Politică

Halt! Abuzul justiției nu ține loc de democrație!

7126_3Să-i spună cineva Preşedintelui hinterlandului poliţienesc , Oberalienroboter Johannis Klaus, că nimeni nu “obstrucţionează procesele din justiţie”, aşa cum eronat îl anunţă hrăpitorii statului de drept, “lingatorii de clanţe de la ambasade”, ca să folosesc o expresie din clasici.
Sau, dacă-i spun astfel de prăpăstii, să pună mâna şi să se intereseze ce înseamnă acest vot, nu să repete ca un laringofon ce-i cântă Zeiţele Injustiţiei.

Orice parlamentar, indiferent cine este el, poate să fie anchetat de organe. Apoi judecat şi închis, DACĂ este declarat vinovat. Sunt cazuri suficiente.

Parlamentul trebuie să aprobe numai percheziţia şi arestarea, atât. Ori, nu e cazul.

Şova, oricât de antipatic este el şi oricât aş vrea eu personal să-l ridice duba, nu este un Râmaru, ca să ucidă cu sadism fete tinere. Este o lichea? Să dovedească justiţia, în tribunal, nu pe televizoare şi în media plină de acoperiţi.

Nu Herr Oberalienroboter, o să-l ia duba când procesul, pe care nu-l împiedică NIMENI, va fi finalizat şi va fi declarat vinovat. Până atunci, nu văd sensul pentru care vă suiţi voi cu picioarele voastre puturoase de mârlani cazoni pe Parlament, ca să îmbălsămaţi statul de drept şi să va bateţi joc de o instituţie esenţială în democraţie, pe modelul Băsescu. Că aşa vi s-a trasat vouă linia din bunkerul de lângă Ikea.

Un român nu este permis să fie închis ÎNAINTE de a fi judecat, decât în cazuri limită.

Nu putem fi trataţi în propria ţară ca într-o puşcărie pentru suboameni!

Abuzul justiției nu ține loc de democrație!

Mai ales Preşedintele ar trebui să fie un garant al statului de drept, iar justiţia să nu fie folosită ca o armă politică, aşa cum s-a întâmplat în Italia și se întâmplă la noi.

În tot cazul, nu vrem o mazetă pe care o pun alţii să dea gol în reluare.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali