Politică

Guvernul tehnocrat sau multinaționala de Palatul Victoria. Scurtă analiză a celor 6 luni de mandat

ministri_ciolos_29870100A trecut nebunia numită ”Colectiv” și ne-am trezit cu un guvern nou. Ei i-au spus tehnocrat, noi îl putem numi cu orice sinonim pentru ineficient. A trecut repede perioada în care toți credeau că Dacian Cioloș, un om cu relații la Bruxelles, poate redresa România, la fel cum a trecut repede și perioada în care românii au crezut că un primar din Sibiu este potrivit pentru a conduce țara.

Acum, după aproape 6 luni, guvernul tehnocrat dă semne de oboseală. A început să-și schimbe miniștrii. Acei oameni minunați, care au renunțat la banii din multinaționale și de pe la Bruxelles să vină în România, să facă treabă, se pare că nu sunt chiar minunați și nici chiar așa de performanți.

Guvernul Cioloș a ajuns în fruntea României după tragedia de la Colectiv. Toată lumea aștepta soluții. Vroiam să vedem redresarea sistemului sanitar, întărirea construcțiilor vechi, avize ISU luate corect și mai ales responsabilii tragediei în pușcărie.

În șase luni, nu s-a întâmplat nimic. Sistemul sanitar pare mai frânt ca oricând, ancheta de la Colectiv nu a venit cu nimic concludent, iar economia este în cădere liberă. Odată cu protestele ”Colectiv”, români au început să aibă un apetit pentru asta, iar guvernul Cioloș s-a confruntat în 6 luni cu mai multe proteste decât guvernul Ponta în 3 ani. Am avut protestul oierilor, al profesorilor, al medicilor, al celor de la CFR,  iar acestea nu au dus nicăieri. Momentul în care un ministru a fost forțat să plece a fost scandalul de la Opera Română. Cultura a fost și este importantă, dar în comparație cu agricultura, transporturile și sănătatea, este mult în urmă dacă stabilim niște priorități de bun simț. Am avut bebeluși morți în spitale  și totuși ministrul sănătății a rămas. După dezastrul de la Colectiv au fost scoși printre vinovați Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu și Raed Arafat. S-au făcut campanii pentru denigrarea lor. Acum se pare că ministrul sănătații stă destul de confortabil, data fiind situația.

Singura schimbare realizată de Guvernul Dacian Cioloș a fost inserarea unor oameni ai marilor companii private în sistemul de stat românesc. Să fim corecți, toate guvernele au preferințele lor când vine vorba de companii private, dar nici unul nu și-a permis să pună ca ministru al Economiei un director al unei multinaționale. Costin Borc este actualul ministru al Economiei, iar pentru această funcție a renunțat la un salariu de aproape 20.000 de euro/lună în cadrul companiei franțuzești Lafarge.

Evident că domnul Borc nu a renunțat la funcția din cadrul Lafarge, ea este doar în stand by. Este clar că după ce acest guvern va cădea, Costin Borc își va relua locul în cadrul firmei franțuzești. Dar timp de aproape un an, economia României va fi condusă de un individ cu interese cel puțin distincte, dacă nu contrare cu ale României.

Acesta este guvernul tehnocrat. Un guvern care reprezintă interesele mai multor multinaționale sau state, dar nicidecum pe ale României. Un guvern ilegitim, neales de nimeni, care are un singur scop, să ne trimită câțiva ani înapoi. Este important de știu că ei nu vor plăti pentru asta. Nu, ei își vor termina mandatul și vor pleca la multinaționalele de unde au venit. Contractele semnate de ei în această perioadă însă le vom plăti noi și copiii noștri pentru încă o bucată bună de timp.

PS: Am avut sloganul ”Corupția ucide”, care este mai mult decât un slogan strigat tare în toată România, este un adevăr. Dar să înțelegem că pentru a exista corupție este nevoie și de cineva care să corupă.

  • RMGC este companie privată
  • Holzindustrie Hschweighofer este companie privată
  • Hexi Pharma este companie privată
  • Clubul Colectiv era administrat de o firmă privată.

Ineficiența administrativă este un factor, dar să nu uităm totuși și de prădătorii privați.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Acest guvern este o de fapt, amestecatura de birocrati care au lucrat pe la Bruxelles, de reprzentanti ai anumitor ONG-uri(adica plosnitele lui Soros) si de masoni infecti care au legaturi, mai multe sau mai putine, cu serviciile(nu alea sociale sau funebre).Toti acesti tehno-slugi sunt oameni fara Dumnezeu(nici la investitura nu-si fac Sfanta Cruce).
    Ce poti sa spui despre acest guvern: o adevarata Varza de Bruxelles, preparata pe fuga de MasterChef-ul ciupit de varsat, pe nume Ciolos, dupa reteta primita in plic de la stapanii externi, de catre majordomul Iohannis.
    Asa ca, sa n-aveti asteptari de la el, ca sa n-aveti apoi deziluzii.