Politică

Iulian Capsali: Statul stă Drept în formol

Cel care a câștigat în instanță contra președintelui Johannis, avocatul Virgiliu Viorel Vulcan, face o mărturisire care ar putea să intre într-un manual de studiu despre patologia puterii.

646x404

Sentimentul este asemănător cu perplexitatea dată de cunoscuta frază ieșită mecanic dintr-un șanț cerebral căptușit cu tablă: „A trebuit să moară oameni pentru ca această demisie să se producă”, făcută după moartea a 64 de tineri. Atunci, la un semnal, au izbucnit în strada legiunile soroșiste sprijinite de servicii – „tinerii frumoși și liberi” – ca sa dea jos Guvernul și să scuipe pe zidurile Bisericii.

Domnul avocat Vulcan face următoarea dezvăluire care arată impotența sufletească a clientului pus de Sistem la Cotroceni. O face fără să-și ascundă amărăciunea:

„La parterul acestui imobil (din Sibiu) a fost o librărie. Se numea ‘Mihai Eminescu’. Librăria a fost evacuată de către domnul profesor Iohannis la 15 ianuarie 2001. De Ziua Poetului Național, Luceafărul a fost evacuat din propria sa casă, din librăria cu același nume.”

Asta nu e tot. Totul trebuie făcut metodic, pas cu pas:

„În spatele acestei librării, un naiv minunat și-a închipuit că poate înființa o bibliotecă privată care să asigure posibilitatea sibienilor să vină și să împrumute cărți spre lectură. Cu o lună înainte, această bibliotecă a fost evacuată. Din acest punct de vedere, bunul român Klaus Iohannis a preferat, în locul librăriei ‘Mihai Eminescu’, să închirieze unei bănci spațiul generos pe o chirie plătită în avans pentru cinci ani”

După ce am văzut care este sentimentul național ce-l stăpânește pe dl. președinte, să observăm ce spunea #RISE_Project în 2015 despre modul în care și-a calculat financiar tot proiectul familia Johannis. Vorbim despre aceeași casă în care se afla librăria Eminescu și în care un idealist visa ca sa deschidă o bibliotecă:

„Folosind adeverințe de stare civilă false și un certificat de moștenitor încheiat prin fraudă – acte care le atestau un drept inexistent de succesiune – Baștea și Johannis au reușit să scoată două clădiri (una fiind cea în discuție – n.n.) din proprietatea statului și să le treacă pe numele lor.”

„Procesul se judecă de treisprezece ani. Acum, se află pe rolul Curții de Apel Brașov. Cele două familii care li se opun lui Baștea (partenerul de afacere – n.n.) și Johannis au câștigat, de trei ori la rând, penultimul act al procesului, judecat la Tribunalul Brașov.

Perdanți în această fază, Baștea și Johannis au prelungit litigiul, ÎN MOD ARTIFICIAL, CU ȘAPTE ANI (subl.n.), invocând, în două rânduri, existența unor vicii de natură procedurală: netrimiterea corectă a citațiilor la o adresă din Florida (SUA), unde își avea domiciliul Baștea.

În perioada în care procesul a bătut pasul pe loc, sub pretextul neexpedierii corecte a citațiilor în străinătate, rentele produse de acest spațiu comercial – virate de banca Raiffeisen în conturile lui Baștea și Johannis – s-au ridicat, în total, la o sumă de aproximativ 420.000 de euro, potrivit contractelor de chirie deținute, în copie, de RISE Project.”

Tot acest desen în acvaforte arată că Sistemul este în stare să calce pe cadavre calcinate. Și mă aștept, așa cum se asteaptă mai multă lume, ca DNA-ul Codruței Kövesi să producă un cutremur enorm ca să astupe un scandal care este abia la început. Prin asta înțeleg mutarea atenției opiniei publice spre “ciuma roșie” și cererea de arestare a premierului Grindeanu, a lui Dragnea sau a celui de-al doilea om în stat, Tăriceanu.

Nu văd altfel cum vor ieși din acest scandal, mai ales că se dovedește cu documentele apărute pe situl de investigații luju.ro că Laura Codruța Kövesi a semnat un protocol secret între Parchetul General, unde era la acea vreme șefă, și SRI, instituindu-se câmpul tactic al serviciilor în Justiție, ca într-un adevărat regim totalitar.

Asta deși, pe 27 ian. a.c., din birourile DNA ieșise un comunicat prin care se declara că:

„Nu există și nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kövesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri între procurori și ofițerii de informații în case conspirative”.

Lumea Justiției face cunoscut faptul că “existența unui protocol de cooperare între SRI și marile parchete pe dosarele penale încalcă flagrant Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor care prevede interdicții și sancțiuni severe:

“Art. 7 – (1) Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora și personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații.
Sancțiunea:
(4) Incălcarea dispozițiilor alin. (1) conduce la eliberarea din funcția deținută, inclusiv cea de judecător sau procuror.”

DNA, instituția care ar trebui sa fie etalonul moral al României, are o șefă care a plagiat “doar” 4% din teza de doctorat și minte societatea în comunicate oficiale, doar ca să-și acopere propensiunile de poliție politică.

Președintele României este individul în geacă roșie care a declarat de curând străzii înfierbântate că a ieșit ca să sprijine mitingul pentru a-și exprima indignarea față de faptul că „o gașcă de oameni politici cu probleme penale”’ vrea să slăbească statul de drept. În fapt, tocmai statul de drept se dorește a fi fezandat cu șenilele Binomului, iar strada, organizată pe sistemul patentat la EuroMaidanul kievean, a fost folosită ca berbece împotriva unei puteri alese democratic. Exact ca în complet destabilizata Ucraină.

O sa vedeți ieșind oameni în stradă care să #reziste împotriva unui președinte de stat amoral, cu o pornire antinatională greu ținută în frâu și cu probleme penale greu de acoperit? Nu, că nu-i organizează nimeni pentru așa ceva. Și Klaus Iohannis, și Codruța Kövesi sunt pioni din Sistemul corporatocrat, cel care a transformat țara într-o colonie periferică a Europei și care se bate în SUA împotriva președintelui ales.

O sa vedem, probabil, încătușați defilând prin fața camerelor tv într-o veșnică încercare de manipulare mediatică.

În fapt, lovitura de stat a fost acoperita de luminițele telefoanelor și laserele proiectate pe blocurile din Piața Victoriei.

Din clipa în care DNA a început urmărirea penală a guvernanților care au propus un act legislativ (un OUG în speță), asistăm la un act de canibalism politic prin care separarea puterilor în stat a fost pur și simplu pulverizată în intestinul Hidrei eșuate pe malul Damboviței.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Ce am putea sa așteptăm? Suntem mincinoși intr-un fel cu noi înșine; pentru creștini ar trebui să fie clar: primul om născut dupa căderea din Rai, și-a ucis fratele. Și de atunci, câte nu s-au întâmplat/cumulat. Daca il aducem mai mult pe Dumnezeu în viețile noastre, se vor împrospăta toate, și institutii și persoane. În rest am încercat toate iar roadele se văd. Niciodată un genunchi plecat la rugăciune nu rămâne fără rezultat. În plus, n-am fi primii în istoria neamului. Avantaj. Avem un ascendent în acest sens. De fapt, pe aici pe la noi, cam așa s-au cam rezolvat marile probleme mai mereu.