Politică

Europarlamentar polonez: “Euromaidanul a fost o operațiune CIA sprijinită de Ministerul de Externe al Poloniei. Lunetiștii din Kiev s-au antrenat și în Polonia”

izbienie-berkutaLa cei 72 de ani ai săi, Janusz Korwin-Mikke, europarlamentar și lider al Partidului Conservator KORWiN din Polonia, se declară eurosceptic și susține că revoltele din Kiev au fost organizate de CIA cu sprijinul agenților secreți polonezi. Conform informațiilor apărute în publicația  Nie, Ministerul de Externe polonez a invitat militanții ucraineni în Polonia și i-a antrenat undeva în afara Varșoviei în septembrie 2013.

“Este adevărat, a fost și operațiunea noastră… Lunetiștii s-au antrenat și în Polonia. Frankfurter Allgemeine Zeitung a făcut recent dezvăluiri referitoare la cine anume a tras focurile de armă în Kiev. Teroriștii au ucis 40 de protestatari și 20 de ofițeri de poliție pentru a provoca panică. În sfârșit ies la iveală aceste adevăruri.”

Korwin-Mikke, care a candidat la funcția de președinte în 1995, 2000 și 2005,  este de părere că niciun european (inclusiv polonezii) nu ar trebui să simtă vreo amenințare din partea Rusiei:

„Nu avem dispute teritoriale cu Rusia și toată tevatura asta militară servește clar scopurilor Statelor Unite. De altfel, ucrainenii ar trebui să știe că pentru situația din țara lor ar trebui să le fie “recunoscători” chiar americanilor. Rusia nu avea nicio intenție să le ia ceva ucrainenilor. Pentru Polonia, ar fi fost o situație ideală ca Ucraina să fie un stat mai slab, însă independent. Evenimentele de pe Maidan au distrus tot… ”

“Însăși Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, a recunoscut că America a cheltuit 5 miliarde de dolari pentru destabilizarea situației din Ucraina, iar ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este de fapt o agresiune din partea americanilor iar Putin este considerat țapul ispășitor”, a mai spus  Janusz Korwin-Mikke.

Autor: Gandeste.org

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu