Politică

În 2016, tot SRI va câștiga alegerile!

media-142917511378890100Din ce în ce mai strident, mecanismul bielă-mănivelă alcătuit din DNA și SRI se opintește să-l dea jos din scaunul de premier pe Victor Ponta.

Nu are rost să mai trec în revistă lista sforțărilor în acest sens, presa le-a tratat, deja, pe larg. Mai nou, luni, DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva premierului și a instituit sechestru asigurator pe o parte din averea sa. Desigur, totul pe baza celebrelor „suspiciuni rezonabile”.

Potrivit lor, „suspiciunilor rezonabile” ale cuplei SRI-DNA, colaborarea profesională dintre cabinetele de avocatură Șova și Ponta este o afacere de corupție. Faptul că banii nu s-au mutat de la unul la altul cu sacoșele, ci doar în baza documentelor ce însoțesc plățile legale, cu achitarea taxelor și impozitelor, nu pare să conteze. Demn de semnalat, în aceeași zi, Înalta Curte de Casație si Justiție a dispus ridicarea sechestrului pus de procurorii DNA pe averea și conturile deputatului Sebastian Ghiță. Și în cazul lui Ghiță, „suspiciunile rezonabile” erau la fel de solide.

Explicația, nu mai este nevoie de presiune asupra premierului din direcția Ghiță. Un balet penal la fel de artistic și de convingător, precum doar baletele tematice din Coreea de Nord mai pot fi. Faptul că în România de astăzi serviciile de informatii se ocupă de poliție politică, de dirijarea sub anestezie a instituțiilor statului, pe mine nu mă surprinde. Și înainte de 1989, și după 1989, la un alt mod, tot asta au făcut, ba chiar și în perioada interbelică.

Ceea ce mă surprinde este modul în care președintele Klaus Iohannis înțelege să pună mâna pe puterea absolută sau, mă rog, pe ceea ce crede el că este putere absolută. Nu-l suspectez că manopera de dărâmare a lui Victor Ponta, de schimbare a guvernului cu unul pe plac, ar fi din capul său. Nu poate fi bănuit de asemenea energii, de un asemnenea efort de gândire combinativă, nu am „suspiciuni rezonabile” că ar fi în stare de așa ceva. Ar fi prea mult! Îl bănuiesc doar de încordarea de a da cu pardesiul de pământ, în fața adevăraților combinatori naționali, șefii DNA și ai SRI, de draci că nu are până acum un „guvern al lui”. I-o fi dat prin cap, că un „guvern al lui” înseamnă Blaga&Co., ceea ce pentru alegerile din 2016 ar înseamna dezastru total pentru PNL? Nu cred! Se gândește, cumva, la un guvern de tehnocrați? Tot aia ar fi! Măsurile pe care un asemenea guvern le-ar lua, ar fi sprijinite în Parlament, sub ochii electoratului, tot de PNL, în principal. Costurile electorale ar fi aceleași.

Și atunci, de ce ar vrea președintele un guvern „al lui”? Un guvern PNL ar intra în anul 2016 cu un handicap electoral masiv. Teoretic, PSD nici nu ar avea nevoie de cine stie ce campanie electorală. Câștigarea alegerilor ar fi doar o formalitate. Un posibil răspuns ar fi că președintele Iohannis, știind bine cum și de către cine a fost pus președinte în 2014, de au putut românii să-și ia țara înapoi cu el, se bazează pe aceleași instituții și pentru 2016. Adică, tot pe serviciile de informații, pe SRI, în principal. Ca și în 2014, voința electoratului va fi tot pe planul doi, în 2016, tot SRI va câștiga alegerile!

Autor: Mirel Curea

Sursa: Evz.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Toti aia din pozitii importante din guvern sunt si membri ai serviciilor.

    Intre timp, biserica face ciocul mic si practica joc de glezne.

  • D-le Curea se pare ca d-ta gandesti cu curul fie-mi iertata expresia care ti se potriveste de minune. Leprele galagioase si impertinente sunt pe placul unora ca tine, iar cei seriosi/modesti vi se par debili mintali. Neamuri de maimute ce sunteti mutati-va in Coreea de Nord ca in Cuba nu va mai primeste.