Politică

Fostul șef ANAF: Scrisoare deschisă de la un inculpat și o acuzație de plagiat!

“Stimata doamna Kovesi,

61792697

Am citit cu multa atentie interviul dvs. de ieri. Mi-a luat ceva timp data fiind dimensiunea neobisnuita a acestuia. In sfarsit, am inteles: pe orice persoana care adreseaza o vorbulita critica la adresa activitatii dvs si a DNA o considerati dusman al justitiei!

Pur si simplu, de la inaltimea functiei dvs., nu puteti concepe/accepta ca, in independenta lor, clamata cu atata insistenta, chiar procurorii dvs. pot fi adevaratii dusmani ai infaptuirii actului de justitie. Nu ma refer la cei multi care isi fac meseria onest ci la cei care scriu povesti bazate pe deductii fanteziste in rechizitorii, ascund sau rastalmacesc probe, fabrica rapoarte de specialitate complet eronate care sa le serveasca la instrumentarea cauzei ticaloase, dispun sechestre pe prejudicii inchipuite, dar mai ales formuleaza acuzatii fara legatura cu realitatea faptelor!

Da, stimata doamna, adevaratii dusmani ai justitiei romane sunt si cei care umilesc in public pe scarile DNA suspectii si cei care solicita in mod abuziv masuri de retinere si arestare distrugand munca de o viata si statutul social al unui cetatean!
Afirmati ca s-ar fi dat sute de mii de euro pentru denigrarea activitatii dvs? Ce va face sa fiti asa de sigura ca nu s-au oferit sume de acelasi ordin de marime si pentru fabricarea vreunui dosar penal unui incomod?

In incheiere va doresc din toata inima sa fiti macar o zi din viata dvs. inculpat pe nedrept. Poate atunci veti realiza cat de rupta de realitate sunteti!

Al dvs. inculpat,
Diaconu Gelu Stefan

P.S. Va rog sa dispuneti verificarea informatiei care mi-a parvenit recent cu privire la “suspiciunile rezonabile” (chiar daca formula abandonata de “indicii temeinice” este mai potrivita!) cu privire la doua cazuri de posibil plagiat, ambele apartinand a doi angajati DNA, si anume:

-BALAUR LIVIU CONSTANTIN – “Protectionismul in gandirea si practica economica contemporana”, an 2006;
-CUCIUREANU TEODOR FLORIN-“Economia subterana. Studiu de caz pe exemplul Romaniei”-an 2011;

Va precizez ca ambele lucrari au fost coordonate de acelasi profesor, d-l Ion Pohoata si au fost sustinute la Universitatea Al I Cuza din Iasi (pe care am absolvit-o si eu si de unde cred ca provine sursa informatiei).

Dar cel mai mult va rog, pana se vor pronunta organele abilitate, pe care presupun ca le veti sesiza, sa-i trimiteti pe cei doi la casieria DNA sa restituie sporul de doctorat incasat la salariu si care se cifreaza la multe zeci de mii de lei. Sau aveti o problema de ordin moral sa clarificati aceste suspiciuni?”

Autor: Gelu Ștefan Diaconu

Sursa: Gelu Ștefan Diaconu