Politică

În România anului 2016, un ministru și un secretar de stat anchetează și amenință angajații pentru că aceștia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării!

canafdiaconu2-1462714019Este absolut incredibil! Teroare în Finanțe! În 2016, la 26 de ani de la împușcarea lui Ceaușescu, un ministru (Anca Dragu) și un secretar de stat (Gabriel Biriș) anchetează și amenință angajații pentru că aceștia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării!

Acum câteva zile, tandemul toxic Dragu-Biriș a convocat o ședință la care au participat președintele ANAF, Dragoș Doroș, vicepresedintele Dudaș, șeful Direcției de Integritate, câteva „pierde-vară” de la cabinetul ministresei, alți șefi din direcțiile de specialitate, în cadrul căreia o parte dintre angajații ANAF au fost amenințați cu anchete, mutări temporare și eliberări din funcție.

Motivul? Gelu Ștefan Diaconu are acces și publică pe blog și Facebook, cifrele lunare ale colectării, cifre pe care ei le ascund presei și românilor de când au fost numiți în funcție.

Elucubrații tehnocrate

Disperarea că adevărul despre incompetența lor, despre modul în care protejează și execută ordinele gulerelor albe și ale marilor evazioniști va ieși la iveală a ajuns până într-acolo încât:

  • au intenționat să solicite declarații scrise sub jurămant angajaților din aparatul central că nu ar fi furnizat ei aceste date;
  • la propunerea unui bezmetic aflat pe o funcție din poziția în care răspunde direct de colectare! au vrut să arunce pe intranet cifre false, pe care sa le preiau, să le fac publice și așa să descopere/compromită sursa;

Ce diletanți sinistri!

Vorbim de cifrele care privesc veniturile statului, adică banii din taxele și impozitele colectate de ANAF, bani pe care românii îi scot din buzunar. Adică bani publici.

Cât timp am fost președinte le ANAF am prezentat lunar situația încasărilor. Astfel încât toată lumea să știe care este situația finanțelor României și dacă ne făceam bine treaba pentru care eram plătiți. Plătiți de voi! Așa este corect și normal!

De când au preluat MFP și ANAF, punându-le în slujba gulerelor albe și pregătind terenul pentru reîntoarcerea FMI, dezastrul colectării a fost ascuns prin prezentarea încasărilor cumulat la 2,3 și 4 luni.

În ianuarie, când încă conduceam ANAF, a existat o creștere de 16%. Lunile următoare, veniturile s-au prăbușit. Ca să-și ascundă incompentența și dezastrul provocat, nu mai oferă încasările lunar, ci la grămada, folosindu-se de acea creștere de 16%, care le păstrează o medie a creșterii de 3%. Faceți un simplu calcul aritmetic ca să înțelegeți ce degringolada au reușit să producă acești inconștienți fericiți!

Am două mesaje:

  1. Doamna ministru Dragu, domnule secretar de stat Biriș, nu mai terorizați oamenii! Nu vor să fie părtași la ticăloșia de a ascunde românilor adevărul! Nu puteți ascunde aceste cifre, iar amenințările din vremuri de tristă amintire cu monitorizarea calculatoarelor și a imprimantelor este penibilă. Trăim în era tehnologiei! În câteva zile voi publica iarăși dezastrul pe care l-ați produs! Lăsați oamenii în pace!
  1. Domnule Cioloș, încetați să fiți părtaș la așa ceva! Niciun premier, ministru de finanțe sau președinte ANAF nu și-a permis NICIODATĂ să ascundă cifrele colectării. Ați inundat ecranele televizoarelor anunțând cât de transparent e Guvernul pe care îl conduceți. Dispuneți ministrului Dragu să publice cifrele lunare ale colectării începând cu februarie 2016! Nu va compromiteti si dvs. alaturi de Dragu&Co!

A ieșit la iveală adevarul încrengăturii genocidale de la Hexi Pharma, cu atât mai ușor datele reale ale colectării sau ale firmelor „deranjate” de controalele din perioada cât am coordonat ANAF!
La fel va razbate la suprafață pe cine reprezentați VOI, tehnocrații din MFP și nu numai…Aveți puțintică răbdare!

Nu pot dispărea toți incomozii, îngropați în dosarele procurorilor sau în accidente pe marginea șoselelor!
Pe curand!

Autor: Gelu Stefan Diaconu

Sursa: Gelu Stefan Diaconu Blog