Politică

În San Francisco, homosexualii vor să impună şcolilor catolice programa lor

gay_parade-san_franciscoArhiepiscopul catolic din San Francisco, Salvatore Cordileone, se află în centrul unui scandal deoarece a cerut profesorilor de la cele patru universităţi aflate sub jurisdicţia bisericii să nu predea sau să manifeste un comportament aflat în contradicţie cu doctrina Bisericii. Cordileone a insistat asupra învăţăturii tradiţionale în ceea ce priveşte homosexualitatea, căsătoriile între persoane de acelaşi sex, avort, controlul naşterilor şi alte acţiuni păcătoase.

Pe scurt, arhiepiscopul doreşte ca toţi membrii facultăţilor să se manifeste în viaţă şi prin cuvânt ca nişte creştini. „Nu vom intra în viaţa privată a profesorilor. Oamenii au dreptul la viaţă privată, dar ei trebuie să respecte în acelaşi timp misiunea şcolii în felul în care îşi trăiesc viaţa”, a spus Cordileone.

Atât le-a trebuit grupărilor de militanţi LGBT pentru a sări la atac şi a vedea cum renaşte Inchiziţia.

„Noua clauză morală propusă de arhiepiscopul Salvatore Cordileone se află în contrast evident cu mesajul de incluziune promovat de Papa Francisc”, a declarat Lisbeth Melendez Rivera, directoarea unei organizaţii pentru drepturile omului (homosexual). Teama liberalilor constă în faptul că profesorii cu stiluri de viaţă alternativă vor fi daţi afară din şcolile private patronate de catolicii aflaţi sub jurisdicţia arhiepiscopului de San Francisco. Curtea Supremă a SUA a scutit până acum bisericile şi şcolile religioase de a adera la legile federale împotriva discriminării.

Problemele catolicilor sunt multiple, iar declaraţiile papei nu îi ajută în niciun fel pe cei care vor să apere doctrina; în schimb, le dau apă la moară tuturor acelora care vor să facă harcea-parcea ce a mai rămas din biserică şi să-i scoată în afara ei pe puţinii oameni integri. În altă ordine de idei, trebuie remarcată ascensiunea identică a tipului de revendicare LGBT: de la un mesaj de „toleranţă şi pace”, se ajunge rapid la agresiune şi impunere cu forţa a nenaturalului. Dorinţa de a avea un stil de viaţă cât de cât tradiţional şi de a păstra moştenirea trecutului, inclusiv la nivel cultural, sunt ameninţări de nesuportat pentru grupurile de presiune homosexuale. În curând, cine nu acceptă noile dogme ale alternativei sexuale va fi închis pentru comportament deviant.

Autor: Vlad Liceac

Sursa: Anacronic.ro