Analize și opinii Extern Politică

Europa se prabuseste

Uriaşa ambarcaţiune europeană este impinsă de curenţii de stânga şi de cei de dreapta către o prăpastie a cărei margine îmi pare tot mai aproape…La bord, milioane de oameni : unii care ocupă puntea superioară si care dirijeaza acest Titanic în devenire şi care ştiu că bărcile de salvare le sunt destinate exclusiv, alţii pe puntea de jos, din ce în mai conştienţi de viitorul care îi aşteaptă şi din ce în ce mai speriati.

Zilele acestea am asistat la conflicte sociale aproape peste tot in Europa – Spana Portugalia, Belgia, Italia, Franţa …Acestea nu cântăresc insă nimic în comparaţie cu conflictul absurd între stânga şi dreapta, între progresiştii europeni şi conservatori, conflict care împiedică acum luarea unei decizii urgente şi eficiente pentru încetinirea motoarelor care turează la putere maximă în direcţia dezastrului. Întotdeauna m-a revoltat lentoarea cu care Europa ia decizii şi rezultatul luptei de idei între stânga şi dreapta : un compromis care nu rezolvă niciodată nimic, un amestec ineficient de măsuri. Este ca şi cum medicii s-ar certa la căpătâiul unui bolnav în faza terminală ce tratament e mai eficient şi ar decide că în cele din urma cea mai potrivita e o clisma sănătoasa.

Europa se prezintă precum acest bolnav : economia europeană îşi continuă căderea, nava continuă să ia apa la bord, şomajul a înecat deja milioane de europeni…Pe puntea superioară, cei insărcinaţi să vină cu soluţii se întreabă încă dacă e bine să pompeze bani în economie şi continuă să joace pocher cu bancherii, cei care câştigă întotdeauna. Îmi spun că zarurile au fost din păcate aruncate şi e doar o chestiune de câteva luni înainte ca dezastrul să se produca…Singura solutie : pregătiti-va vestele de salvare…De pe acest Titanic, scapă cine poate…

Autor: LEA BERZUC
sursa: stelian-tanase.ro