema e practicată la vedere, fără precauții și camuflaje. Pare infailibilă, din moment ce însuși președintele țării e captivul ei. Nu mișcă, nu crâcnește, o tolerează, se lasă umilit, de parcă ar fi căzut într-o transă de cobră.

Președintele Klaus Johannis, paralizat de frica binomului, se comportă ca ultimul laș. Așa începem, încetul cu încetul, să-l apreciem pe Traian Băsescu, cu tot diabolismul lui. Măcar acesta, la nervi, mai lăsa să-i sară muștarul în fața unor abuzuri incalificabile, mai dădea de pământ cu câte un atotputernic închipuit ce călcase prea flagrant pe bec.

Tot ce părea lăudabil, la o primă vedere, la domnul Johannis, prin prisma lașității dovedite acum devine caricatural.

Vedeam un bărbat înalt, semeț, cu disciplina în sânge, care bătea din călcâie când se dădea jos din mașină ca să i se așeze bine sacoul și cracii de la pantaloni. Acum, amuțit de frică și de șfichiuielile  birjarilor ce-l căpăstruiesc din umbră, pare o gloabă mare, grasă și împiedicată, ce răspunde doar la dârlogi și la feromonii doamnei Carmen.

Vedeam un lider impunând prin prestanță și respect pentru esențial. Care nu se lasă atras în cancanuri derizorii dar care, în prezența lucrurilor grave, știe să fie tranșant de partea binelui. Pe când el ni se înfățișează în realitate complice fără scrupule al răului, al minciunii, al contrafacerii. Gângav, zâmbind fals, argumentând după dictare, psalmodiindu-și textele în cel mai autist mod imaginabil.

Vuiește țara, a început să vuiască și străinătatea de abuzurile și justiția politică practicate de DNA. Bloomberg, Reuters, congresswoman Loretta Sanchez, preotul Chris Terheș – Președintele Coaliției Românilor din SUA, decizii recente ale CEDO, trag semnale de alarmă, semnalează derapaje majore de la democrație ale acestei instituții de forță. Mut(ant)ul Johannis tace! Ba, mai mult, o laudă deșănțat pe Laura Kovesi.

Minstrul Justiției Raluca Prună, jalnic vestigiu al securismului torționarist bine infiltrat și susținut în catastroficul guvern tehnocrat, zeflemișește drepturile omului, transmițându-le românilor că așa ceva nu e de nasul lor. Mut(ant)ul Johannis tace! Ba, mai mult, o încurajează prin nereacție pe doamna ministru  ce vine la muncă în halat flaușat să-i dea înainte cu ura ei ineptă.

SRI este grav implicat prin pasivitate (dacă nu prin aspecte și mai condamnabile) în scandalul Hexipharma. Miniștrii Sănătății, fostul președinte Traian Băsescu, presa de investigații afirmă într-un glas că SRI nu a informat punctual despre diluarea dezinfectanților de către Hexipharma, informările pe care SRI le invocă fiind unele generale, legate de alte teme din sănătate. Mut(ant)ul Johannis tace! Ba, mai mult, apără în orb SRI, pe baza unor așa zise colaborări anterioare bune.

Și bomboana pe colivă: Numirea Liviei Stanciu la CCR. Nu doar că prin această mișcare (ținând în prim plan o relicvă a torționarismului ceaușist) Klaus Johannis sfidează ideea de justiție credibilă și execută un ordin cinic și antinațional al binomului, dar face toată această manevră și încălcând flagrant legea, ignorând, mână în mână cu CSM, prevederile legii 317/2004. Un președinte cu un minim respect față de poporul său și față de ideea de legalitate ar fi ieșit imediat după izbucnirea scandalului și devoalarea abuzului făcut de CSM să-și ceară scuze țării și să anunțe întreprinderea tuturor celor necesare pentru reintrarea în legalitate. Ei bine, nici vorbă să facă așa ceva. Mut(ant)ul Johannis tace! Ba, mai mult, lasă să se propage abuzul CSM până la el, ca binomul să-l mai aibă la mână cu o garanție penală dacă, cumva, cea a caselor dobândite dubios se va stinge.

Câte nedreptăți sub ochii președintelui și cu îngăduința lui! Intolerabil de multe și grave!

De ce mi-am permis să spun că președintele Klaus Johannis, paralizat de frica binomului, se comportă ca ultimul laș? Pentru că îi dau dreptate lui Confucius:

„Cine vede o nedreptate și nu face nimic să o îndrepte, este un laș”!

Sursa: Contele de Saint Germain

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • acuma asteptam sa vedem lasitatea din insemnarile lui Ghita cel vestit, pe teme de STS, SEAP, MICROSOFT, soft-soft-soft, “rap-rap-rap si zan-zang-zang, trec iute caii spumegand”, opera operelor, tradarea tradarilor!Ce-ar mai ramane de dezincriminat din Codul Penal???????

  • asta ptr vacanta de vara, din toamna, cine stie, “bate vantu’, frunza-n dunga/ cantaretii mi-i alunga…” se recolteaza eads, cu atingere bla-bla-bla la ga-ga-ga, ca asa ne-am securizat, de toti banii…