Politică

Ilie Serbanescu: Ciolos are sarcina de la FMI sa nu faca nicio marire de salarii. Lumea va iesi in strada!

astazi-e-ziua-ta-ilie-serbanescu-628678Analistul economic Ilie Serbanescu a explicat de ce premierul Dacian Ciolos, daca va fi premier, are o sarcina dificila referitor la marirea salariilor bugetarilor cu 10%, si cum ar putea fi el ajutat de presedintele Klaus Iohannis prin nepromulgarea legii privind majorarea si retrimiterea ei in parlament.

“Dacian Ciolos are o sarecina dificila. Asta pentru ca el trebuie sa faca fata, prin bugetul pe 2016, unei deja aprobate m,ariri salariale de 25% pentru medici si profesori, iar aceasta noua marire de 10% forteaza foarte tare bugetul. Mugur Isarescu, cel care se face portavocea FMI, a spus ca nu pot intra in 2016 ambele masuri, mariri salariale si relaxare fiscala, e vorba ori de una ori de cealalta. Ciolos are si el sarcina de la FMI sa nu faca nicio marire salariala.
Chiar daca parlamentul a aprobat marirea de 10% pentru functionarii publici, cel mai sigur Iohannis il va ajuta pe Ciolos si va amana momentul, nepromulgand legea si trimitand-o din nou in parlament. Daca va fi asa, ca Ciolos, asta bineinteles, daca va fi votat ca premier, nu va face nicio marire, cum vrea FMI, deci nici la functionari, nici la medici, nici la profesori, lumea va iesi in strada, dara de data asta ceilalti vor iesi in strada.

E o situatie foarte dificila pentru ca bugetul nu o inghite, iar Ciolos, daca nu va fi ajutat de Iohannis prin aceasta amanare, va fi blamat de români inca de la inceput. Sigur, in acest caz Iohannis e cel in pericol daca nu promulga, e foarte interesant ce se va intampla.”, a spus Ilie Serbanescu.

Sursa: Ziua News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu