Politică

Înalt oficial ungar: SUA sunt la originea problemei imigranților din Europa

illegal-immigrantsPreședintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover a declarat că problemele create de imigranții africani sunt un semn al ”dezintegrarii modelului civilizațional european”, că UE și NATO sunt responsabile pentru apariția valului de refugiați din Europa și că nu există conceptul ”Europa”.

”Faptul că în inima continentului african sunt uciși oameni este un alt semn ca modelul civilizației europene este în criză, deoarece acei oameni erau foarte bine în urma cu sute de ani”, a spus Kover în timpul unei discuții cu jurnaliștii postului Echo TV.

”Ce vreau să spun este că totul are un pret. Ceea ce Europa plătește acum, faptul că luptă să iasă din situația asta nu poate fi separat de ceea ce Europa a făcut în ultimele secole sau chiar în ultimii ani. Pentru a ilustra pot să recurg la câteva exemple recente. Refugiații africani nu ar fi fost incontrolabili și de neoprit în Libia dacă țările europene și tarile NATO nu ar fi ținut atât de mult sa bombardeze sistemul din Libia până să-l facă bucăți. Sistemul era cum era… Cel puțin funcționa. Comparativ cu standardele africane, acel sistem a fost capabil să ofere cetățenilor un nivel de trai respectabil într-un areal foarte mare. Aceasta a dus la apariția unui zid între Europa și problemele grave care existau în Africa, dar care măcar puteau fi îndiguite acolo”, a spus Kover.

”Să adăugăm că, pe lânga Europa, și Statele Unite sunt responsabile pentru situația din Orientul Mijlociu”, a spus jurnalistul ce-l avea invitat pe președintele Parlamentului ungar, la care acesta a replicat: ”Să nu aprofundăm pentru că ar putea arunca din greșeala niște bombe peste noi. Încercam să spun că putem vorbi și despre Siria și Irak”.

”Nu cred că există ceva numit ”Europa”. Cred că există doar un sistem disfuncțional numnit Uniunea Europeană care nu arată așa cum ar fi trebuit să arate”, a spus Kover. Cu câteva zile înainte, Kover îl asigura pe președintele Parlamentului European, Martin Schulz, de angajamentul ferm al Ungariei pe calea politicii UE.

Autor: Calin Marchievici

Sursa: Cotidianul